Месец май да донесе на всички - много слънце, усмивки и двете чертички ! ~бебеправене 389~

• 31 084
  • 787
  •   1
Отговори
# 195
  • Замък сред облаците
Добре дошла, Еми!

И аз години наред съм се пазила с прекъснат акт и не е имало фал (вкл различни партньори преди да се задомим със сегашния). Хубаво е веднъж да проследиш овулация, просто за да знаеш кога да я очакваш като момент от месечния цикъл. Давам ти пример, че ние се “обичаме” основно уикендите, а овулацията ми е в делнични дни най-често и може да си опитваме години наред така докато нацелим яйцеклетка уикенда, нали Simple Smile Та съответно има си и едни такива битови фактори дето влияят на фертилността, не винаги всичко е задължително въпрос на репродуктивен проблем. Успех и да се похвалиш скоро!

# 196
Добро утро мацки. Писах Ви, че имам час за преглед на 26.05. Незнам колко прогестерон да си слагам. Бяха ми изписали с Ovitrela, прогестерон 3×1 от 200, но нали не си слагах Ovitrel, не съм слагала и Прогестерон. Писах на една лекарка, която ми помогна след втората загуба. Отговори ми да слагам 3×1. Това не е ли висока доза? Може ли да ми навреди тази доза? При втората ми неуспешна бременност ми бяха изписали да пия Прогестерон 200 веднъж дневно и си мисля, че заради Прогестерона загубих бебето, защото сгъстява кръвта, а аз в последствие се оказах с придобита тромбофилия. Затова нещо ме е страх с този прогестерон😔 Прекрасен ден Ви желая🍀🌺🌻

# 197
  • Замък сред облаците
Емонка, подобна история със загубата и при мен, но на мен ми даваха Дуфастон, така че бих имала сходни притеснения. Според мен би могла да се консултираш дали можеш да приемаш АП или Акард заедно с прогестерона. Иначе уж ако е поставян вагинално не сгъстявал толкова, но съм го чувала от форума, не знам вярно ли е.

# 198
АА този път ми е изписан вагинално. Имам и терапия с НМХ- Inohep 4500. Още ми е трудно да си се бода сама, но свиквам. Незнам защо съм се настроила така за прогестерона. Просто се чудя не е ли висока дозата и може ли да ми навреди?

# 199
  • Замък сред облаците
Емонка, разбирам тревогите ти, но само ще дам за пример Елислава, чиито случай ми бе направил впечатление още преди да се разпиша в темата. Тя в началото на сегашната бременност бе на най-високите дози утрогестан и паралелно НМХ заради придобита тромбофилия. Вече е втори триместър, мисля Simple Smile Дано самата тя се включи и даде повече инфо от опит.

# 200
  • София
Еми добре дошла! Наистина започни да следиш и мъжа ти да направи СГ. Ние също винаги сме се пазили с прекъснат като гаджета и още на първия път като пробвахме около О стана от раз, за съжаление неуспешна, но е факт че стана, не че прекъснатия полов акт е гаранция обаче.

Емонка не знам какво да кажа. Аз през годините съм се на гледала на легенди тук във форума. Това за прогестерона за пръв път го чух тук напоследък, в такива случаи на 100% съветвам да си слушаш лекаря, защото няма как ние тук да преценим. От опит изкарах си успешна бременност с прогестерон + фракси, както и много други момичета. Сега нямаш много поле за проба грешка, недей да взимаш решения на база прочетено по форуми и да пренебрегваш лекарско предписание. Страшно много си помагаме със съвети тук, но не сме лекари.

Ох не мога да се свържа с Рамус, още не са ми излезнали резултатите, а понеделник сутринта съм на лекар...

