За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 147
  • 776
  •   1
Отговори
# 615
Периода е нормален. Моето дете буквално до преди 3 седмици беше така. Но вече знае, че когато изляза ще де върна и няма драма. Нормално е, по някое време осъзнават, че мама винаги се връща 🤗 Сега ми казва чао и дава целувка Simple Smile
П. С.. На 1 год и 7 месеца е почти.

# 616
Аз оттук разбрах за инхалаторите на Agu, даже ги водят по-добри от Омрон. На Браун май са най-добрите безконтактни термометри.

Аз да си повторя питането, че остана висящо - имаме сериозен случай на безпокойство от раздяла (т.нар. separation anxiety) и се чудя докога продължава и как се справихте, ако се сблъскахте с такъв етап в развитието на бебето?
Моята дъщеря е на 18 месеца и все още продължава. Дори при баща и като я оставя и отида до другата стая, започва истерията. Плаче и не се успокоява, даже го бута и не иска да я гушка или пипа. Ако влезна в тоалетната примерно, същата работа. Ако не съм заключила, отваря вратата и влиза при мен, ако е заключено пак рев. Говоря, обяснявам, че е за малко, че ще се върна, че няма да я оставя и т.н., но няма никакъв резултат. Просто явно и това ще трябва да се израсте.

# 617
Зависи от детето може би. Моето около годинката беше прилепнало за мен. Но ако ходя до тоалетна гледам да я заиграя с нещо интересно. Като по-малка се е случвало като изпуша и да изляза до магазина за макс 1ч. И ест я оставям в хубаво настроение на баща й. Броени пъти се е случвало. Може би след 1г6м. Не обърнах внимание кога точно "се отдели".
Нашият картон стои при лл. Иначе доколкото знам в месеците, в които се сменя лл, направо отиваш при този, който си избрал. Той те записва. Не помня дали попълвах формуляри при него. Ако е през останалото време - преди доооста години бях ходила до рзок да си взема формуляр и попълня. Другият вариант е да потърсите дали го няма онлайн, да го принтирате и така. Сега покрай пандемията може да са го улеснили процеса.

# 618
Картонът й е в педиатърката.Не ми е проблем и да го взема, но за сега не ми е трябвал.
До дете е, по мое мнение, за отделянето, при дъщеря ми няма големи драми, на 1г 4м почти.Привързана е и към татко си, и към мен, но мога да отида в др стая или тоалетната, тя се занимава с нещо си, като простирам често ме следи и играем на криеница, тя е в стаята и ме гледа през вратата за терасата. Ако нещо я мъчи ме търси повече, тогава се залепя повечко.

# 619
На едната девойка хич не и пука там ли съм или ме няма 😄 Вечно си играе с нещо или просто обикаля стаята. С другата обаче е кошмар. Като цяло е на периоди. Един месец не реагира като ме няма, 2 месеца реве та се къса. До преди 1 седмица бяхме в такъв период. Не дава на никой да я доближи, никой друг да и обуе обувките, никой друг да я вземе на ръце. Дори от баба си ревеше, а тя живее с нас, вижда я всеки ден. Сега пак реве като ме види да излизам, но поне свикна наново с майка ми. На 1г и 4м са.

# 620
Да, моята също се мотае нещо в стаята, играчки и книжки взима, сега си играе много с магнити и хладилника ако е в кухнята, намира си занимавки.
Някой бе питал за люлка и за акт.гимнастика, двете ги ползвахме доста време и тя ги харесваше, бяха и двете на ф.прайс, но отново е до дете.Чета, че Кокуна бейби имала и минуси, и вече не се препоръчвала много, някои бебета стигали до рехабилитатор дори. Ние минахме бебешкия период де, просто споделям. Вече съвсем друго е ежедневието, хехе.
А кулата на Монтесори я ползвахме вчера като имаше превалявания, отворих прозореца и гледахме вътрешния двор, дървета, птици и прочие, аз бях до нея, така не е опасно и е интересно, хем и на въздух.

# 621
Здравейте мами, предстои ни да купим стол за кола, може ли да ми предложите  ☺

# 622
  • Седмото небе
Пинки, тук https://m.bg-mamma.com/?topic=1309251.msg42425204#msg42425204 момичетата мисля, че ще ти бъдат също полезни със съвети Wink

# 623
Здравейте! Някой правил ли е инхалации с винтолин и пулмикорт (+ физ.р-р разбира се) едновременно? Писали са ни го едновременно, но аптекарят каза, че поотделно се дават с отстояние между тях. Проблем ли ще е да се дават едновременно? Иначе стават цял ден инхалации, защото по три пъти се дават, значи общо 6 пъти поотделно... инхалаторът е супер шумен и се плаши детето и не е приятно. Ако се смесват ще са само 3 инхалации за деня.

# 624
Да, моето бебе като се разболя му предписаха и трите неща, като ме предупредиха, че с Вентолина трябва да се внимава - да се отмерва точно. По три пъти на ден трябваше да му правя инхалации, като Пулмикорт* присъстваше на първа и трета инхалация.
Т.е. сутрин - Пулмикорт, Вентолин + физ. д-р, обед - Вентолин + физ. р-р и вечер - Пулмикорт, Вентолин + физ. р-р ☺️

П.с. От болницата бяха ни объркали дозата според фармацевт, та бях се съветвала и с друга болница, и с педиатър. Най-добре, ако не сте сигурни - питайте педиатъра. Бързо оздравяване желая! 🍀☺️

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 12:10 от Monikangelova

# 625
Здравейте! Някой правил ли е инхалации с винтолин и пулмикорт (+ физ.р-р разбира се) едновременно? Писали са ни го едновременно, но аптекарят каза, че поотделно се дават с отстояние между тях. Проблем ли ще е да се дават едновременно? Иначе стават цял ден инхалации, защото по три пъти се дават, значи общо 6 пъти поотделно... инхалаторът е супер шумен и се плаши детето и не е приятно. Ако се смесват ще са само 3 инхалации за деня.
Значи бебо на 7 ми Май бяхме на преглед при педиатър във частна клиника беше пред бронхит.
Беше на инхалаций първо със пулмикорт 2 пъти на 12 часа със физиологичен разтвор.
След два дни  му  добавиха вентолин 3 пъти на ден със физиологичен разтвор.Мога да кажа че по този начин ми се излекува бебето..
Бебчо беше на 6 месеца
Общо взето във вкъщи правих ме инхалациите и не се стигна до болница...

# 626
Здравейте! Момчето ми е на 2+ месеца, от 1 месец вече всяка сутрин към 4, 5ч, се почва едно пънене и едно трудно изпускане на газове. Независимо кога е ял, независимо колко е ял през нощта. Давам капки Колийф и Омнибиотик Панда, като Пандата давам вечер, а капките на всяко хранене разтворени в АМ. На смесено хранене е. Въпросът ми е мога ли да смесвам капки с лактаза и такива със симетикон? Мисля на последното хранене към 21ч да дам Лефакса, например, за да може през нощта да си изпуска по-леко газовете. И изобщо дали ще помогне това? Направо ме изтощава до краен предел вече това напъване всяка сутрин по два часа, после се буди да яде и вече е почнал деня, а моят сън никакъв го няма...

# 627
  • София
Принципно семитиконът запича, а тези с лактаза помагат да не се случва това. Аз лично не бих смесвала толкова много капки на толкова малко бебе. По-скоро ако искате използвайте си първо едните, после другите.

Истината е, че трябва да си минат сами коликите. При нас нямаше никакъв ефект от каквито и да е капки, сешоари, костилки, масажи и прочие. Просто ги израсна. Той реве, ние ревем, той не спи, ние не спим. Докато се изтестват и изпробват всички де що се предлагат на пазара и той периодът затихнал. На втория месец се води, че е най-често пикът на коликите. При нас беше така и горе-долу една-две седмици след това намаляха и приключиха. Един ден просто забелязахме, че не реве и не се пъне.

# 628
Аз смесвах. Всичко смесвах. Лефакс, Био Гая, Биоамика, чай от копър на Хип, накрая педиатърката ми каза да включа и Коликинд. Не знам кое помогна, дали изобщо нещо помогна, но коликите и при двете минаха.

# 629
И мен ме е страх да смесвам, затова питам. Той вече не плаче поне. По време на въпросното пънене си спи, ако не му местя постоянно позициите тогава почва вече да плаче.
Ще си чакам да ги израсте значи, малко остана поне. Blush
Благодаря за мненията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт