Месец май да донесе на всички - много слънце, усмивки и двете чертички ! ~бебеправене 389~

• 31 071
  • 787
  •   1
Отговори
# 105
Валентина честито и аз я виждам! Дано се насища Heart Flowers Four Leaf Clover
Трополинка прегръщам те! Heart
Марго прегръщам те и теб и не знам какво да ти кажа, освен че не позволявам да се отчайваш и отказваш! Heart
Кактусче, ех, да му се невиди! Никакво отказване и от теб!!!! Kissing Heart
Аз толкова се радвах, че нашите ще идват на гости този месец, не сме се виждали отдавна. Мислех си, че ще се разсея, ще си почина, ще се заредя позитивно, но уви…. Пак ми обясниха, че съм била неприемливо дебела, че не можело такова хубаво момче като ММ да бъде с такава дебела като мене!!!!!! И един куп други глупости, които ме отчаяха още повече…. Нямало съм да забременея, абе много зле се чувствам, потисната съм и колкото и гадно да прозвучи искам всичкото това да приключи бързо вече. Честно, нямам никакво желание да бебеправя в момента. О ми наближава и ми е все тая, толкова съм отчаяна. Disappointed

# 106
  • Замък сред облаците
Канелена бисквитке, може ли да  разкажеш малко повече за това КИР типизиране, за протеиновия дефицит също?
И аз съм 4Г/4Г и всякаква допълнителна информация би ми била полезна!

# 107
Cinnamon, Heart Да, минава времето, а ние все още се борим. Много се натоварвах в проблемното, затова го поизоставих, но поне в тази тема се зареждам години вече с положителна енергия.
И аз мислех за кир типизиране, подготвила съм си списък за RF, ако откаже АГто да ми даде направление ще ходя да се моля на личния. Той още след първата ми загуба и неуспехите при трансферите сам предложи изследването за тромбофилия, надявам се и сега да ме подкрепи и да стигна до пълна диагностика при имуноложката. Декември, при втората Б нямахме ембрионче, кухо яйце беше и затова не се задълбочих толкова, но сега ще търся още диагностика, или тук, или в БГ.
Ирония на съдбата е, че от 40 до 42 имам три забременявания, а преди това 5 години нищо. Но преди това не бях и толкова активна, нямаше тестове за О, мерене на БТ, кой знае, ако бях по-активна тогава, можеше сега да е друг резултата. Затова съветът ми към всички е, ако опитвате от известно време без резултат, да не лежите само на мисълта, че ако се успокоите, ще стане, а да бъдете активен участник. Аз за съжаление не мога вече да върна времето назад.
Трополинка, желая ти възможно най-доброто за теб развитие в ситуацията Heart
Mimirita, не позволявай такива думи да стигат до теб и да те огорчават. Ти си прекрасна жена, намерила си любов в живота, и пожелавам най-скоро време да последва и безпроблемна бременност напук на чуждото мнение.
Andreeva, ето малко инфо за КИР, знам, че ползваш немски
https://www.immu-kinderwunsch.de/infomaterial-fuer-patienten/

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 12:27 от margolotta

# 108
Канелена бисквитке, може ли да  разкажеш малко повече за това КИР типизиране, за протеиновия дефицит също?
Разбира се, ще се опитам да обясня за какво става дума, обаче страшно се извинявам, че не намирам цялата терминилогоя на български.
Става въпрос за Killet Cell Immunoglobulin like rezepror, който се намират във мембраната на НК клетките. Има определени типове генотип при жените, при който тази рецептори не се образуват във мембраната. Смята се, че при който липсват тези рецептори не се регулира правилно образуването за на граноците, който са част от имунитета и по този начин се спира най ранното развитие на ембриончето. Точния механизъм все още не е разучен, но има проследяване на немски професор. Той е разгледал свой 100 патиентки със повтарящи се ранни аборти, като при всяка от тях е открил и липсата на тези кир гени.
Терапията която предлагат във този случай е със фактори на растежа стимулиращ гранулообразуването, като по този начин се надяваме да се образува хубава лигавица за ембриончето със правилния клетъчен състав. Не е доказана терапия обаче. В Бългавия се предлага Неупоген във този случай. При нас предписват Граноцит, който е на по ниска цена от Неупогена.

При кръвосъсирването освен мутацията имам и недостиг на протен Z, това е глюкопротеин обазуващ се във черния дроб във присъствието на витамин К.
Причислява се към кофакторите за кръвосъсирването и се смята, че недостигът му води до тромбози както и нарушено плацентаобразуване.
Хич не ми се иска да го пиша понеже е плашещо, но тук във всички източници намирам, че рискът от аборт преди 15. седмица е 11 пъти по висок.
Терапията си е със ниско молекулярен фепарин.

# 109
  • Замък сред облаците
Разбира се, ще се опитам да обясня за какво става дума, обаче страшно се извинявам, че не намирам цялата терминилогоя на български.
Скрит текст:
Става въпрос за Killet Cell Immunoglobulin like rezepror, който се намират във мембраната на НК клетките. Има определени типове генотип при жените, при който тази рецептори не се образуват във мембраната. Смята се, че при който липсват тези рецептори не се регулира правилно образуването за на граноците, който са част от имунитета и по този начин се спира най ранното развитие на ембриончето. Точния механизъм все още не е разучен, но има проследяване на немски професор. Той е разгледал свой 100 патиентки със повтарящи се ранни аборти, като при всяка от тях е открил и липсата на тези кир гени.
Терапията която предлагат във този случай е със фактори на растежа стимулиращ гранулообразуването, като по този начин се надяваме да се образува хубава лигавица за ембриончето със правилния клетъчен състав. Не е доказана терапия обаче. В Бългавия се предлага Неупоген във този случай. При нас предписват Граноцит, който е на по ниска цена от Неупогена.