# 201
Еми добре дошла и скорошен успех ти желая🍀
Мацето, разбира се, че ще слушам лекаря си. Но се намирам в Германия и не мога да се консултирам с лекар без да имам запазен час или по телефон. Затова писах email на лекар и така получих отговор и се чудя какво да правя. Добре, че имам поне рецепта за прогестерон. Ще приложа препоръката на лекаря от emaila и каквото ми е писано това ще стане. Колкото и да се притеснявам, май само си вредя. Добре, че Ви има момичета, добре, че е форума. От вас съм получавала много полезни съвети, отколкото от лекарите. Както си казва "Не питай старило, а  патило" ❤

# 202
  • София
Всичко ще е наред този път! Heart

# 203
Еми, добре дошла, дано скоро ви се получи! Базална температура и фоликуметрия за начало, + СГ за мъжа и аз бих препоръчала, за ориентир.
Емонка, след днешния преглед очаквам да ми изпишат прогестерон някакъв за задържания фоликул (в момента съм на естрофем). Аз също съм с тромбофилии, доста по-сериозни, и ще припомня за тях, ако док не се сети и по навик изпише дуфастон. Така че по-късно днес ще ти дам мнение какво е казал и изписал за терапия. За твое успокоение, разбира се, не че смятам да поставям под въпрос твоето лечение.

# 204
Еми, здравей. Преди да забременея с първото си дете в 2011 и аз имам 10 годишна връзка с ММ. И нито един ползван презерватив в този период. И аз започнах опитите за бебе тогава ужасно обременена точно от същата мисъл. Е, абсолютно ненужно. Детенце се получи на 3 или 4 месец опити. Следи си овулацията и действайте.

# 205
Добре дошла, Еми!
И ние с ММ сме 5 години заедно, но нито един път не сме се пазили. Почнахме опити почти от половин година и се надявам да си станат нещата скоро, така че не се притеснявай. Пожелавам ти да не се задържаш! Purple Heart

Аз се отчитам с Ц от днес... сутринта си поплаках няколко минути и после горе главата.

# 206
Здравейте, момичета! Като жена, която много искаше всичко да се получи по естествен път и с много любов, романтика и еротика, и отлагаща до последно ходенето по клиники, ще ви кажа, че ако преди година знаех всичко, което знам сега, щях да започна много много по-рано. Вероятно още първия месец. Може да ви звуча налудничаво, но след кошмара, в който се озовах след една единствена спермограма , всички месеци опити назад ми се струват много тъжни, бяха много напрегнати за връзката ми, и ми костваха толкова излишни сълзи и надежди. Вероятно сте чували че ако сте под 35 години, трябва да опитвате 1 година, преди да потърсите специалист, а ако сте над 35 години- след 6 месеца. Всъщност се оказа, че забременяването под 35 години би трябвало да отнема до 6 месеца, а след 35, до 1 година. Препоръките на лекарите са точно наобратно, за да се избегне твърде много чакане при напредваща възраст на дамата.

