За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси, отговори и съвети-92

• 23 237
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
За АМ в началото преварявах, сега го правя с изворна.
Бабата претопли малкия зверски, оправих го с крем на Авен, по препоръка на педиатъра с няколко мазания се оправи. Аз поне за такъв тип обрив не бих мазала с кортикостероиди.

Медът при малки бебета е алерген, та не съм сигурна колко е подходящ за тях при кашлица.
Никога не съм наблюдавала дишането на малкия, дори почти от новороден спи завит през глава, за ужас на околните.

# 376
Това е претопляне леле за първи път виждам ...горкото детенце ☹️

# 377
  • Благоевград
и ние не вземаме играчки навън , един път цяла чанта взех 😂😂е на малчо му е интересно да скубе , тревата , дръвчета , обикаля по колите пипа ги .Да питам едно въпросче , сина ми се научи да отваря вратите в нас , и много ме е страх , докато спим да не отвори и да отиде в кухнята , какво мога да взема или да направя , че да не може да ги отваря . Благодаря

За кашлицата може би мед, и чай джинджифил, с босилек, но в малки дози да не се прекалява и промивки с физиологичен, тъй като и на моя син гърдите са чисти, но пък има едно откашляне ту влажно, ту сухо винаги след сън, вече се принудих и си поръчах инхалатор, надявам се той да сложи край на това чудо Simple Smile
Не разбрах на колко е детенцето, но мед преди навършването на годинка, е категорично противопоказен. Колкото до кортикостероидите, те се делят на четири групи според своята сила, на бебета изписват обикновено "Елоком", който е от най-слабите. Хубаво беше да спомене какъв е, за да знаем за какво става дума. Кортикостероиди не е непременно равносилно на облъчване с радиация. Понеже кърмя, по схема ми изписаха кортикостероид от втората група - Дермоват. Майката нека да поиска и второ мнение, накрая само тя ще реши как да постъпи.

Моят бонбон е на 1.9, медът е вкаран след годинка и въпреки, че е вкаран не прекалявам с него, а го давам умерено Simple Smile

# 378
Хоуп за съжаление не зная нищо повече. За това и се тревожа. С възрастта някак си се уравновесих и може би защото родих на почти 33 или заради житейския ми опит съм много спокойна по отношение на сина си. Или поне така твърдят всички, но това определено ме смути и леко притесни. И някак си ме гложди вътрешно.

# 379
Аз никога не съм се замисляла за дишането на пресекулки .Прави го понякога когато спи ,и то от доста време.Честно казано ми се струва нормално,чувала съм такова дишане и от възрастни  .

# 380
Да,ама той спира да диша за малко и аз спирам да дишам с него и чакам да си поеме дъх...

# 381
И моят син прави така понякога, на 18 месеца е. Все едно спира да диша и си поема въздух, вчера даже пак го забелязах на обяд, беше с биберона. Честно казано не съм се замисляла над това 🙄 Приемах го като дълбока въздишка ли как да кажа, макар че не е точно такова.

Update: малкия св събуди и го взех шри мен, вече от 1 час е при мен. Направи го това чудо десетки пъти... В моментае болен, със запушен нос и биберон. Не знам дали е от товя, но поне 10 пъти го направи за час. В леглото си като е без биберон не знам как е...

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 06:46 от toni1189

# 382
Като ви чете човек се чуди как точно сме станали 7 милиарда на тази планета. То заплахи, то ужас. Wink
Мед на дете под 1 г. не - не само, защото е алерген, ами може да предизвика ботулизъм.

# 383
Много неуместен коментар. Аз нямам 7 милиарда деца имам едно дете и за него ме е грижа. И когато един човек е притеснен адекватната реакция и подход не включват заигравка с ирония и сарказъм.

# 384
Много неуместен коментар. Аз нямам 7 милиарда деца имам едно дете и за него ме е грижа. И когато един човек е притеснен адекватната реакция и подход не включват заигравка с ирония и сарказъм.
Пошегувах се, извинявам се, не е било целта да Ви обидя Simple Smile

# 385
Тони,чела съм,че някои отказват биберон при запушен нос, може от това да е дишането.

# 386
Честно казано и аз се притесних за това спиране на дишане докато спи. Ще се консултираме с педиатърката.

# 387
Да,ама той спира да диша за малко и аз спирам да дишам с него и чакам да си поеме дъх...
Да,и при нас е точно така.Но съм чувала и баща ми и мъжа ми да го правят.

# 388
Нямам опит още и съжалявам, ако се изказвам неадекватно, но в ръководството ми за бременни пише, че това дишане и спиране на дишане било нормално, казвало се периодично дишане.

# 389
Нямам опит още и съжалявам, ако се изказвам неадекватно, но в ръководството ми за бременни пише, че това дишане и спиране на дишане било нормално, казвало се периодично дишане.

А пише ли до коя възраст се счита за нормално?

Общи условия

Активация на акаунт