За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 270
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
  • Несебър

Тези са подходящи. Има и 12+, които са метални с пластмасови дръжки.
Може да му даваш лъжичката да си прави сухи тренировки. 😄 Малката така се научи от началото да се храни сама. Любимата ѝ лъжичка е на kikkaboo от един сет с купичка.

# 286
Krassimiras, гледах ги тези, но с доставката ще ми дойдат 35лв. някъде и не знам дали си заслужава и дали изобщо ще ги ползва. Sad

# 287
Krassimiras, гледах ги тези, но с доставката ще ми дойдат 35лв. някъде и не знам дали си заслужава и дали изобщо ще ги ползва. Sad

Рокет, моето дете е с тези, супер доволна съм. Много бюджетни, удобни и страхотно качество.

# 288
Здравйте мами, искам да споделвя нещо. Ако може да изкажете мнение, утре ще се чуя и с педито. Днес за пръв път дадох попара на бебка 7++ по препоръка на педито , направих с вода малко масло сухар и сирене ( обезсолено) не яде много , няколко лъжици. Сутринта акото беше нормално както си се изхожда всеки ден. Обаче следобяд се изходи малко по гъсто с нишки жълти 🤔 и преди малко пак обаче малко по воднисто като че ли , не е разстройство, но има все едно слуз. Според вас възможно ли е да е направила реакция от попарата?? Притеснително ли е ? Да изчакам ли до утре да се чуя с педито или да звъня сега?

# 289
Малкия не искаше никакви силиконови/пластмасови прибори. Сигурно имаме на 5-6 различни марки. Гледа, че ние се храним с метална лъжица и той иска, та се примирих и започнах да го храня с чаена лъжичка. Та от тогава и хапва изобщо, преди това само се мусеше

# 290
Моето хлапе (1г.) също се храни с метална, чаена лъжичка и десертна виличка. Всякакви други отказва Simple Smile

# 291
Toni, мерси!
Изглеждат интересно и цената в хубава.
Ще ги прегледам. Flowers Hibiscus

# 292
  • Германия
Момичета, вчера за пръв път си позволих да дам на малката 1,8г++ Половин кексче, в което имаше малки парченца шоколад. Тези кравички на милка, ако се сещате. Сутринта имаше три средно големи пъпки с бял връх по корема. Сигурна съм, че е от шоколада. Дали, защото яде за първи път такъв десерт или ще има алергия към шоколад? До сега не е яла никакви никакъв шоколад, бонбони, желибончета и вафли.

# 293
  • Несебър
Алергия се проявява с натрупване. От първи прием едва ли. Организмът би трябвало да се е срещал и преди с даден алерген, за да се прояви имунна реакция.

# 294
Здравйте мами, искам да споделвя нещо. Ако може да изкажете мнение, утре ще се чуя и с педито. Днес за пръв път дадох попара на бебка 7++ по препоръка на педито , направих с вода малко масло сухар и сирене ( обезсолено) не яде много , няколко лъжици. Сутринта акото беше нормално както си се изхожда всеки ден. Обаче следобяд се изходи малко по гъсто с нишки жълти 🤔 и преди малко пак обаче малко по воднисто като че ли , не е разстройство, но има все едно слуз. Според вас възможно ли е да е направила реакция от попарата?? Притеснително ли е ? Да изчакам ли до утре да се чуя с педито или да звъня сега?
Щом не е диария и няма риск детето да се обезводни, всичко е наред според мен. Моята прие много добре попарата, яде с удоволствие, но имаше на два пъти по-светло и воднисто, може да съм прекалила с маслото. А от пюре от боровинки ака черно, изкарах си акъла, но се оказа, че е само от боровинките.

# 295
Щом не е диария и няма риск детето да се обезводни, всичко е наред според мен. Моята прие много добре попарата, яде с удоволствие, но имаше на два пъти по-светло и воднисто, може да съм прекалила с маслото. А от пюре от боровинки ака черно, изкарах си акъла, но се оказа, че е само от боровинките.

Благодаря ви .. а според вас утре да давам ли пак попара или да пропусна и да я следя?

# 296
Попитайте все пак педиатър, аз лично бих я пропуснала един ден, за да наблюдавам как е коремчето. Моята се пристрасти към попарата, сутрин ако се забавя, става революция. 😅

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 21:28 от Atamagaokashii

# 297
Алергия се проявява от първи прием, с малки изключения като глутена, който е с натрупване и се дава продължително всеки ден. Вероятно е реакция към шоколада или към някоя от другите съставки в тези кексчета. Не бързайте със заключенията, че край, алергия е. Нека мине малко време, все пак детето е доста малко, дайте пак шоколад, но само шоколад, да не е в кексче, например да си отхапе от киндер шоколадите или нещо от сорта. После ще следите за реакция. Много от нещата, които проявяват сега ги израстват с възрастта.

# 298
  • Германия
Благодаря, ще пробвам след около месец пак.

# 299
Ударихме бебето с ръба на вратата, не мога да преценя колко силно, не плака много, цицината веднага я намазах с олио, не се наду много. Координиран е, играе си, не е повръща, няма температура. Само че забелязах едни червени сенки под очите, а друг път не съм ги виждала. Да го водя ли на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт