За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 199
  • 776
  •   1
Отговори
# 105
Орион, как върви схемата с ваксините като слагате само по една? Първите месеци нали са поливалентната и тази за менингит заедно
Здравей, видях си имун.паспортче и ето как бяха -
в болницата бяха началото на февр 2020
полиомиелит и т.н (ПДТКХ) първи прием - 14 май 2020
пневмококи първи прием - 2 юни 2020
ПДТКХ втори прием -  16 юни 2020
ПДТКХ трети прием - 19 август 2020
пневмококи втори прием - 17 септ 2020
морбили, паротит и рубеола - 9 март 2021
пневмококи трети прием - 13 май 2021

Като разбира се освен календара за ваксини се гледа и детето как е, през какъв етап, нещо др дали е влияело, затова са и така датите, но е напълно възможно така да се водят, просто повечко ходене е за майката, детето и повечко работа за лекарката може би ...

Аз не бързах да прохожда, защото ги виждам колко са нестабилни като тръгнат на 10 месеца, мое мнение
Седна късно, пролази късно, проходи на 1г 2 м, но знае как да пада и изобщо не иска да я държа, повече в това виждам сега проблем, да се учим за ръка, че все пак има места където е необходимо да го държиш.Напълно нормално е да седне на 8 месеца, няма проблем, важното е то да се развива спрямо неговите си темпове, а не да се сравнява с друго.

# 106
Много благодаря! Горе долу през две седмици излиза първите месеци, когато са многото ваксини. Ще говоря пак с нея, да видим какво ще каже за тази схема.

# 107
За петна спрей на Фрош

# 108
  • Пловдив
сложно@е!, идея си нямам, като дойде време ще му пусна и секрет от гърлото, предполагам няма да е нещо крайно неприятно, а и така или иначе ще се ходи до лабораторията. Специално за секрета от носа става много бързо вземането.

# 109
Момичета, можете ли да ми препоръчате рецепта за някакви здравословни сладки, които мога да направя в кръгла форма?

# 110
Благодаря за отговорите. Днес де изходи след ден и половина на Нан и сякаш е още по-тъмно зелено Sad ще търся май мляко с възможно най-малко съдържание на желязо, и аз четох че може от това да е.🤷

# 111
  • Благоевград
Здравейте, момичета ! Може ли да споделите как се справяте с упорита хрема ?

Моят сладур на 1г.9м. от март ходи на ясла, периодът съвпадна и с никненето на кучешки зъби. От тогава до сега вече за трети път започва хрема. След консултация с педиатър слагах два вида капки, не след дълго хремата пак идва. Други симптоми на настинка няма, просто хрема. Кучешките зъби избиха и се успокоиха нещата, сега отново.. навява ме, че започват последните кътници 😭 правя активно промивки с физиологичен разтвор, но ми се ще някак да сложа край на тази хрема 😔

# 112
И аз се чудя дали да пускам секретите и колко дни преди ваксина ?! Обаче знаеш ли ,, стафилококи има и в очите 😱😱😱😱😱😂😂😂там какво ще правим !?
сложно@е!, идея си нямам, като дойде време ще му пусна и секрет от гърлото, предполагам няма да е нещо крайно неприятно, а и така или иначе ще се ходи до лабораторията. Специално за секрета от носа става много бързо вземането.

# 113
За яслените сополи не мога да помогна. Някой ден и мен ме чака това може би. Имаше едни черни капки - коларгол?,  забъркват ги в аптеката. Цапат, но като капнеш и изтичат сополите. Не знам дали помага, тъй като ги ползвахме по към края на хремата. (Последният път май бях простудила детето и хремата отмина за 10дни - от време на време пръскане с физиологичен разтвор и 2-3 опита инхалации с физ.разтвор.)
Аз взех на фрош пръскало за петна, но не ми помага. Като започнах да пера с нашия препарат /персил/ някои петна се поизчистиха. Забелязала съм, че киселото мляко също успява да чисти някои петна /от столчето/.
Здравословни бисквитки може да се правят с основа банан и добавки каквито искаш- фурми, тахан, яйце, овес ядки, смлени ядки, кокосово брашно, брашно от рожков. Може и някаква измишльотина от тия неща да се сглоби на сурови бонбони, оваляни в кокосови стърготини или смлени ядки. Точна рецепта не мога да дам. Търся си обикновено нещо из споделените готварски умения на други мами.

# 114
Сложное, някой назначил ли ви е тези изследвания?
Оставам с впечатлението, че по-скоро искаш да ги направиш като преванривна мярка. Ако е така, по-добре недей. Излишното висене по лабораториите, особено в сегашното положение, не е препоръчително.

# 115
Да , но аз така или иначе преди ваксина искам да и пусна кръв и ще я водя
Цитат на: Rocket link=topic[b
[/b]=1333542.msg42836952#msg42836952 date=1620992550]
Сложное, някой назначил ли ви е тези изследвания?
Оставам с впечатлението, че по-скоро искаш да ги направиш като преванривна мярка. Ако е така, по-добре недей. Излишното висене по лабораториите, особено в сегашното положение, не е препоръчително.

# 116
  • София
Тя на колко стана?
За какво ще я пускаш?

# 117
Къде правят изследвания на толкова малки деца?! За София ми е интересно. Защото и аз питах педиатърката няма ли да правим Пкк преди ваксините, но тя ме изгледа изумено и каза, че никъде не боцкат деца под 2г. Thinking

Ще ми препоръчате ли термометър за бебе, което постоянно рита и шава и няма да ми даде нито мишница нито никъде Grinning как да му меря Т?

# 118
  • София
Ректално мери.
Е как да не изследват,във всяка поликлиника го правят дори
Нали на 6 м.са първите контролни изследвания.

# 119
Няма да ми даде. Има ли някакви електронни за бебе?
Ама тая мойта педиатърка значи дотук едно нещо не уцели да е права. Нямам думи. Впрочем как мога да я сменя?!
Обясняваше ми, че само с връзки в някаква частна лаборатория може да стане за дете пид 2г. Което значи, че не възнамерява да ни прати на контрола на 6м. Ужас.....

Общи условия

Активация на акаунт