За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 176
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
  • Германия
В моя град ги дават в пластмасови еднократни кутийки.

# 526
И при нас ги дават в еднократни кутийки.

# 527
Във Варна взимаш подобни буркани и чантичка, пълнят ти ги, храниш го и миеш, носиш и пълнят и така,хихи.

# 528
Точно такива бурканчета и чантички ползваме, от левечето. То други чанти е трудно да се намерят по магазините, търсила съм.

# 529
Мами, притесних се. Вчера нали писах за забелването и почнах снощи и сега и току що като михме дупето пак пробвах... И се появи малко кръв Flushed какво направих, на някой случвало ли се е, какво да правя?! Да го водя ли при лекарката, да спра ли няколко дни да пипам?!

# 530
Yan, консултира ли се е лекар преди да почнеш забелването?
Използва ли риванол като забелваше?
При нас също веднъж се случи да има кръв.
Оставих го 2 дена без да го закачам, но продължих да почиствам с риванол и мазах с едно кремче предписано от личната, но му забравих името. Също така правих компресчета с лайка.
Не си направила нищо страшно, най-вероятно някое срастване се е разкъсало, но за такива неща винаги се консултирай с лекар.

# 531
  • София
Сигурно е имало срастване и се е скъсало. По-скоро се консултирай с педиатърката какво да правите. Промивки с риванол иначе.

А под вода ли го правите? На нас ни казаха винаги под вода в банята, не на сухо. Педиатърката спомена и с мазно може (олиото за мазане), но на това място с това мазно предпочетохме да не пробваме. Да не направи рвкция, замърсяване или нещо такова.

# 532
Тя не ми отговаря Frowning1 не знаех за риванола и че трябва под вода.. И аз мисля, че е най-добре с нещо мазно, дали мога да сложа крем за подсичане от тези мазните?

# 533
  • София
Вазелин?

# 534
Кремчето в такива ситуации е антибиотично. Май се казваше Тридерм... Забравила съм. Някоя мама да удари едно рамо с името.
И да, по време на баня е по-добре да се прави. Не се шашкай, случва се, по- полека действай, не става от един път.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 16:45 от sd.ad

# 535
Прави се след баня, когато кожата е мека. После промиваш с риванол. Сложи сега на мястото тампонче с риванол, за да не му пари като пишка.
Понякога се появява малко кръвчица, кожата се цепва отстрани. Все пак я разтягаш повече отколкото е била до сега. Наистина днес и утре не пипай повече. После продължавай иначе ще изгубиш напредъка. А след дърпане всеки мазен крем става, защото кожата трябва хубаво да се хидратира, за да не се цепва повече. Иначе като забелиш отдолу също е много чувствително особено в началото и е по-наситено (към червеничко, не кърваво). Все пак до сега е било защитено.

# 536
Тези дни ви следя с това забелване, изглежда ми сложна процедура🙄,ще ме прощавате ама се радвам, че имам момиче 😇

# 537
  • София
При синът ни на 6 м.зажелихне от раз,първия ден беше неприятно като пишка Но после трябва постоянно да се следи,почиства и забелва

# 538
Много ви благодаря! То пък тъкмо заваля при нас и не мога да ида за Риванол.... Но той е спокоен, спи си.. Надявам се да не го боли и да дочака мазилата. Торбадекс има капки за очи майче, ще питам има ли го на крем. И отново ще правя опити да се свържа с педиатърката.

Пс - аз това от раз не си го представям, като почна да придърпвам надолу и то си има един лимит и не може повече. Не знам как го правят хората от раз, ама аз не смея и да опитам.

# 539
  • София
Със замах как Grinning
Мимик не се радвай,при девойките се получават сраствания на срамните устни пък Да не те плаша де.Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт