За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 263
  • 776
  •   1
Отговори
# 300
Ударихме бебето с ръба на вратата, не мога да преценя колко силно, не плака много, цицината веднага я намазах с олио, не се наду много. Координиран е, играе си, не е повръща, няма температура. Само че забелязах едни червени сенки под очите, а друг път не съм ги виждала. Да го водя ли на лекар?
Аз бих го завела, за да съм спокойна. Може да няма нищо на детето и да си разкарам само, но поне да съм сигурна. Все пак е бебе, нещо малко за нас може да е много за тях. Така си мисля, че е поне.

# 301
Toni, мерси!
Изглеждат интересно и цената в хубава.
Ще ги прегледам. Flowers Hibiscus

Наистина, супер са. И са му много удобни. Даже и супата яде с тях 😁

# 302
Ударихме бебето с ръба на вратата, не мога да преценя колко силно, не плака много, цицината веднага я намазах с олио, не се наду много. Координиран е, играе си, не е повръща, няма температура. Само че забелязах едни червени сенки под очите, а друг път не съм ги виждала. Да го водя ли на лекар?
Не. Наблюдавайте го.

# 303
  • София
Нашият и сам се дрънка с вратата често. Понякога със самата плоскост, понякога на ръба. Чак цицина не е излизала, но се е зачервявало.

Цицина излезе миналата седмица след като срещна паркета с чело, сложих малко лед, разсеях го да спре да плаче и да се успокои. Наблюдавах го, нямаше признаци на сътресение, беше си жизнен, игрив, хапваше. Не съм го водила на лекар. Цицината до сутринта на другия ден беше изчезнала.

# 304
Ох, ако трябва за всяко падане и удряне да водим нашата госпожица на лекар, ще трябва да ни издадат абонамент в спешното 😂 Просто я наблюдавам,като удари главата и това е. Нон стоп сме с аркади.Я цицина, я коленете в рани, я челото насинено. На 1.7г е и е истински дивак.Поне не реве като се удари .

# 305
И аз преди се стрясках само като се чукне в кошарата, а сега къде ли не се дрънчи, дивее, ходи, катери се...то й личи като не й е проблем, чукването в кошарата вече й е игра, та тъй де...растат и стават все по-активни.Разбира се, има и случаи, в които е нужно внимание.

# 306
Мами бебка е на 7++ вече ще предлагам и закуска, дайте идеи за закуска, нещо друго освен попара😃

# 307
  • Несебър
Овес с плодове или със сирене, просо по същия начин, качамак, елда, кисело мляко с овес и/или плодове, ако предлагате finger foods - плодове, хляб намазан с авокадо или сирене, или принцеси...

# 308
  • Пловдив
За закуска давам много често кус кус  с масло и сирене или юфка с масло и сирене.
Овесени ядки с плод също може.
Скоро ще взема да давам и принцеси, но нашата още дъвче толкова добре и затова задържам тази опция Simple Smile

# 309
И нашата е дива хаха спъва се понякога и в нас ...пада,реве,става...показва къде се е ударила това от скоро🤣
И ако трябваше да я водя за всяко падане като Деси хаха абонамент

По скоро към по-големите деца ,вървящи носите ли някакви играчки навън?
Аз й нося една мишка която се закача,дървена жаба за бутане и днес тръгна с едно бебе,което явно е захвърлила по някое време някъдеее обиколих пътя където съм бутала -еми няма го,здраве да е за 5 лв 🤣🧐

# 310
Ако за всяка цицина и синина ходите в спешното ще се абонирате и за социалните.

# 311
Аз да си призная не обичам да мъкна играчки, не обичам и другите майки да си мъкнат целия арсенал. На площадките постоянно гледат какво чуждо да докопат, другите деца също. С тези играчки и вкъщи могат да си играят, искам докато са навън да ходят, да се катерят и да изразходват енергия. Това е лично мое мнение. Напоследък обаче съм принудена да слагам нещо в багажника, защото на опашката за кухнята всяко дете като искара по някоя играчка, моите горките само гледат тъжно. Евентуално им взимам нещо за бутане като ходим в парка, далеч от площадките и само по асфалтираните алеи.

# 312
За закуска съм давала пълнозърнеста юфка, но колкото и да я варя, стои на едри парчета, затова минавам на блендера.

# 313
Освен изброените неща, при нас много върви юфка с масло и настъргана ябълка, ако се добави и малко канела, мирише на щрудел и е много приятно Simple Smile

Играчки взимам само принадлежностите за пясък и от време на време една малка топка. Той си бере тревички, събира камъчета или ако сме на площадката се катери.

# 314
Аз нося само играчка за бутане от този тип,

но за зор заман, да има нещо, на 1г3м е, иначе не съм много за мъкненето, но зависи, ще видим после, те сами ще мъкнат и харесват неща, нашата е цветарка и обича листенца,цветенца...отдавна не й нося и за количката нещо, тя или зяпа, или върви, или спи, зависи детето.Сега и в нас много не играе, а преди доста и то сама, друго и е интересно сега, книжки и всичко от истинския живот, понякога сортери и пъзели, сега е на мода Монтесори кулата й, много хубава идея е.

Общи условия

Активация на акаунт