Исках да кажа, че ако знаех това, щях да потърся помощ много по-рано. Ако бях изчакала цяла година, това щяха да бъдат 14 цикъла опити. Аз започнах да ви чета и да пиша на 4тия цикъл , а в клиника отидох на 8мия. Малко ме беше срам да кажа на док, че толкова малко сме опитвали, но сега хич не ме е срам и съжалявам, че не съм го направила по-рано. Щяхме тези 8 месеца да експериментираме лечения и да си помогнем, а не само да се надяваме. Знам, че посланието ми едва ли ще достигне до някоя жена, защото човек сам трябва да премине, за да се убеди... Опитах да помогна на приятелка със съвет, но не можеш да предадеш на някого съвет, когато той не вярва в това, в което и ти вярваш... Че медицината е ключът да се намери проблема и решението , и че няма да стане със силата на мисълта и с изчакване, когато има обективна причина. Може би ви звуча много крайна, но може би защото диагнозата при нас се оказа много крайна. Това с 1та година се дава като ориентир според мен, защото при леки отклонения дори не всичко да е перфектно, все пак би станало за 1 година, без хората да се вкарват във филма на голямото ходене по лекари. Но при положение, че бременност трябва да настъпи до 6 месеца, при липса за 1 година, това е ясен индикатор, че нещо не е наред. Разбира се има много жени, при които дори и с известни отклонения при един или и при двамата партньори, настъпва бременност без намеса, така че е излишно да се бърза със заключенията, преди да е минало известно време на опити. От друга страна, при нас е полезно това наше време на опити за статистиката ни, тоест, щом не настъпва толкова време бременност, явно отклоненията са сериозни. Тоест времето говори само по себе си. Ако бяхме отишли преди да започнем опити и бяхме видели лошата СГ, нямаше да знам все пак дали бихме забременели, защото нямаше да имаме тази статистика зад гърба си. За тези месеци изпробвахме всякакви схеми.. През ден, всеки ден, няколко поредни дни, през 2 дни. Никоя не даде резултат. Както ви казах имаме 4 СГ, като последната с 21% подвижни, но пък твърде малко количество (хиповолемия) изглежда шокираща на фона на последните 2 некроспермии. В последната имаме 1 ден въздържание, а в останалите имаме 3 дни. Значи нашите сперматозоиди не могат да оживяват дори 3 дни в тестисите, камо ли да оцелеят в тялото ми, и да се движат към целта. Затова всичките надежди за схемата на опитите са били напразни. Както ви бях написала, прочетох в медицински източници онлайн, че при некроспермия се прави изследване за антиспермални антитела. Бъчваров каза, че е излишно при нас. Бях отчаяна да намеря някаква причина и звъннах в клиниката да си го самоназнача. Нямаше го изобщо в ценоразписа и секретарката ми записа номера и каза, че биолозите ще се свържат с мен. В същия ден излезе последната СГ с живи сп! И бях толкова ядосана как уролога мята насам натам страшни диагнози, че нямаме живи, а още на следващия ден, имаме, че запазих нов час за нов коментар. После обаче ми се обади една супер компетентна и любезна биоложка и й зададох всичките си въпроси. Оказа се, че теста се нарича имунологичен тест и в нашия случай наистина няма смисъл от него, защото той по-скоро е за мъже с добри СГ, и липса на бременност. За това изследване трябват индикации, т.е. Наличие на аглутинация, а при нас няма такова нещо. Биоложката ми скърши хатъра да ходя да се карам с уролога, като ми обясни, че е съвсем нормално при кратко въздържание да има повече подвижност, но по-малка бройка и количество, съответно че оправяйки подвижността, не оправяме проблема, защото с това количество заникъде не сме. Все пак е малка надежда, че с "американската схема" бихме могли да постигнем добиване на живи сперматозоиди преди процедура. Но защо никой лекар не ми каза нищо от това? Защо сама търся и чета всичко? Как се повлияват фрагментации, как се постигат живи сперматозоиди.. (Благодарности на Джеси, Гейзер, мси_мси, ирен и всички прекрасни жени от темата за МФ) Да пробваме СГ с по-кратко и с по-дълго въздържание... Защо ме пращат в КАНДИЛАРОВ на скапана микробиология с посявки(60% достоверност) , вместо да ме пратят директно в Геника за ДНК микробиология(95%)(Благодарности на Крис Ти) . Защо не се интересуват от Хома индекса, но предписват бърканица, която може да го влоши (Благодарности на Алисън Паркър). Благодаря и на Калестия и Дими, за куража, който ми дават с техните успехи и всичката безценна информация! Докато не можех да забременея и ронех сълзи всеки месец, се начетох на всички статистики във форума за колко време се забременява. Имаше едно твърдение, че ако не стане на 2-3 месеца, обикновено става за над 1-2 години. И вече съм почти съгласна с това. Вече го разбирам. Ако няма проблеми, бременност настъпва. Това е истината.. Все пак кураж ми даваха и жени, които пишеха, че и с първото и второто дете е отнемало по 1 година и не са търсили лекар. Сега вече знам, че това не е ок. Просто не е Ок. При тях е имало проблем. И са забременели. Но е имало такъв... Връщам се от едно събитие в София Тех парк. Имаше презентация на Роджър Хайфелд - Танцът на живота. Беше невероятно интересно и ще потърся книгата. Откакто бебеправим, прочетох толкова много книги за зачеването и бременността, и не знам... Не знам защо не ми се случва... Защо колкото повече го искам, толкова повече се отдалечава... Препоръчвам книгата на Стаменов Надежда за дете, както и невероятната книга на Елизабет Каткин - Зачеването. Там тя описва как е преминала през 10 инвитро процедури, 7 аборта, 5 естествени бременности, 2 сурогатни майки, 2 живи родени нейни деца, и радикални изследвания по темата защо в Украйна и Русия АРТ се радва на до 70% успеваемост! Как процесът на влошаване на качеството на яйцеклетките с възрастта не е необратим и може да им се повлияе в положителна посока.... Днес ММ пусна микробиологията в Геника, и инсулин с КЗ в Кандиларов. Чакам генетичните изследвания от Щерев, а тази седмица започнахме и акупунктура при д-р Ликсов в Надежда. За 6 седмици (първата среща с репро беше на 31 март) дадохме 4000 лв за изследвания, добавки, терапии, и прегледи, и сякаш за това време станах половин професор. (Сега предстои да съберем някакси 5-10-15 хиляди за евентуални 1-2-3 инвитро процедури, извън финансирането от фонда, което не покрива всички разходи). Четох, че през 2018 фонда е добавил 4та инвитро процедура, но само толкова, тъй като успеваемостта се повишава само с 10% за всяка следваща... Обърна ми се живота, представите, мечтите... Не знам какво предстои... Но явно е трябвало да премина през всичко това.. Трябвало е.

