Лоши отношения с роднини

• 24 049
  • 523
  •   1
Отговори
# 300
На 23 години дъщеря ми (да ми е жива и здрава, моята е на 7 годинки), изобщо не би ми било работа с кого спи. Ще уважавам изборът й. Надявам се да я възпитам с добър вкус към мъжете, давайки й своят пример с баща й.
И защо аз да ги издържам, това не го разбрах защо го казваш. Но, не, аз няма да ги издържам. Подаръци, може, с повод. Така ги разбирам аз нещата. Но, никога няма да се откажа от нея, каквото и да става.
Питаш ме какво да прави Равена ?
- Нищо ! Абсолютно нищо ! Тя вече е направила квото е могла. Трудно ще го изчегърта.
Ето, моята майка се отказа от мен. Сега ми казва, че много ме обича. Мда, и аз нея, само дето си знам, че нямам майка.
П.С
Лошото е, че като удряш с бухалката на майчината любов, се случва да удариш силно и детето ти претръпва,т.е, колкото и да удряш, вече не го боли. Става резистентно.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 16:38 от buttercake

# 301
Аз на мястото на Равето, щях да го търпя тоя, докато детето ми завърши...важно би ми било дъщерята ми ( синове имам), да са доктори, а мухълът ще го разкараме в по-късен етап...Равето е допуснала много грешки...

# 302
Скрит текст:
Равена, продължавате да си разигравате родителска война и да ти кажа, резултатът е съвсем логичен. Може би не е правилно да го казвам, но съвсем емоционално не мога да се въздържа - като четем тук ти какви мъже избираш, какви очакваш да избира дъщеря ти? С какво нейното гадже е по-лошо от твоите гаджета? Това като изключим обичайната история, в която неопитно момиче се влюбва до полуда в неподходящо момче. А нейната връзка не е била причината за развода ви, а е била поводът всичко да гръмне. Ти все още водиш война с бившия, а не е като да ти е важна дъщеря ти. А баща й може би по-добре постъпва в момента - може да плаща, но поне осигурява някаква основа дещерята да завърши, а ако оттегли издръжката е много вероятно тя да се откаже от ученето и така медицината да отиде на вятъра, защото тя ще трябва да работи, щом зетят е калпазанин.
Къде успяха да се намерят двамата? А двамата не са нито първите, нито последните млади хора, които са натворили една камара глупости
.
Какво искаш да кажеш с тая логорея?
Аз съм сама в момента. Опитала съм, сгрешила съм и съм се коригирала. И то без някой да ми казва. Схващаш ли разликата? Ако - да, не повдигай темата за лошите ми избори, моля! Такива няма към днешна дата. Няма и да има! Аз компромиси не правя със себе си.
Равето е допуснала много грешки...
Да знам, не го отричам.
Затова и опитах връзка с нискокачествен мъж. Опитах се да я разбера. Е, не успях!
Това ми затвърди усещането, че съм права. Но не трябваше да я гоня. Там изпуснах контрола, просто защото не съм от най-деликатните.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 18:39 от Ravenna

# 303
Ха ха, още ли се доверявате на преценката на тази дама за момчето?
Тя чува колкото и каквото иска и си прави собствени интерпретации. С какви очи критикува избора на момичето при нейните избори, не знам. Ама тя сама се коригирала... Ами остави и на дъщеря си тази възможност, защо скачаш?

# 304
Скрит текст:
И ? Кога майката трябва да се откаже от детето си ? При кой грешен избор ?
Не знам какво имаш предвид, но аз децата си няма да ги оставя никога, ни-ко-га !
Така, както моят баща не ще ме изостави никога.

Когато детето ти е на 23 и все още изцяло разчита на парите от мама и тати за лайфстайла си, ето тогава майката трябва да се отдръпне назад и да остави отрочето да се опита да полети и само.

Скрит текст:
Никой не е длъжен да издържа пълнолетен човек. Но да нямаш нищо против да го правиш по принцип и да имаш, когато същия човек показва неподчинение, не е любов.
Ако видя детето ми толкова влюбено, а аз толкова антивлюбена в избраника, няма да си изоставя детето и ако преди съм давала пари, ще давам същото количество, защото ще обичам детето си повече от парите.
Скрит текст:
С хора се живее, не с пари.
[/quote]

Точно така. Равена е позволила един никой да й влезе под кожата, да се възползва от голямото й его и да я разиграва. Парите могат да са форма на контрол, но стигне ли се до такова обичане - децата бягат.

Скрит текст:
На 23 години дъщеря ми (да ми е жива и здрава, моята е на 7 годинки), изобщо не би ми било работа с кого спи. Ще уважавам изборът й. Надявам се да я възпитам с добър вкус към мъжете, давайки й своят пример с баща й.
И защо аз да ги издържам, това не го разбрах защо го казваш. Но, не, аз няма да ги издържам. Подаръци, може, с повод. Така ги разбирам аз нещата. Но, никога няма да се откажа от нея, каквото и да става.

Ето, моята майка се отказа от мен. Сега ми казва, че много ме обича. Мда, и аз нея, само дето си знам, че нямам майка.

Равена е една типична хеликоптер майка. На 23 ЧАК сега детето й завъжда връзка и ..изненада - с паразитец. А тия неща с научаването кой мъж какъв е, за какво става и за какво не се отработват в middle school. На 23 с първа любов - това момиче е на акъла на 13 годишна.

Равена не се е отказала от дъщеря си. Обратното е станало. Равена се е оттеглила, а дъщеря й не й звъни. И, бътъркейк, в твоят случай, не само изоставянето ти е голяма тема, но и това, че упорито си самовнушаваш, че нямаш майка. Напротив, ти имаш и продължаваш да имаш майка. Това, че тя не е като другите майки или не ти отговаря на критериите не значи че ти е по-малко майка...

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 22:33 от Елфичка

# 305
Благодаря ти за мнението Елфичке. Разбира се, че имам майка. Аз това го знам. Тя ми каза, че нямам. Това са нейни думи, не мои.

# 306
Ха ха, още ли се доверявате на преценката на тази дама за момчето?
Тя чува колкото и каквото иска и си прави собствени интерпретации. С какви очи критикува избора на момичето при нейните избори, не знам. Ама тя сама се коригирала... Ами остави и на дъщеря си тази възможност, защо скачаш?
Защото той може да я забремени и тогава ще я върже още по-силно към себе си.
Тя е влюбена и не може да разсъждава трезво и рационално.
При мен забременяването беше физически невъзможно, т.е. схемата за закотвянето и безусловната любов не проработи. Аз съм на 50.
Равена е една типична хеликоптер майка. На 23 ЧАК сега детето й завъжда връзка и ..изненада - с паразитец. А тия неща с научаването кой мъж какъв е, за какво става и за какво не се отработват в middle school. На 23 с първа любов - това момиче е на акъла на 13 годишна.
Да така е. Грешки на растежа. Не всеки се е родил научен да бъде родител, нали?
Само че когато аз я нарекох глупава и наивна, сума ти и народ се изреди да ме поучава, как не съм я уважавала като личност.
Аз имах подобна първа любов с баща и на 21.
Само че той беше свестен (макар и леко безхарактерен) и моите родители бяха на място.
Никога не са имали разногласия по отношение на мен.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 19:02 от Ravenna

# 307

Ммм. На това му казвам селски изцепки. Мога да ти кажа как да реагираш на такова предизвикване, ако искаш.

Да така е. Грешки на растежа. Не всеки се е родил научен да бъде родител, нали?
Само че когато аз я нарекох глупава и наивна, сума ти и народ се изреди да ме поучава, как не съм я уважавала като личност.
Равена, придумай таткото някак да я убедите са си сложи спирала.. така.. докато завърши, че после ще й е трудно.. Така ще си спечелиш малко време.