При кръвосъсирването освен мутацията имам и недостиг на протен Z, това е глюкопротеин обазуващ се във черния дроб във присъствието на витамин К.
Причислява се към кофакторите за кръвосъсирването и се смята, че недостигът му води до тромбози както и нарушено плацентаобразуване.
Хич не ми се иска да го пиша понеже е плашещо, но тук във всички източници намирам, че рискът от аборт преди 15. седмица е 11 пъти по висок.
Терапията си е със ниско молекулярен фепарин.

Благодаря ти, мила! Хич не е плашещо, важна е информацията. За KIR рецептора, колко ранни аборти причинява? Примерно, 5-6-7 седмица или класическото ранно до 3-ти месец включително (да преценя дали миседа в 11-та седмица е свързан)? За KIR рецепторите и за протеин Z какви изследвания се правят?

# 110
Kir рецепторите са със обикнивена венозна кръв, но кръвта се изпраща във генетична лаборатория. А протеин Z си беше част от пакета за тромбофилия, който ми пуснаха тук, като на направлението ми пишеше, че е заради мицед аборт както и фамилна обремененост.
Прави ми впечатление, че не са ми пуснали анти фосфолипиден синдром, обаче нямам сили да ги гоня и за това, спокойна съм за това понеже хепаринова терапия ще имам пък било то и на часно.
Забравих да напиша, абортите свързани със кир рецепторите са често във по ранните седмици когато все още няма плацента и изхранването е чрез лигавицата на матката. А тези свързани със тромбофилия са по скоро около 12 седмица или малко по късно, точни когато се образува плацентата и изхранването на плода се свързва със кръвооттока.Heart

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 13:09 от Cinnamon Cookie

# 111
Вале много хубава черта, за 6 дни предварително. Дано се насища още. Честито 🙏🍀

# 112
  • Замък сред облаците
Мерси, Марго, за линка! Бисквитке, мерси и на теб! Сега ми е интересно да видя в Бг къде се правят, понеже не ги намирам на сайта на Геника.

Скрит текст:
Аз продължавам да съм убедена, че при мен от самото начало имаше изоставане на плода (не се връзваше дори с късната овулация), но тогавашната АГ не мислеше че е проблем. При миседа и в 10, и в 11гс отговаряше на 8гс. Сега, наясно съм че заради сгъстяването на кръвта може да се изхранва по-трудно, то затова сега Гагова ми каза начална терапия с аспирин при положителен тест и след като видим пулс ще обсъждаме НМХ; но реално в епикризата ми пише, че е имало тромб в плацентата. Уж PAI 4G/4G се води нискорискова (с мутации в MTHFR и MTRR съм също), обаче ей на - тромб. Та затова всякаква допълнителна информация я имам за полезна.

# 113
  • София
В Надежда не правеха ли такива изследвания?

# 114
Току що ми излезнаха и другите изследвания и утре следобед съм при докторката за разяснение,някоя от вас може ли да ми каже според вас аз въм на авпирин акард 150,дали ще мина на НМХ?

# 115
  • Замък сред облаците
Бисквитка май има предвид протеин С по нашему стандарт, защото освен в уикипедия никъде нищо не ми излиза за протеин Z, което ми е много странно. Поправи ме ако греша, моля те. Може и да бъркам, ама хич не намирам нищичко за Z. Иначе да, на много места ги правят, Маце, но инфото за точно какво се изследва намирам най-пълно в Геника.

Хариомче
, според мен със сигурност в 3-ти триместър ще минеш на НМХ, защото аспирините ги водят противопоказни в 7-8-9 месец (ако си спомняш където ти бях писала, че няма антидот при предозиране/преразреждане на кръвта и затова с наближаващото раждане снижават потенциален риск като го спират и минават на НМХ). И да те успокоя, наличието на тези гени носи риск, но ти си млада, ако кръвните показатели са добре и бебето е добре, това че имаш тези гени, не значи винаги , че са необходими всички лекарства да се включат. Следите показателите и така Simple Smile

# 116
Аз също мисля, че в Надежда го правят кир типизирането. Другаде не съм срещала, а доста порових къде се прави.
Андреева не изключвам и вариант терминологията да не съвпада. Аз исках хематолога да ми обясни кое за какво е ама тои се оказа......ще ме баннат ако напиша и само ми написа, че нямам нужда от никаква терапия...
https://www.ihp-labor.de/articles/protein_z
Видях, че Марго то е дала инфо на немски, ето тук и за този протеин.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 14:16 от Cinnamon Cookie

# 117
  • Замък сред облаците
Златни сте, момичета! Като написах KIR типизиране ми излезе Александровска, иначе на много места правят HLA типизиране само. Ще го имам предвид, ако опра до там, а довечера ще прочета материалите на немски, че немският не го потребявам от години и чета перфектно, обаче схващам смисъла като албански реотан Grinning

# 118
Здравейте, преди малко бях на преглед. Ще започна с хубавата новина. ДФ вляво се е спукал и все още има надежда за бебче. Ноооооо... вдясно имам две големи кисти, там дори нямах ДФ... за 12 дни са станали цели 2-едната 5,5см, другата 4,5см. Няма обяснение за образуването на кистите. Все пак бях и на Дуфастон до сега. Ако не съм бременна, трябва да са изчезнали след цикъла. Ако до 3 месеца не изчезнат.... отново операция. Дано теста да е показал грешно 😔😔😔😥😩

# 119
  • Замък сред облаците
Кактус, браво на фоликулчето! Значи са визуализирали хубаво жълто тяло отляво, нали? А възможно ли е от стимулацията да са кистите?

Общи условия

Активация на акаунт