За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 147
  • 776
  •   1
Отговори
# 600
И двете се лигавят много,постоянно са с лигавници. Най-накрая след около 3 месеца мъки на едната и избиха първите кътници, само че сега е със запушен нос и сънят все още е мираж.
Ползвате ли инхалатор за хрема? Препоръча ха ми инхалации със физиологичен разтвор, но не знам какъв инхалатор да взема. Безшумните не работели със всички лекарства, шумните пък плашели децата..

# 601
  • Германия
Благодаря момичета. Значи са те (големите кътници😀). Беше спряла да става през нощта, но ето снощи пак се събуди.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 13:52 от Meliiii

# 602
Hope90, нашият инхалатор е на Pic Mr. Hippo 🦛, малко е шумен, но бебето свикна. Иначе много хвалят на Омрон. Има много сладък на Омрон - https://epharm.bg/omron-nami-cat.html , даже е намален ☺️

# 603
И аз прочетох добри отзиви за Омрон, но наистина ме притеснява, че са шумни. Те от електрическия аспиратор за нос пищят, пък от инхалатор не знам.Сега купих и аспиратор за прахосмукачка, най много съвсем да ги стресирам и после и от прахосмукачката да реват..

# 604
След каква възраст миже да се ползва инхалатора ?

# 605
На нас ни се наложи от 6 месец да го ползваме.

# 606
И на нас всички Омрон ни хвалят за инхалатор, но на тях и термометърът им за ухо е много хвален. Взехме го и изобщо не сме доволни от него (за термометъра говоря), а цената беше към 80лв.

ПС: От кога може да се ползва, трябва да се консултира с педиатъра според мен. Сигурно и тук, както при всяко друго нещо, има противопоказания.

# 607
  • София
Омрон,скоро подмених с професионален.Шумен,но действа.
За хрема правя с физиологичен разтвор само да Има си приставка само за носа.

# 608
Здравните картони на децата ви къде стоят при л.л.или у вас ....Ще сменям нашата и хич не ми се иска да ходя за картона...

# 609
  • Пловдив
На детето картонът е при педиатъра му.

# 610
  • София
След 12 м.си стоят у мен

# 611
У мен си стои и всеки път го нося.

# 612
И нашият здравен картон е в мен, като го нося на личната на всеки преглед.

# 613
  • Пловдив
Hope90, нашият инхалатор е на Pic Mr. Hippo 🦛, малко е шумен, но бебето свикна. Иначе много хвалят на Омрон. Има много сладък на Омрон - https://epharm.bg/omron-nami-cat.html , даже е намален ☺️
Аз ползвам този на Омрон с Котето. Шумен е да, но е доста ефективен. Малката е на 2г и половина, преди месец се наложи да го купя. Обяснявах, че котето ще и помогне да диша по-добре и сега след всяко ползване тя го гали и целува. Бях се насочила към още по-добър, пак на Омрон, но той изглеждаше обикновено. Не съжалявам, че взех детски, поне детето не се плаши вече. И от аспиратор за прахосмукачка се беше стресирала като по-малка, но сега вече разбира, че диша по-добре и сама си го държи аспиратора.
Картона на детето си стои при мен още от момента на издаването му и всеки път си го нося.

# 614
Аз оттук разбрах за инхалаторите на Agu, даже ги водят по-добри от Омрон. На Браун май са най-добрите безконтактни термометри.

Аз да си повторя питането, че остана висящо - имаме сериозен случай на безпокойство от раздяла (т.нар. separation anxiety) и се чудя докога продължава и как се справихте, ако се сблъскахте с такъв етап в развитието на бебето?

Общи условия

Активация на акаунт