За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 164
  • 776
  •   1
Отговори
# 555
Някой чувал ли е за капки за отпушване на нос Олбас?Много ми ги препоръчаха, капят се на памучен плат и се остават около детето докато спи, за да диша по-лесно. Нещо ментово ще да е, но се внасят от Англия, а не ми се чака доставка. Дали има български заместител, който мога да си купя сега веднага от аптеката. Горката не може да спи от запушен нос, едвам диша. Или нящо друго ефикасно ако знаете... Пръскам Виведрил, Тонимер и преди сън Назик, но ефект като че ли няма..

Има на colief лепенки. Казват се breathe easy и са пак от Англия. Залепят се от вътрешната страна на дрехата и така цяла нощ. Имат 8ч ефект. Не са капки, но пак помагат. Дори има същото нещо на същата марка със същото име, но като мехлем, който се маже на гърдите отпред и на гръбчето. Облекчават дишането, но не мога да си спомня от каква възраст можеха се се използват.

# 556
Вивидрин, объркала съм името. Някакви капки за нос, предписа ми ги педиатъра. Могат да се ползват и при бебета, нямали лекарства вътре само някаква съставка Ектоин..
Ще от скоча следобяд до някоя аптека да видя какво ще ми предложат...

# 557
И моето беше със запушен нос, голяма мъка е, като легне к му се стича назад секрета, пък повръща.. моля наистина ако някой е намерил някакво решение да споделя. Капки/спрейчета не ми се иска, че в дългосрочен план са вредни

# 558
Здравейте!
Искам да купя подарък за новородено, но не знам какво. Много са ми далечни вече бебешките теми. Активна гимнастика дали е удачно и след кой месец започва да се ползва? Ясно, че в началото няма смисъл от нея, но майката казва, че вече имат всичко и не знам какво друго да измисля.
Другото, което гледах, са електронните люлки. Обаче там бебето май не трябва да лежи дълго.
Ще ми е от полза да споделите мнение и артикули, от които сте били доволни.

# 559
  • Пловдив
Моя не ползваше активната гимнастика, но приятелка ми подари музикална лампа тип мече и вече осми месец й се радва всяка всяка вечер малкия. Не съм вярвала, че нещо подобно, ще се ползва толкова активно.

# 560
  • Бургас
Аз винаги питам и не ми ли кажат нещо конкретно давам пари. Съдя по себе си, че трудно някой ще уцели какво харесвам.
Щом е казала, че имат всичко може би предпочита пари, но ѝ е неудобно.

# 561
Някой използва ли памперс-гащички за вечерта и ако да, от кои сте доволни?
Вече ми е почити невъзможно да слагам обикновен памперс, защото малкият не спира да се върти, да протестира и да опитва да се изправя.
Чудя се дали гащичките биха издържали 10-12 часа без смяна, защото толкова му е нощния сън.

# 562
Аз започнах да слагам гащи, не защото ми е по-удобно, а защото вечер не се разместват като обикновения памперс. Много често се събуждаха мокри и откакто им слагам гащи не сме имали проблеми. Сега ползвам на Памперс, но съм пробвала и Молфикс. И двете марки издържат по 12 часа.

# 563
Моя не ползваше активната гимнастика, но приятелка ми подари музикална лампа тип мече и вече осми месец й се радва всяка всяка вечер малкия. Не съм вярвала, че нещо подобно, ще се ползва толкова активно.
Може ли да ми дадеш линк?

Пари не ми се струва подходящо. Нямат затруднения.
А електрическа люлка някой ползвал ли е? Тази дали е хубава: https://www.hippoland.net/elektricheska-bebeshka-lyulka-chipolin … -moka-lshlb0202mo

# 564
  • Пловдив
Ние имахме такава люлка, детето плачеше и ужасено гледаше, като я слагахме вътре. Така и не я ползвахме.
Препоръчвам активна гимнастика на Tiny Love, имаме я откакто стана малката на 4 месеца, сега е на 9 и още и е интересна.

# 565
  • София
Гимнастика си купихме на Tiny love, от втори до към пети месец я ползвахме,после му стана скучно. Люлка ни подариха, но само около 2м беше от полза.
Може нещо тип лампи проекторчета, има едни кошчета за памперси (такова ще си взема с второто), някаква машина за бял шум (ако нямат вече). Много се ползваше една лама, на която го слагахме по корем и сега едно образователно куче (на Fisher Price и двете).

Гащички на ДМ взех, уж са от 9кг нагоре, но още пропускат. После схванах, че реално трябва да е повечко кила бебо и ще са му точни. Иначе са много меки, лесно се слагат и махат (а малкият е все едно вечно с таралеж в гащите, борба голяма е да се сменя памперс) и попиват доооста.

# 566
  • Пловдив
От този тип е нашата
https://www.hippoland.net/sleeping-friend-plyusheno-meche-noshtna-lampa-bb666-1
Знам, че ема костенурки и други животинки.
Нашия се радваше на люлката, ползвахме я до към 5-6месец.

# 567
Откакто по-сериозно я слагам на гърне,слагаме гащички пуфис по-удобно ми е,но гледам че доста й се отбелязва ластика на корема, а кг са ок 🙄🙄🙄....(сменихме сега заради пъпната херния с памперс пак да не й стяга )

И аз съм за активна гимнастика или някой албум по-луксозен ако майката снима,че аз много снимам😃

# 568
Здравейте!
Искам да купя подарък за новородено, но не знам какво. Много са ми далечни вече бебешките теми. Активна гимнастика дали е удачно и след кой месец започва да се ползва? Ясно, че в началото няма смисъл от нея, но майката казва, че вече имат всичко и не знам какво друго да измисля.
Другото, което гледах, са електронните люлки. Обаче там бебето май не трябва да лежи дълго.
Ще ми е от полза да споделите мнение и артикули, от които сте били доволни.
Ние имаме лампа на Reer. Едновременно прожектира някакви звезди в различни цветове, има различни мелодии и звуци и показва часа и температурата. Дечко, откакто потрасна, много се забалява на прожекциите.
Иначе, аз бих се накефила на практични подаръци.

Да питам, кога спират да плачат, като излезеш от стаята, не мога прането да отида да прибера в другата стая, без да има истеричен рев и да пълзи след мен.

# 569
Ето нещо такова за спомен:
Има и разни бебешки кутии. Ето такава например: https://kibrit.bg/box/baby

Общи условия

Активация на акаунт