Майчинството счетоводно - 89

• 31 816
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
Да, тук дори не се говори за излизане от България. То това е ясно, че не може, докато човек е в болничен. Въпросът е те ако решат(като проверяват дали някой си е вкъщи), на кой адрес го проверяват. Един човек по лична карта може да е в един град, по настоящ адрес да е в друг град, а да е родил в трети град и да се налага там да остане на домашно лечение при роднините си после....Ето това е безумният елемент, на какъв принцип си избират къде да го проверяват. И къде, аджеба е вписано, на кой адрес той се подлага на домашно лечение. В случая става въпрос за коректен човек, който реално си стои вкъщи по време на болничен. Но на какъв принцип определят кой от адресите му е "вкъщи". Живеем в динамичен свят, а тия норми са мислени за хора, които цял живот живеят на един и същи адрес и 40 години работят на една и съща държавна работа едва ли не....Иначе сигурно има и хора, които си чупят крака и се тагват от Бахамите после, но това си е съвсем отделен случай и за него дори не ми се коментира какви непукисти има сигурно на този свят.
А за корекция на какви декларации става въпрос?

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 19:11 от mariamp28

# 706
  • София
До сега не съм чула да проверяват човек в болничен дали е у тях. ( изключвам карантината).

# 707
Здравейте на всички ! Не знам дали въпросът ми е за тук ,но ще съм благодарна ,ако някой знае и ми отговори и се извинявам предварително ,ако въпросът не е за тук или е обсъждан вече. Та искам да питам жените които работят в такава сфера ,че при евентуално затваряне отново на държавата останат на парите от държавата . Това отразява ли се после на майчинството ? Благодаря предварително

# 708
  • София-Младост
Какво разбирате под "парите на държавата"?

# 709
Имам напредвид ,програмата която беше ,,Запази ме " мисля ,че беше ,ако не се лъжа дето беше 70 на 30 или 60 на 40 не си спомням много добре кое от двете беше.

# 710
Някой знае ли дали ако се приемат новите промени за втората година майчинство от 1.10, тези които сме с бебчета тепърва навършващи 1г през 2022... Ще го хванем ли това 60% от заплатата или ние ще висим на 380 защото сме родили преди да се приеме увеличението? Не че има голям шанс да стане, но надеждата умира последна.

# 711
Изпуснала съм, какви са тези промени?

# 712

Мая Манолова и нейната партия ли там как се води (вече се обърках кой с кой е, както и да е) са внесли предложение за увеличаване на майчинството и еднократната помощ при раждане. При първо дете 2 000, второ 3 000, трето 4 000лв и всяко следващо по 300лв. И някаква помощ от 10 000лв ако единия от родителите е бил на постоянна работа 2 години и се е осигурявал. И отделно за втората година майчинство увеличение - 60% от брутната( или от нетната беше) заплата на майката. Демек не 380 ми да си варира за всяка майка. И е внесено и искат от 1.10 да влиза в сила, но какво ще гласуват никой не знае.

# 713
  • София-Младост
Нека стигне до гласуване и евентуално приемане, те ще напишат за заварени случаи какво се прави

# 714

Мая Манолова и нейната партия ли там как се води (вече се обърках кой с кой е, както и да е) са внесли предложение за увеличаване на майчинството и еднократната помощ при раждане. При първо дете 2 000, второ 3 000, трето 4 000лв и всяко следващо по 300лв. И някаква помощ от 10 000лв ако единия от родителите е бил на постоянна работа 2 години и се е осигурявал. И отделно за втората година майчинство увеличение - 60% от брутната( или от нетната беше) заплата на майката. Демек не 380 ми да си варира за всяка майка. И е внесено и искат от 1.10 да влиза в сила, но какво ще гласуват никой не знае.
Крайно популистко ѝ е предложението. Никак не ми се вярва да се приеме 😄

# 715
  • София
Единственото, което ми се вижда възможно е увеличение на втората година, и то едва ли ще е с много, но да не спекулираме.
По повод смс-а за майчинството, лично аз го получих след като парите вече ми бяха преведени. Simple Smile

# 716
  • София-Младост
Имам напредвид ,програмата която беше ,,Запази ме " мисля ,че беше ,ако не се лъжа дето беше 70 на 30 или 60 на 40 не си спомням много добре кое от двете беше.
Осигурителния доход би трябвало да се запази. Целта на тези програми беше да подпомогнат работодателите. При вас не би трябвало да има промени.

# 717
  • Варна
Здравейте, третият ми болничен започва от 16.07, подаден е на 19.07, но все още нямам превод, предните пристигаха по-бързо. На друг да му се бави превода за втората половина на юли?

# 718
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте, третият ми болничен започва от 16.07, подаден е на 19.07, но все още нямам превод, предните пристигаха по-бързо. На друг да му се бави превода за втората половина на юли?

Какво пише в НОИ?Още се обработва или е в процес на плащане?Според мен утре трябва най-късно да си получиш превода.
Може да пишеш мейл на НОИ.

# 719
  • Варна
Не, странното е, че там където пише, че се обработва и т.н, няма нищо, седи последния ми изплатен...

Общи условия

Активация на акаунт