Брекети – къде, какви, за колко? -тема 15

• 76 035
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
А има ли вид избелване, което се препоръчва след сваляне на брекети или е някакво стандартно?

# 316
А има ли вид избелване, което се препоръчва след сваляне на брекети или е някакво стандартно?
Не съм разпитвала подробно, защото съм твърде далеч от този момент.

# 317
Стандартно е. Ортодонта го прави и трябва да е включено в цената.

# 318
  • Mediterraneo
А защо си мислите, че се налага избелване? Полиране е предостатъчно, поне при моето дете беше напълно достатъчно; даже зъбен камък нямаше за махане, нищо.

# 319
Може ли да ми препоръчате ортодон в Пловдив? Благодаря предварително

# 320
А защо си мислите, че се налага избелване?
Нямам идея. Щерката каза, че след махането на брекетите предстои избелване(заради пандемията аз я чакам пред кабинета и рядко се виждам с ортодонта). Отделно иска бондинг, от което ме потриса. Надявам се да я накарам да се види и без него за известен период и да се хареса.

# 321
Може ли да ми препоръчате ортодон в Пловдив? Благодаря предварително
Д-р Йовчева👍

# 322
Мнения за Д-р Дакай?

# 323
По същия начин беше и при мен. Ортодонтът ми постави първо на горната челюст брекети и на 4-ти месец след това на долната челюст. Всеки случай е индивидуален и лекарят преценя как да се подходи.

Да, най-често се слага първо горе и после след няколко месеца долу. Но в огромна част от случаите не се постига желания резултат само с една челюст. При разместване на зъбите на едната челюст трябва да се наместят и зъбите на другата, за да пасне захапката.

# 324
Здравейте,

От два дни съм с брекети и зъбите много ме болят. Какво обезболяващо би било удачно- Аулин? Моля някой с опит да сподели.

# 325
  • Mediterraneo
Парацетамол беше единственото, което разрешаваше ортодонта на дъщеря ми. Ибупрофен беше забранила да пие, защото действа противовъзпалително, а в случая точно възпалението движи нещата.

# 326
Здравейте, предстои ми ортодонтско лечение при доктор Ивелина Иванова-Койчева. Видимо проблема е в изскочилите кучешки зъби, а функционално има какво да се подобри по захапката. Извадих 2 ретинирани мъдреца оперативно, сега тя обясни че кътниците на горната челюст трябва са се дръпнат назад за да се отвори място за кучешките зъби, посъветва ме че оптимално това ще  си постигне с алайнери а след това изместване ще се поставят и брекети. Има ли някой друг с такъв случай, в който се носят алайнери 3-4 месеца и след това се поставят брекети? Би ми било интересно да чуя как е протекло лечението на някой с подобен случай.

# 327
Не съм провеждала точно такова лечение. Но в момента се лекувам с алайнери. А преди десетина години, с брекети. И при мен брекетите не успяха да издърпат кътниците назад. Това ми обясниха преди да сложа слайнери - че брекетите подреждат според шестите, а не според седмите зъби. Така че има логика да сложа алайнери за издърпване на всички кътници назад. Но по-интересното ми е, защо и брекети, и алайнери, като алайнерите спокойно могат да свършат цялото лечение. Не се ли оскъпява доста? Любопитна съм.

# 328
Не съм провеждала точно такова лечение. Но в момента се лекувам с алайнери. А преди десетина години, с брекети. И при мен брекетите не успяха да издърпат кътниците назад. Това ми обясниха преди да сложа слайнери - че брекетите подреждат според шестите, а не според седмите зъби. Така че има логика да сложа алайнери за издърпване на всички кътници назад. Но по-интересното ми е, защо и брекети, и алайнери, като алайнерите спокойно могат да свършат цялото лечение. Не се ли оскъпява доста? Любопитна съм.
Ами по преценка на ортодонта алайнери те трябва да се носят 3-4 месеца което ще оскъпи лечението с около 1000 лв. Иначе причината и това да са и брекети и алайнери е че кучешкия ми зъб е завъртян настрани и този вид ротация са доста сложни за алайнерите и ще отнеме много дълго време за да се осъществи. Това е основната препоръка на ортодонта, че оптимално като времетраене и резултат би било алайнери и брекети след това Simple Smile

# 329
  • Пловдив
Здравейте, всички,
преди около 6 месеца стоматологът на дъщеря ми забеляза, че има крива захапка. По-точно долните и горните предни зъби се засрещат. Тя е на 8. Имаше проблемни сливици, дълго време сън с отворена уста, неправилна позиция на езика, та навярно в следствие на всичко това и челюстта не е както трябва.
Клиниката, която посещаваме има ортодонт. След консултация тя започна да спи с апаратче Myobrace. След замерване и преценка, започна с размер S. След няколко месеца апаратчето се скъса. Заменихме го с размер М. Но преди два дни докато го миеех забелязах, че и новото е започнало да се къса.
Вече обмислям второ мнение, признавам, че не потърсих такова в началото. Защото от тук нататък или апаратчето не е нейният начин и трябва да се търси друг подход, или и аз не знам.
Ще съм благодарна на споделен опит.

Общи условия

Активация на акаунт