За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 772
  • 776
  •   1
Отговори
# 120
  • София
То отнема минута.

# 121
Нашият е на Нук.
Още на 2 м се наложи да пуснем,тая лекарка много зле, не се стърпях, извинявам се.

# 122
  • Несебър
Може би става въпрос за вземане на венозна кръв, там наистина не всяка лаборатория взима от бебе.

# 123
Ами то Пкк как иначе се пуска?

# 124
  • Пловдив / София
Ами то Пкк как иначе се пуска?

За бебе ПКК се пуска, като се вземе кръв от пръстта. Как венозно на бебе?

# 125
За колко голямо бебе говорим? На моя син, на годинка и 4 месеца му взеха от вената 😔 Държаха го пет сестри, и му източиха кръвта, имам такова чувство... Пълниха колба, след колба 🙄
За бебе всякакъв безконтактен термометър върши работа, само че, колкото са удобни, толкова са и объркващи, щото всеки път показват различна температура, особено ако е висока. Рекрално аз не съм се осмелявала до сега.

# 126
Наща реве от пръста като й взеха беше последно на една г и 3 м.представям си от вена.. то едвам капеее,тя реве 😭...горкото от вена😳☹️

# 127
  • Германия
Може ли някоя мама да ме светне? В чужбина тези контролни изследвания правят ли ги на 6м? На дъщеря ми никога не са и пускали изследвания. Само веднъж и взеха проба от гърлото, когато беше с розеола. Правим редовните консултации и ваксини по книга, но те са само преслушване, претегляне и какво умее за годините си. Да вметна детето е на 20м+.

# 128
Малката е на 3 м ,, ище няма ваксини , освен тези от родилното . Педиатърката реши , че още не е готова .
Кръв вземат от пръстчето .някои лаборатории отказват , ако се налага от вената наистина.
Искам да пусна ПКК преди ваксина .
Термометър съм взела за устата -залъгалка . Не знам колко е точен .

# 129
  • София
Защо ти е ПКК преди ваксиниране? Съмняваш ли се в нещо?

# 130
Термометър имам безконтактен на Microlife, засичала съм го с живачен и е точен. Но наистина колкото пъти мериш, толкова пъти дава отклонение 0,1-0,2.
Кръв се опитаха да и вземат от вената 1 път и не успяха. Вена изобщо не се виждаше, а те я боцнаха, само дето я разреваха. Ама и на мен къде ми беше акъла тогава, че не ги спрях, хем видях, че няма да успеят. На 1 година беше.

# 131
  • София
Сложно@е, защо ще тормозиш детето превантивно? Освен, ако няма проблем, аз не бих водила бебе ей така да го боцкат за спорта.

Кръв на малкия е взимана от пръста и дори не разбра какво е станало (на 6м). Венозно отказват на много места, да. Аз не виждам малкото диване как би стоял мирно за такова нещо когато се наложи.

# 132
Няма нужда от ПКК преди ваксиниране. Ако се притеснявате - изолирайте детето за 2-3 дена, за да сте сигурни, че няма да се разболее в последния момент. Ваксините първите месеци са достатъчно много, почти всеки месец на практика. Няма как да го изследвате преди всяка. И по-спокойно.

# 133
Сложное, а някой назначил ли е тези изследвания на 3 месеца по някаква причина?
Преди всяка ваксина ли мислиш да пускаш ПКК?
Според мен е излишно, защото всяко едно взимане на кръв е излишен стрес за бебчето.

# 134
  • Пловдив
сложно@е!, аааа за очите няма да пускам изследвания Joy
Иначе кръв му взимат от пръста и много се забавлява със лаборантката.

Общи условия

Активация на акаунт