Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 76 014
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
  • София
В цените,които давате за брекети,включват ли се прегледите и посещения при ортодонта по време на лечението?

Да, включени са. И има схеми на изплащане.

# 301
В цените,които давате за брекети,включват ли се прегледите и посещения при ортодонта по време на лечението?
Да,цялото лечение плюс ритейнърите.

# 302
  • София
Здравейте,
Има ли някой, сложил брекети на 40+ (на 44 да си го кажа). Има ли някакви рискове да ми се разклатят и изпопадат зъбите? Закъсняла ли съм за корекции? По принцип съм с тясна захапка. Като дете съм носила шина доста несериозно и без ефект. Сега забелязвам, че вторите ми горни зъби са започнали да се извъртат леко и да се насочват напред. Това много ме дразни, а и притеснява и се чудя, дали има ортодонти, профилирани в лечението на възрастни?
Бихте ли ми препоръчали такъв в София?
Дъщеря ми беше с доста криви и големи зъби, които не се събираха в захапката й. Започнахме лечение с апаратче на 7 години. Да подчертая, че през деня не ги носеше изобщо - не можела да се занимава с тях в училище, да ги сваля за храна през междучасието, да ги мие и т.н. Отделно тренировките й не предполагаха носене на апаратче. Носеше ги само нощно време. Сега е на 13 и всичко е подредено идеално, според мен. Ортодонтката твърди, че едни брекети за 6 месеца, ще довършат перфектната усмивка на 100% (сега била на 95%), но ако решим, всичко може да остане и така. Ще й сложи ритейнъри до 18-20 годишна възраст, когато ще приключи растежът й. Избрахме да приключим лечението така. Изглежда ми по-естествено.
Та препоръчвам с две ръце д-р Пармакова (София и Разлог) за дете, но се чудя къде да отида аз. Ще съм благодарна за препоръки на ортодонти за “дърти”;)

# 303
Погледнете д-р Рами Фармауи в Лозенец /София/. Прекрасна обстановка, препоръки и отношение към клиента. Цените са умерени - нито най-евтиното, нито най-скъпо. Първата консултация е безплатна (поне беше - проверете си сега). Дори да не стартирате при него, поне няколко пъти ще повтори колко сте млада и че  никак не ви е късно за брекети и резултати 😁

# 304
От днес в отбора и аз на металната усмивка. Ново и странно усещане е, но нямам болка. По-натам ще се сложи и на долната челюст.
Единственото неприятно е, че имам т.нар. повдигане с тези изградени триъгълници на предните 2 зъба и е страшно неудобно- пречи ми при изговарянето на "с,ш,ч,з" и заради него нямам контакт на горна и долна челюст, съответно не мога да дъвча. Дано да не се проточи лечението с тях, че не знам как ще ги издържа.
Някой бил ли е с такива "екстри" ( повдигане)?

# 305
  • Варна
Честити!

Аз имам на пръстените на шестите зъби от вътрешната страна вещо като брекет и нямам контакт горни-долни, но не ми пречи вече. Само първият ден говоря/мълча ми се гадеше много. По другите зъби нищо нямам освен брекетите. Иначе и аз малко фъфля, но си дъвча колкото мога. Споко, след ден два няма да ги усещаш!

# 306
Нямам гадене, нито болки, но това ще ме побърка. И най-горямата драма ми е затрудненията с говоренето. Sad

# 307
Честито на всички! Simple Smile
При мен вече минаха 2 седмици и не ги усещам, проблем са ми само 2 зъба, които при ядене още болят и вече се чудя нормално ли е, не е ли.. А и дъгата от едната страна вече ми стърчи с 3-4 мм и два пъти яко си набодох бузата на нея, докато си ги мия Simple Smile
Нямам пръстени аз, нито някакви по-специални джаджи засега, пък да видим..

# 308
Някакви мнения и координати н д-р Мария Сарафска от Пловдив? За ранно лечение на 7г. дете.

# 309
  • Sliven
Здравейте! Моля за мнение и координати за д-р Мирчева, която е от Бургас, но идва в Сливен и поставя брекети.  Съответно и мнение за д-р Жечкова.
Благодаря!

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 10:15 от dida78g

# 310
Здравейте, синът ми е на 9г. Изчакваме да смени всички зъби и слагаме брекети. Ще се слагат само на горната челюст, най-вече защото захапката му е ръбцова и горната челюст трябва да се разшири. Бяхме на преглед при др. Бадов (Пловдив), обяснява добре, внимателен е, но все пак искам да видя правилно ли съм се насочила. Има ли някой отзиви за него и работата му?

# 311
Здравейте, синът ми е на 9г. Изчакваме да смени всички зъби и слагаме брекети. Ще се слагат само на горната челюст, най-вече защото захапката му е ръбцова и горната челюст трябва да се разшири. Бяхме на преглед при др. Бадов (Пловдив), обяснява добре, внимателен е, но все пак искам да видя правилно ли съм се насочила. Има ли някой отзиви за него и работата му?

Нямам отзиви за доктора, но същинско разширяване на челюстта не се ли прави от 6-7 до към 10-11-12 годишна възраст с апаратче? Поправете ме, ако греша.

Освен това не трябва ли да се сложат брекети и на двете челюсти, за да стане добре захапката?

# 312
  • Бургас

Нямам отзиви за доктора, но същинско разширяване на челюстта не се ли прави от 6-7 до към 10-11-12 годишна възраст с апаратче? Поправете ме, ако греша.

Освен това не трябва ли да се сложат брекети и на двете челюсти, за да стане добре захапката?

Не е задължително и на двете челюсти да се слагат брекети. Докторът ще прецени. Синът ми е на 12 г,от два месеца сме с брекети. Сложихме първо на горната, целта е да се разшири и да се наместят кучешките зъби. При нас ще се наложи и долната челюст да сложим, защото горната излезе доста напред. Но първо ще наредим горните зъбки и тогава.

# 313
По същия начин беше и при мен. Ортодонтът ми постави първо на горната челюст брекети и на 4-ти месец след това на долната челюст. Всеки случай е индивидуален и лекарят преценя как да се подходи.

# 314
Здравейте и от мен. От 22.11.'21 съм и аз в отбора на железните усмивки. Имам и отвратителни повдигания на предните 2 зъба, които ми пречат да говоря и нямам контакт горна с долна челюст. Целта им е да ми отпуснат ставите и да "набият" централните горни. Имаме доста работа, но съм обнадеждена, че нещата лека-полека ще вземат да се случват. Simple Smile Когато достигнем до финал, ще изграждаме изпилените от скърцане зъби и ще избелваме.

Общи условия

Активация на акаунт