# 207
Стела възхищавам се на това, което правиш и на борбата ти, защото знам колко трудно е да се приеме, че има проблем на лице. Надявам се наистина да имате и резултат възможно най-скоро!

Не съм съгласна с твърдението, че ако за 2-3 месеца не стане , бебеправенето ще отнеме години, но това е мое лично мнение от мои наблюдения.

# 208
Еми, добре дошла и скорошен успех 😊
Емонка, изпълнявай препоръките на лекаря. Всичко ще бъде наред 🍀
Йоанка, дано следващия месец да е нашия ❤️ И не само наш 🥰🍀🍀🍀Литълче, Хера, Мери, Мими, Раули, АА, Маце, Злати, Мандария, Слънчева и всички останали ❤️🍀❤️
Стела, ще се случат и при вас нещата ❤️
Колкото до ФК, тя е водоразтворим витамин и излишното количество се отделя с урината. Дори 10 таблетки да се изпият наведнъж, ще се усвои нужното и другото се отделя. Ако организмът няма повишени нужди, няма смисъл да се приемат повече от 400 микрограма, но няма и да навреди. Нямам идея какво е количеството на ФК в Профекунда и под каква форма е. Имам много познати, които пиеха по 5 таблетки АбофоликМета през цялата бременност, но изписано от лекар. Има едно непотвърдено проучване, в което се стига до непотвърдено заключение, че МНОГО високи дози ФК могат потенциално да увеличат статистическия риск от Синдром на Даун. Това е информацията от мен като медицинско лице, поне това сме учили в университета. Отделно още курсове съм карала, но информацията не е по-различна.
Юни месец ММ има РД и много ми се иска точно същия месец да получим най-радостната новина. 🥰🥰🥰
Толкова мило и същевременно тъжно ми става като гледа малки деца и им се радва, после казва да ги погледна... и той иска да си имаме едно мило и сладко детенце ❤️❤️❤️

# 209
Стела, съгласна съм с това, че мерки трябва да се вземат по-рано. Аз също исках да взема, но докторите ме гледат с насмешка когато има кажа, че пробваме от 5-6 месеца и съм на 25 почти, а резултат няма. Всеки казва "Чакайте година". Този месец ММ ще пуска СГ. Ако е зле и при него има проблем отново казват "добавки". Драстични мерки след като стане година. Е как да се боря с това..

Общи условия

Активация на акаунт