За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 159
  • 776
  •   1
Отговори
# 570
  • Седмото небе
Моята бебка е малка, на 4+ м е, но тъй като от преди месец почти постоянно се мърда докато и сменям пелените, започнах с гащичките на Молфикс, които взех за проба. Те са р-р 3, 4-9 кг, а тя е малко над 6, супер са и. Не се разместват, попиват добре, за през нощта слагам такива, вече рядко се буди за смяна. Не я запарват и не се зачервява. Че скоро брахме ядове с едни Пуфис обикновени пелени, които и направиха за няколко часа такова зачервяване, че за 5 дни със Судокрем на всяка смяна едвам се оправи.
Следващите гащички, с които ще пробвам са обикновените Хъгис и Елит Софт варианта им. После може би и на Памперс. На Дм и Лидл ще пропусна засега, че те май са им само големи.
На мен лично гащичките са ми удобни, както за обуване, така и за събуване/късане/махане. В даден момент ще минем сигурно само на такива. Засега денем ползваме стандартни, че при нас летят просто, по 7-8-9 понякога хабим... Тя хич не се търпи напишкана и наакана, веднага надава вой Joy и трябва незабавна смяна... Bowtie

# 571
Здравейте мами, може ли да ми препоръчате проходилка за бутане😁☺

# 572
Не сме ползвали,но сега има количка за бебе с Пепа Пиг от Джъмбо нз до колко е стабилна за непроходимо дете...
Какво се подарява на кръстницата при кръщене ?Икона ?

# 573
Аз ползвам само гащички,може би от около  втори-трети месец.До скоро ползвах само на Pampers Premium Care,но 5-цата ни идват широки,а 4-ката плитки, та смених на Пуфис.И с двете марки не сме имали проблем.

За новородено бих подарила кутия за съкровища, ръчно изработен албум и др подобни + пари.
Лично аз бях си накупила абсолютно всичко,защото държах сама да си избирам нещата, които ще ползва детето ми. Активната гимнастика и шезлонга така си ни останаха нови.Детето изпадаше в ужас от шезлонга. Децата на няколко мои приятелки също грам не искаха да стоят в люлки,та не знам колко е практичен този подарък.
Щом майката е казала,че имат всичко може би предпочита пари.Аз например съм направила сметка, в която се събират всички пари,които детето ми получава вече 1.8г.

# 574
Аз да питам за захранването, че прочетох доста и се обърках.
Започнах с картофи и давах на бебето около пет дни, през които я хапне две-три лъжички, я, не. После морков-три дни, същата работа, пащърнак, тиква, карфиол и броколи. Буквално хапва няколко лъжички и врещи или плаче за млякото.
Днес дадох на обяд-три лъжички пюре от броколи и обичайната доза АМ и  оризова каша за 17 ч, с пюре от сварена ябълка.
Обърках ли? Кашата без добавка ли да я давам или да слагам ябълка, защото все едно давам две нови храни и колко дни да караме с каша? Също така, за обяд да продължавам ли с по няколко лъжички пюре от зеленчуци?
Що така ми звучи сложно всичко това...
За обяд-пюре и мляко, а на другия ден каша+плод или в един ден-на обяд пюре, следобед каша???

# 575
Не въвеждай два нови продукта в един ден. Ако направи реакция няма да знаеш от кое е. Принципно лека полека се увеличава, докато напълно се замести обяда. Аз започнах захранване на 5+++. Мога да ти изпратя кое след кое съм въвеждала. Заместих обяда може би 3 седмици след започване на захранването, а след това и следобедната закуска.
П. С. Аз въведох яйцето малко по-късно, иначр се въвежда жълтъка към 6 месец.

# 576
Не въвеждай два нови продукта в един ден. Ако направи реакция няма да знаеш от кое е. Принципно лека полека се увеличава, докато напълно се замести обяда. Аз започнах захранване на 5+++. Мога да ти изпратя кое след кое съм въвеждала. Заместих обяда може би 3 седмици след започване на захранването, а след това и следобедната закуска.
П. С. Аз въведох яйцето малко по-късно, иначр се въвежда жълтъка към 6 месец.

Касе се въвежда жълтъка и колко време бебо на 5 ти ЮНИ навършва 7 месеца

# 577
  • Пловдив
Tan4eto, нали малко по- нагоре беше питала и аз и още няколко души дадохме примерна схема за жълтък 😄😊
При нас дадох: 1/4 жълтък през ден в продължение на две седмици, след това 1/2 през ден две седмици и след това цял жълтък през ден. Беше на 5+ детето.

Не въвеждайте два нови продукта едновременно, ако има реакция няма да знаете от кой нов продукт е. Освен това дайте време първо на зеленчуците за обед, после са кашите с плод. Примерно 2-3 седмици давайте / въвеждайте зеленчуци и чак след това дайте и нещо за СЗ. Поне при нас така направих, даже месец след даване на зеленчук, дадох и следобедна закуска.

# 578
Предложете сайт - комплект за кръщене не много скъп,не по 200 лв комплект, че и такива мернах вчера 😳🙄

# 579
Много ви благодаря за идеите! Страхотни сте!

# 580
При мен измина точно един месец, откакто започнах да предлагам зеленчуци. Просто детето не иска да изяде количество по-голямо от две-три лъжички пюре.
Днес ще дам следобед честа каша или само пюре от ябълки и в края на седмицата ще въведа каша с  нов плод.

# 581
  • Пловдив
Така въведох жълтъка в 6 месец.

# 582
Предложете сайт - комплект за кръщене не много скъп,не по 200 лв комплект, че и такива мернах вчера 😳🙄
Мими, цените са долу-горе такива.
Погледни по групите из Фейсбук.Доста момичета предлагат изработка на комплекти.
Нашият беше 150лева.Поръчахме го в църквата, в която правихме кръщенето. Работят с едно момиче,което изработва според желанията на клиента и останахме страшно доволни.
Можеш да попиташ в църквата,дали нямат такъв вариант.
Икона е добър вариант за подарък.Ние подарихме книга/икона + почивка. Поръчах я от една жена във Фейсбук.Ето така изглежда:

# 583
Най-добрият подарък са парите .Всички пари,които е събрала от раждане,кръщене и сега за РД ги кътаме и ще й купим кюлчета злато.20 гр е към 2000 ,и е 24 карата ,10 гр е 1000 .Питат ли ме,директно си казвам пари ,златото си остава винаги .

# 584
Така въведох жълтъка в 6 месец.

Много благодаря от утре ще започна да въвеждам.
Предпочитам 100 пъти да попитам от колкото да сбъркам.
Количество жълтък слагам във зеленчуково пюре и във месно пюре
Давам веднъж на ден на обяд във пюрето го прибавям така ли да разбирам.
Всеки ден до като стигне времето за му давам цял жълтък.

Общи условия

Активация на акаунт