За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 174
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Така е и те не са също никак приятни, та всеки пол си има нещо, хехе.

# 541
Ян, тридерм е кремчето.
Само като има кръвчица се мазва, не постоянно.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 16:43 от sd.ad

# 542
Да, ние имаме частично срастване. Малките към големите лабии. Едната е на половина. Педиатърката ме прати при единствената детска АГ, която директно ги отлепяла. Каза само за консулт да отида. Ама не смея, щото сигурно ще иска да види и да не вземе да направи беля. Засега мажа с кокосово масло.
Нашето момиче също си търкаше горните 2 зъба на дървената рамка на леглото наляво надясно. Разсейвате я с нещо друго. Иначе е някакъв период. При нас го правеше няколко пъти и за около 1-2м отшумя мерака й. Имаше и период, в който скърцаше с тях. Беше ужасно гадно. Дори на другия край на стаята като отидех, се чуваше брутално. Scream

# 543
  • Пловдив
Ян, споменах напред, че от раз забелих, съответно имаше прокървяване, 3 дена плътно промивах с риванол, отшумя всичко. Сега забелвам, по няколко пъти на ден.

# 544
За след забелване може да си вземете това кремче.
Като забелвате гледайте пръстите ви да са вертикално на пениса,а не хоризонтално,иначе има риск да се сцепи и дупчицата,от която пишка.На нас така ни бяха казали да го правим.Хубаво е лекар да ви покаже как точно да забелвате,за да не стане някоя беля.Аз скоро сигурно ще водя малкия на уролог.Въпреки,че от бебе забелваме,още не е забелен нацяло.А вече е на 3,8м.Много му е стегната кожичката.Стои си на едно положение и повече не помръдва.

# 545
Синът ми беше с частично слепване и бяхме на уролог, който го забели нацяло на сухо(но нямаше как в кабинета да е под вода) и сложихме компрес с риванол.  Попитахме с какво да мажем, каза-Тридерм маз, Гентамицин мас, Павлович а маз или Бепантен. Общо взето с нещо мазно. Имаше силен плач при всяко уриниране, но за един следобед мина всичко. По-добре е сега на малка възраст, отколкото като станат осъзнати и ще им остане травма. На позната и двете деца бяха с фимоза и на едното го забелиха в съзнание, като уж сложиха упойка. За второто беше с кратковременна упойка и без проблеми.

# 546
Точно, Тридерм беше. Извинявам се и редактирам горе.

# 547
При дъщеря ми се оправиха синехиите, без намеса на лекар, с крем шусл сол 1, но и бе малко мястото.
Да, тя също си скърцаше и чешеше зъбките, но бе доста кратко време, та дори бях забравила.

# 548
И днес го направи няколко пъти, то е едно премерено движение наляво-надясно и налапала преградата, така яко си чеше венците и стърже с долните зъби, звучи като дъскорезница. 😅

# 549
Още много неща ще гризе, лапа и прочие, с тия зъби са голям майтап.

# 550
Момичета, дала съм на детето грис, който трябва да се вари, съм го помислила за тия готовите зърнени каши (защото всичко ми е в буркани), дали може да му стане нещо

# 551
  • Несебър
Нищо не може да стане.

# 552
Момичета, дала съм на детето грис, който трябва да се вари, съм го помислила за тия готовите зърнени каши (защото всичко ми е в буркани), дали може да му стане нещо

Според мен има вероятност да се запече.

# 553
Някой чувал ли е за капки за отпушване на нос Олбас?Много ми ги препоръчаха, капят се на памучен плат и се остават около детето докато спи, за да диша по-лесно. Нещо ментово ще да е, но се внасят от Англия, а не ми се чака доставка. Дали има български заместител, който мога да си купя сега веднага от аптеката. Горката не може да спи от запушен нос, едвам диша. Или нящо друго ефикасно ако знаете... Пръскам Виведрил, Тонимер и преди сън Назик, но ефект като че ли няма..

# 554
Видях чрез гугъл, че има май в олх, но по състав и в аптеката ще те насочат за подобен продукт, според мен има и в България сходни.
А какво е Виведрил?

Общи условия

Активация на акаунт