Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е хидросалпингс и какви са неговите симптоми?
Какво представлява хроничният салпингит с двустранна локализация?
Какво представлява инсеминацията и какви са нейните етапи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е хидросалпингс и какви са неговите симптоми?
Хидросалпингсът е състояние, при което фалопиевите тръби се изпълват с течност, което може да затрудни зачеването или да увеличи риска от спонтанен аборт. Симптомите могат да включват болка в долната част на корема, нередовни менструации, болка по време на полов акт и други. Препоръчително е да се консултирате с гинеколог за цялостна оценка и лечение.
-
Какво представлява хроничният салпингит с двустранна локализация?
Хроничният салпингит с двустранно разпространение е хронично възпалително състояние на фалопиевите тръби от двете страни. Това състояние може да причини затруднения при зачеване или повишен риск от спонтанен аборт. Препоръчително е да се консултирате с гинеколог за подходящо лечение и управление на състоянието.
-
Какво представлява инсеминацията и какви са нейните етапи?
Инсеминацията е процедура, при която сперматозоидите се въвеждат директно в маточната кухина, за да се улесни оплождането. Етапите включват стимулация на овулацията, наблюдение на фоликулите, подготовка на спермата и инсемниране. Важно е да се консултирате с гинеколог за подробна информация и съвети относно процедурата.
-
Какво представлява Овитрела и какви са неговите ефекти върху пукането на фоликулите?
-
Какво представлява синдромът на Патау и какви са неговите ефекти?

Днес вече май ще запазвам час за гинеколог и ще отида да видим на какво се дължи това закъснение щом теста беше отрицателен на един ден закъснение.
Така че ви разбирам много добре и ви пожелавам много скоро да се наложи да ходите по магазините да избирате бебешки неща за вашите бебенца
А на Бъбълс само ще ѝ кажа за "таковата" - по-добре партньор, който е с такава нагласа отколкото с негативна, миличка. Мъжете някак си имат по-притъпени усещания от нас в това отношение, но това не значи, че не се вълнуват - просто няма как да го изпитат по същия начин. Каквото и да си говорим, бебето го износва жената и по-голямата тежест от процеса пада върху нея та съответно се вълнува повече. Не че искам да лиша мъжете от отговорност с това изказване, но поне да спомена защо често и те реагират някак си по-неадекватно за нашите разбирания. Но е добре партньорът да е готов и за версията "няма да стане веднага" и да е ОК с това, вместо да си търси някоя да я заплоди на 2, на 3 и после да си свирка че се е отчел. Или да е готов да е с теб дори и да не се получи. Та от тази гледна точка, каквото такова хич не е лош вариант.
затова ще ползваме най добрата от тези, които имаме. Каза ми и че първо трябва да говоря с репрото, за да подам документите, а аз мислех, че вече сме готови и от регистратурата ще ги окомплектоват. Все пак запазих час за 19ти да говоря и с нея, и тогава да занеса всички документи, защото исках да сме готови и да имаме заповед, когато минат няколко месеца с добавки... А не след 3 месеца тепърва да се сблъскам с бумащината. Например аз нямам ЦС, а не знам дали е задължително преди инвитро, заради пункцията. И да не стане да чакам сега 3 месеца, после да чакам още 2 месеца за СГ и ЦС и после още 2 месеца за заповед. Така като гледам колко тромаво се случва всичко. Дай това изследване, чакай 30 дни, после дай друго изследване, пак 30 дни. За тази седмица съм си самоназначила и повторна микробиология, този път ДНК в Геника, както и повторно изследване на кръвна захар заедно с инсулин този път. И за двете неща лекаря каза, че няма как да бъдат причина, но за свое успокоение искам да ги изключа напълно. Попитах го да направим ли тест за антиспермални антитела, и каза не, но после попаднах на медицинска литература, в която ясно се упоменава, че с тази диагноза това е вероятна причина. Сега не знам как сама да си го назнача и това изследване. Уморена съм наистина... Не се доверявам. Ако бях послушала Кацаров, сега щях да си живея в блажено неведение и да си пием Полукс форте и да си чакаме 3 месеца за подобение... Вместо това направихме още 100 изследвания и сме със 100 крачки по-близо до истината, колкото и страшна да е тя. Страхувам се от резултата от генетичните изследвания... Ако е лош, хем ще знаем причината, хем ще знаем, че е нелечима, и се унаследява от синовете
Рейв, благодаря, страхотна си