Майчинството счетоводно - 89

• 31 858
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Само от тук намерих нещо за часовете. Тр да разделил т. 16.7 на т. 16.1. Други идеи нямам

# 586
  • ВАРНА
Di@, благодаря ! 🤗

При приключване на трудовите отношения не са ми отбелязали в книжката, дали трудовия стаж е равен на осигурителния ...  Това проблем ли е, да връщам ли да дописват информацията ?

# 587
Здравейте,

Ако работодателят ме осигурява на това, което взимам реално, ще се отрази ли на размера на обезщетението, ако изляза в болничен по-рано от предвиденото по закон?
Размера на майчинството влияе ли се от болничните преди раждане?

# 588
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Di@, благодаря ! 🤗

При приключване на трудовите отношения не са ми отбелязали в книжката, дали трудовия стаж е равен на осигурителния ...  Това проблем ли е, да връщам ли да дописват информацията ?
Нека го допишат.

# 589
Здравейте,
Има ли мами ,които са с породени дечица и получават 50 %майчинство за първото + новото майчинство за второто дете .

# 590
Здравейте, В болничен съм от 01.07 до средата на август. Той ще бъде удължен до 10.09, когато започва 45 дневният болничен преди термин. Имам 17 дни платена отпуска. Ако не ги изчистя каква е давността им- 2 години след като се върна от болничен ли?
Смятате ли, че е по-добре да ги взема преди да изляза в майчинство. Ако болничният е прекъснат би ли се отразило на обезщетението, което трябва да получавам?
Много благодаря!

# 591
  • София-Младост
Платен отпуск няма как да се отрази негативно. Според сега действащата нормативна база ви "се пази" този отпуск иможе даго ползвате след като се върнете от майчинство.

# 592
Здравейте, ще питам при Вас, защото предполагам сте запознати повече с нещата.

При подаване на документи за детски социални помощи изискват ли доходите на двамата родители, ако живеят на различен адрес? Бащата е припознал детето, но живее на адрес, различен от този на майката.

# 593
  • София-Младост
Изискват не е точната дума...Ако двамата живеете в едно домакинство,ваше  езадължението да ги декларирате.

# 594
Информативно питам, не е за мен.

От социалните са приели документите с доходи само на единия родител и не са изискали доходите на другия. Затова питам, понеже си мислех, че няма значение, че са с различни адресни регистрации, след като баща е припознал детето, следва да се изискват и неговите документи.

# 595
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Някои хора правят и такива "упражнение"
В крайна сметка винаги казвам, че наказателната отговорност си е пише в бланката и си я носи този, който подписва.

# 596
  • София-Младост
Те са служители, а не разследващи;) Там някъде накрая в декларацията пише, че се носи отговорност по чл... от ГПК...
А и приели, не означава одобрили.
За радост или съжаление, социалната ни система има много пропуски.

# 597
Ако бащата е на различен адрес не се изисква неговия доход, без значение, че е припознал детето.

# 598
Те са служители, а не разследващи;) Там някъде накрая в декларацията пише, че се носи отговорност по чл... от ГПК...
А и приели, не означава одобрили.
За радост или съжаление, социалната ни система има много пропуски.
Носи се отговорност по чл. 313 от НК ако се декларират невярни данни.
НОИ приемат, ама ако засекат пращат в съответната прокуратура. Така, че внимавайте какво подавате момичета.

# 599
Съжалявам, че повтарям въпроса си, но никой ли не знае дали няма краен срок за изплащане на първите 3 работни дни от болничен и какъв е той?

Здравейте,
Имам издаден болничен с текущ адрес, който съм посочила в лечебното заведение, а не постоянен адрес по лична карта. Това може ли да бъде причина за връщане на болничния и неизплащане?
Благодаря!

Не

Има един ден прекъсване между тях (неделя, неработен).
А знаете ли какъв е срока да ги изплатят? Дните от първия болничен са за м. Май, а от втория за м.юни
Много благодаря за отговора!

По първият трябва да ти изплати 3-те дни.Ако няма прекъсване между двата, то не би трябвало да плаща за втория без значение какъв да го писали.Ако има прекъсване, плаща и по двата.
Дължат ви пари само по първия болничен.Трябва да ги платят заедно с останалите заплати за май.

Общи условия

Активация на акаунт