Майчинството счетоводно - 89

• 31 323
  • 731
  •   1
Отговори
# 720
  • София-Младост
Значи не е подаден. Попитайте отново счетоводителя...ако беше подаден, щеше да се вижда там поне.

# 721
  • Варна
Тук го има въведен, но не е гаранция така ли?
Счетоводството на работа или педиатъра, който го издаде?

# 722
  • София
Лекарят го е подал, вероятно от работата ти не са.

# 723
Момичета,здравейте. Искам да попитам дали мога да прехвърля майчинството си на баба ми,която е пенсионерка(на минимална пенсия). Ако имам късмет ще започна работа на 15ти септември, а дъщеричката ми навършва две годинки на 12ти декември. Няма да я пускам на ясла.

# 724
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Тук го има въведен, но не е гаранция така ли?
Счетоводството на работа или педиатъра, който го издаде?

Това е подаване от лекаря/болницата.
В първия пост съм сложила линкове кое къде се проверява.
Болнични предадени на работодателя през юли имат срок за подаване 10.08.2021г от него към НОИ.

Mama Martina, може да го прехвърлиш само на работещо лице, освен това може да е на бащата или баба/дядо на детето.

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 16:00 от pantera666

# 725
Не, странното е, че там където пише, че се обработва и т.н, няма нищо, седи последния ми изплатен...
Щом го няма там изписан, от къде разбра , че е подаден ? Моите се появяват 2-3 дни , след като ги подаде работодателят ми към НОИ. За последните два месеца ми ги изплатиха още преди да са изтекли.

# 726
  • София-Младост
Mama Martina
Не може на пенсионер, който не работи.
А баба ти пък не фигурира изобщо в случая на прехвърляне.
КТ...
" Отпускът по ал. 1 със съгласието на майката (осиновителката) се разрешава на бащата (осиновителя) или на един от техните родители, когато работят по трудово правоотношение."

# 727
  • Варна
Мерси за отговорите, ще питам в счетоводство!

# 728
Благодаря Ви,момичета!

# 729
Здравейте, търсих назад в темите и форума, но не се ориентирах относно моят въпрос.
В момента съм втора година майчинство, детето става на две години Ноември,  но от 1 Септември тръгва на ясла. Същевременно съм бременна с термин Март 2022. Ако изляза болничен от Септември, ще се смята ли втората година майчинство в изчисляването на обезщетението за второто дете или се смята на база преди първото майчинство? Надавам се въпроса да е достатъчно ясен...

# 730
  • София-Младост
Здравейте, търсих назад в темите и форума, но не се ориентирах относно моят въпрос.
В момента съм втора година майчинство, детето става на две години Ноември,  но от 1 Септември тръгва на ясла. Същевременно съм бременна с термин Март 2022. Ако изляза болничен от Септември, ще се смята ли втората година майчинство в изчисляването на обезщетението за второто дете или се смята на база преди първото майчинство? Надавам се въпроса да е достатъчно ясен...
Винаги се смята на база 24 месеца назад, без знаечение вие какво сте правили през това време;)
Така, че да, ще влезе втората година в изчислението, щесе смята на база МРЗ.

# 731
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Общи условия

Активация на акаунт