Дори и тук във форума много често хората реагират чернобяло и въобще не гледат нюансите, а точно в сивата зона се крие разковничето кое какво е.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 19:06 от Елфичка

# 308
Аз все си мислех,  че момичето забременява за да върже момчето. Според Равена било обратното. Глей ти в каква заблуда съм живял толкова години! Wink

# 309

Ммм. На това му казвам селски изцепки.

Равена, придумай таткото някак да я убедите са си сложи спирала.. така.. докато завърши, че после ще й е трудно..  Така ще си спечелиш малко време.
Тя има. Аз я придумах нея, докато си говорехме и тя ме послуша.
Сега ме е страх обаче, че от реваншизъм и глупост може да я махне. Татко и е безгласна буква. Ако можеше да направи нещо, да го е направил! Той може, но не иска да си разваля спокойствието.
Аз все си мислех,  че момичето забременява за да върже момчето. Според Равена било обратното. Глей ти в каква заблуда съм живял толкова години! Wink
Когато има разлика в социалния статут е възможно и обратното.
Ти имаш дъщеря, би трябвало да ги знаеш тия неща!
Освен, ако не смяташ да работиш цял живот и да издържаш зет-търтей?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 19:12 от Ravenna

# 310
Не прочетох цялата тема, но донякъде разбирам Равенна.

Медицинското образование в северна Америка е много скъпо. Първо, родителите нямат задължение (може би някакво морално се предполага) да плащат или издържат децата си докато са в колеж. Още по-малко имат задължения да дондуркат приятелите на децата си докато плащат университетските сметки.

Ако децата искат да си играят на семейство, да си плащат битовите сметки сами.

За съжаление, бащата на детето не е подкрепил майката. А като не са единни на тоя фронт, резултатите са ясни.

Познавам и типа на приятеля на дъщерята. За тях все няма подходяща работа, все нещо им пречи да си осъщестят потенциала. Ако се закачат за някой, особено за момиче, което учи медицина, за тях е като печелене от лотарията.

Дано младите се разделят преди да се стигне до дете защото след това ще я изнудва за пари чрез детето и в Канада детето не остава с майката по презумпция.

Всъщност, темата ме натъжава. Понякога сме безсилни като родители.

# 311
Аз все си мислех,  че момичето забременява за да върже момчето. Според Равена било обратното. Глей ти в каква заблуда съм живял толкова години! Wink

Номадски, еманципираха се и мъжете. Вече няма само златотърсачки. И златотърсачи има.

# 312
  • София
Номадски, прави се, и винаги се е правело, и в двете посоки. Кой иска да си върже банкомат, кой прислужница. И други вариации.

# 313
  • София
Равена я е изгонила, което за едно дете е същото като да се откажеш от него.  Кого гониш? Гониш човек, за когото не ти пука къде ще отиде, какво ще яде и изобщо какво ще стане с него. А да изгониш детето си е като да го хвърлиш на боклука.

Равена, интересно как се засягаш на тема мъже, а с лека ръка гониш дъщеря си.

# 314
Равена я е изгонила, което за едно дете е същото като да се откажеш от него.  Кого гониш? Гониш човек, за когото не ти пука къде ще отиде, какво ще яде и изобщо какво ще стане с него. А да изгониш детето си е като да го хвърлиш на боклука.

Равена, интересно как се засягаш на тема мъже, а с лека ръка гониш дъщеря си.
Признах го вече като грешка. Въпросът ти с нищо не ми помага.
Не се засягам на тема мъже. Търся своето място. Все още не съм го намерила. Това не значи обаче, че трябва да се откажа и да мина на ускорен курс по плетки на чорапи и терлици. Това не е за мен.
И да не я бях изгонила това нямаше да я спре да отиде с него.
Тя има моят характер. Малко, ни се води, ни се кара, така че не подлежи на въздействие.
Трябва сама да стигне до моето инак няма да го бъде!

Общи условия

Активация на акаунт