За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 147
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Принципно семитиконът запича, а тези с лактаза помагат да не се случва това. Аз лично не бих смесвала толкова много капки на толкова малко бебе. По-скоро ако искате използвайте си първо едните, после другите.

Истината е, че трябва да си минат сами коликите. При нас нямаше никакъв ефект от каквито и да е капки, сешоари, костилки, масажи и прочие. Просто ги израсна. Той реве, ние ревем, той не спи, ние не спим. Докато се изтестват и изпробват всички де що се предлагат на пазара и той периодът затихнал. На втория месец се води, че е най-често пикът на коликите. При нас беше така и горе-долу една-две седмици след това намаляха и приключиха. Един ден просто забелязахме, че не реве и не се пъне.
И ние бяхме така...4месеца 😕.. трябва сами да отминат,нищо не помага

# 631
И при нашето бебе бяха четири месеца. От Пандата имаше ефект, но я давах на гладно, на първото хранене-сутрин.
Смесвах-чай Блевит, капки Колийф, Лефакс, като капките Колийф давах на всяко хранене, а Лефакса два-три пъти на ден. В един момент ги спрях, защото много повече го болеше и пръцкаше.

# 632
За мен най-ефективното нещо се оказа възглавничка от черешови костилки - затопля се в микровълнова фурна и се слага на коремчето. Винаги имаше мигновен ефект и видимо облекчение, за разлика от всички сиропи, капки, пробиотици и т.н., които давахме на бебето.

# 633
Изобщо не я траеше тази възглавница, два пъти го пробвах и беше голям рев. Тази нощ не се напъва, вчера дадох Пандата в 18ч, вместо в 21ч, ще видим днес как ще е. Отказах се да давам други неща, само ще му разваля стомаха още повече. Ще чакам да мине. А друго да питам, мисля капките сега в третия месец лека полека да ги спирам, а Пандата понеже е пробиотик мога ли да я давам по-дълго време?

# 634
Пандата я давах до 9-10 месец, особено при захранване пробиотик а винаги е добро решение. Освен пандата при нас ефект имаше от еспумизан комфорт (не другия)

# 635
По цяло саше на ден ли давахте ?
Правихте ли пауза ?
Ние сме на 4 месеца и почти от самото начало и давам .
Пандата я давах до 9-10 месец, особено при захранване пробиотик а винаги е добро решение. Освен пандата при нас ефект имаше от еспумизан комфорт (не другия)

# 636
Аз също давах пробиотик до 4-5 месец заради вит. Д в него. Ако кърмиш, бактериите преминават с кърмата в стомахчето на бебето, също ако си родила естествено. 🙂

# 637
  • Пловдив
Пробиотик давах в самото начало само.  За коликите давах само Лефакс преди всяко хранене, като чета повечето моят изобщо не е имал. Имаше период на къркорене и спазми, но може би за две седмици отшумяха, истерии и будуване не е имал.

# 638
А пробвали ли сте гимнастика при смяна на памперса? Свиване на краката към коремчето и масаж около пъпа? При нас също имаше рев, най-вече вечерно време преди нощният сън. Като пръцнеше й олекваше и се поуспокояваше.
Аз давах биогая около 2-3 седм, след като лл мина на визитация след изписването. Пробвах и с абоколикен. И накрая ги зарязах и спрях да ги давам. Разлика не видях с или без тях. А този рев, докато пръцне е по-скоро, защото е нещо ново за бебето - трябва да положи усилия, а не знае как се прави. Отделно ревът е и отговор не само за болка, но и защото например му е шумно, топло, студено, иска да усеща мама, страх и т.н.

# 639
Почти на шест месеца е и още давам Панда, заради захранването. За мен, е по-добре да е сутрин, когато коремчето е празно. По цяло саше давам.

# 640
  • София
Аз бях спряла пробиотици всякакви. После в началото на захранването за 1-2 седмици давах Линекс бебе. Повече не виждам смисъл засега, няма никакви проблеми, които да налагат пробиотик. Дори за морето се отказах да му давам след разговор с педиатърката.

# 641
Педиатъра ни каза до една година е добре да се дава - ние даваме пандата. Цяло саше разтворено в млякото.

# 642
Нищо не давам без необходимост, независимо дали лекарства, добавки или каквото и да е. Тялото трябва да се учи да се справя, иначе става лениво Simple Smile

# 643
Дали има разлика ако се дава пандата преди или след храна?
Нашата прдиатърка ни посъветва да не слагаме ротавирусната , понеже била жива  бактерия, а карах бременна коронавирус в третия месец , също на бебка акитата са слузести и зелени. Други обяснения също ми даде , но правихме ваксина и бях ошашавена , та само това запомних .
Каза щом няма да я слагаме , лятото да даваме пробиотик .

# 644
И аз абсолютно нищо не давам.Няма и да дам без да се налага.

Общи условия

Активация на акаунт