За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 262
  • 776
  •   1
Отговори
# 330
С каква вода може да се приготвя АМ и пюретата? Предполагам с минерална не е добре. Днес взех трапезна. Не знам каква да взимам, нашата от чешмата е сякаш от канала

С бебешка, има на дм, хип или девин

# 331
С каква вода може да се приготвя АМ и пюретата? Предполагам с минерална не е добре. Днес взех трапезна. Не знам каква да взимам, нашата от чешмата е сякаш от канала
Розова Девин.

Досега с каква приготвяхте?

# 332
  • София
Бебелан, розова Девин, розова Роса. Предполагам има и други марки, но аз само тези съм ползвала.

# 333
Ние сме с розов Девин и по-рядко Бебелан, защото я намирам по-трудно.

# 334
Правила съм с минерална няколко пъти или от филтърна кана.
Всички розови са трапезни нали? Без значение марката

# 335
Правила съм с минерална няколко пъти или от филтърна кана.
Всички розови са трапезни нали? Без значение марката

Няколко пъти не е проблем. Simple Smile.
За "розовото", най-добре чети етикетите, за да си сигурна. Simple Smile

# 336
  • Несебър
Не правете с минерална. Има високо съдържание на флуорид и изобщо не е подходяща за бебета и малки деца.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 21:34 от krassimiras

# 337
Девин розова Simple Smile

# 338
За бебешката вода си има изисквания за съдържанието, бях ги записала някъде, ще потърся и пак ще пиша.

Да питам, колко време една манджа може да стои извън хладилника след като е сготвена? Ако стои два часа ок ли е? Някъде бях чела, че трябва още топла да се слага в хладилника за да не се събират бактерии 🤔

# 339
и ние не вземаме играчки навън , един път цяла чанта взех 😂😂е на малчо му е интересно да скубе , тревата , дръвчета , обикаля по колите пипа ги .Да питам едно въпросче , сина ми се научи да отваря вратите в нас , и много ме е страх , докато спим да не отвори и да отиде в кухнята , какво мога да взема или да направя , че да не може да ги отваря . Благодаря

Виждала съм, че в много семейства дръжките на вратите са завъртат на 90 градуса нагоре, за да не може да ги стига и отваря детето. Не знам дали става с всяка врата.

При нас вратата на кухнята не е проблем, но сигурно 2 години заключвах входната врата, защото ме беше страх дъщеря ми да не излезе и да падне по стълбите примерно 🙈
Ние сме на квартира и вратата за кухнята е от онея дървените не ПВЦ , да се чудя как да я затворя така , че да не се отваря

Накъде се отваря вратата - към кухнята или към коридора? Ако е към коридора - райбер, ако е към кухнята, е проблем. Но пък може да се сложи от бебешките решетки на касата.

# 340
  • София
Понятието бебешка вода си е голям търговски трик, в две европейски държави издирвах такава “специална” в периода 6-8м на синковеца, хората ме гледаха толкова неразбираемо и учудено , че ми се наложи да конкретизирам “А с каква вода приготвяте млякото /храната на бебето?” И на двете места ми сочеха рафтовете с трапезна вода.
Аз вкъщи винаги съм преварявала чешмяна. Но водата от нашия водопровод е ок. Бебешка взимах само за при бабите или на екскурзия. Ама след първото задгранично пътуване приключих с нея.

# 341
И аз така мислех за кулата (че ще си удря главата), но схвана с 2 показвания, желанието да се катери и качи е по-важно и да, удря се, ама то не й прави впечатление, провира се, пълзи все едно, зависи и колко кг и см е детето, иначе е добре да е с родител до кулата.При нас огледалото не е до земята и е над голям дълъг и висок шкаф за обувки, та там често я слагам, освен в кухнята и банята, гледа се, играе с нещо на шкафа и подобни. За след 1г е, особено за 1,5-2г, по мое инфо

# 342
и ние не вземаме играчки навън , един път цяла чанта взех 😂😂е на малчо му е интересно да скубе , тревата , дръвчета , обикаля по колите пипа ги .Да питам едно въпросче , сина ми се научи да отваря вратите в нас , и много ме е страх , докато спим да не отвори и да отиде в кухнята , какво мога да взема или да направя , че да не може да ги отваря . Благодаря

Виждала съм, че в много семейства дръжките на вратите са завъртат на 90 градуса нагоре, за да не може да ги стига и отваря детето. Не знам дали става с всяка врата.

При нас вратата на кухнята не е проблем, но сигурно 2 години заключвах входната врата, защото ме беше страх дъщеря ми да не излезе и да падне по стълбите примерно 🙈
Ние сме на квартира и вратата за кухнята е от онея дървените не ПВЦ , да се чудя как да я затворя така , че да не се отваря

Накъде се отваря вратата - към кухнята или към коридора? Ако е към коридора - райбер, ако е към кухнята, е проблем. Но пък може да се сложи от бебешките решетки на касата.
Към кухнята се отваря

# 343
От каква възраст използвате кулата?
В нашата кухня няма грам място за такова, защото е много малка, но може някъде другаде да я използваме. Simple Smile

# 344
И при нас не е голяма, мислех да не прескачам и нея, но...накрая се реших, така се учат да си мият зъбки, ръцете, играят на плота, участват докато готвиш или миеш, има различни информации и идеи, като бе на 1г2м я направихме, банята ни е голяма и там ни е по-удобно, но я местя, може да гледа през прозореца например, зависи от дома и родителя, детето

Общи условия

Активация на акаунт