Лоши отношения с роднини

• 24 115
  • 523
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Каква е логиката той да не остави дъщерята дори с цената на това да се разведе с майка й, но като се появи нова жена да го направи?

Логиката е, че новата няма да иска да изтичат средства в различна от нейната посока. Според мен Равена подценява бащината "любов", изразена чрез безропотно финансиране. Дори да му се падне някоя доста лошичка златотърсачка, той сигурно пак ще намери тайничко начин да захранва сметката на щерката.

# 331
Каква е логиката той да не остави дъщерята дори с цената на това да се разведе с майка й, но като се появи нова жена да го направи?

Логиката е, че новата няма да иска да изтичат средства в различна от нейната посока. Според мен Равена подценява бащината "любов", изразена чрез безропотно финансиране. Дори да му се падне някоя доста лошичка златотърсачка, той сигурно пак ще намери тайничко начин да захранва сметката на щерката.

Бившата, с която имат две деца и дълъг брак и тя не е искала, ама дори при този безхарактерен мъж, любовта към децата надделяла над ултиматумите. Не виждам коя златотърсачка ще има повече влияние над него от Равена.

# 332
А никаква! Да прави, каквото иска, негова си работа! Аз си запазвам мястото в първата ложа. Joy
Бившата, с която имат две деца и дълъг брак и тя не е искала, ама дори при този безхарактерен мъж, любовта към децата надделяла над ултиматумите. Не виждам коя златотърсачка ще има повече влияние над него от Равена.
Любовта към децата му? Айде, бе?
Той ми даде всичко, коeто поисках без бой и то при положение, че му декларирах еднозначно отказ от подкрепа по отношение на дъщеря ни.
Знаеш ли, колко е лесно за един мъж прехвърлил 50-те да започне живота си от 0?
Какво те кара да си мислиш, че би повторил упражнението с някоя друга? И ще си наруши спокойствието заради дъщеря ни?

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 21:25 от Ravenna

# 333
Не е сигурно кой точно гледа сеира на другия.

# 334
Е, вече уверено може да формулираме главния извод от дискусията. И той е, че ако не искаме да ни се случи казуса "Равена", не бива в никакъв случай да правим всичко онова, което е направила Равена.

# 335
Любовта към децата му? Айде, бе?
Той ми даде всичко, коeто поисках без бой и то при положение, че му декларирах еднозначно отказ от подкрепа по отношение на дъщеря ни.
Знаеш ли, колко е лесно за един мъж прехвърлил 50-те да започне живота си от 0?
Какво те кара да си мислиш, че би повторил упражнението с някоя друга? И ще си наруши спокойствието заради дъщеря ни?

А ти защо си мислиш, да попитам, че всички съдят според твоята логика? Не се обиждай, но четейки до сега, без да знам скритото и изопачено от твоя страна, защото мнението на другите трима от историята не сме чули, доста е повърхностно и егоистично.

Майка си, а си изритала дъщеря си, която по твоите думи е с първият си партньор и прави грешка.
Мъжът ти си е отишъл, разведени сте, не спираш да говориш против него защото подкрепя детето, което ти - не.
В други теми засякох как говориш за пари и "поживяване", и че заслужаваш това.

Няма лошо. Само че пропускаш една голяма част - когато решиш да имаш дете, то ти става приоритет, без значение дали е детето мечта или се оказва главоболие. Коментарите ти ми звучат като на вкисната тинейджърка - недоизяснени, гневни и детински. Редно е да разбереш, че извън твоят кръгозор има други хора с различно мислене, и то не е непременно грешно защото не съвпада с твоето.

# 336
Според мен Равето налива от пусто в празно...аз на нейно място се събирам с бившият и почваме заедно да бутаме дъщерята докато завърши..

# 337
Да приоритет ми беше...до определена възраст.
След това, ако не ме уважава не ми е никакъв приоритет. Простичко и ясно! Дай за да ти бъде дадено! Само че аз достатъчно съм дала до момента, така че... Не смятам за неморално да помисля за себе си. Simple Smile
Според мен Равето налива от пусто в празно...аз на нейно място се събирам с бившият и почваме заедно да бутаме дъщерята докато завърши..
Тц! Не лижа там, където съм плюла.
Все ми е тая дали ще завърши! Тя не го прави за мен, а за себе си.

# 338
Равена, бившият ти постъпва много мъжки и много на място. Не знам как не го виждаш.

# 339
Равена, бившият ти постъпва много мъжки и много на място. Не знам как не го виждаш.
Ок, жив-здрав! Аз пък смятам, че е путьо и никой не може да ме убеди в противното. Blush

# 340
Добре де, само аз ли съм на мнение, че когато двама млади решат да заживеят заедно, трябва да се изнесат от домовете си и да започнат да разчитат само на собствените си доходи? Какво значи “Добре, че баща й не ги е оставил” - това не е негова работа вече. Щом са достатъчно големи, за да живеят заедно, значи са достатъчно големи да си поемат отговорностите.
И друго - защо младите все чакат наготово да получат наследство от някого? Който си е собственик си разполага с неговото и може да прави с него, каквото си поиска. Младите са здрави, прави, да си се хващат и да започват са си градят тяхното. Не го разбирам това. Равенна може да прави с имотите си, каквото поиска - още утре може да ги продаде и да ги изхарчи за пътешествия. И нито някой има право да се сърди, нито да критикува. Не е длъжна да дава даром на никой нищо.

# 341
  • София
Те може да се изнесат и да живеят заедно, но рядко успяват да се издържат от собствени доходи. Особено ако поне единият все още учи. Но и дори така рядко младите имат достатъчно добро образование, за да си намерят достатъчно добре платена работа.
Сега се сетих за Тръмп - родил се е богат, но баща му му е давал пари доста пъти след поредния фалит на сина си с гръм и трясък. Би трябвало баща му да му каже "оправяй се, не ме интересува", но тогава дали Тръмп щеше да стане толкова мощен икономически и политически след това? Едва ли. Може отстрани да изглежда зле, но на практика така поколенията вървят напред - който има възможност и не се стиска - помага. Иначе има опасност родът като цяло да се върне назад към по-лошо материално, образователно и социално положение. Въпреки, че сме някакви доста неразумни същества, явно сме се светнали достатъчно еволюционно, че родът трябва да се съхрасява и да се развива, а за тази цел по0старите поколения помагат на новите.

# 342
Да приоритет ми беше...до определена възраст.
След това, ако не ме уважава не ми е никакъв приоритет. Простичко и ясно! Дай за да ти бъде дадено! Само че аз достатъчно съм дала до момента, така че... Не смятам за неморално да помисля за себе си. Simple Smile
Тц! Не лижа там, където съм плюла.
Все ми е тая дали ще завърши! Тя не го прави за мен, а за себе си.

Детето ти не спира да ти бъде приоритет. Дори кучето ти не спира да ти бъде приоритет. Това, че си наляла пари в нея не те прави достойна за уважение. Не уважаваш някой, защото ти е роднина, а защото те третира по поределен начин. Като слушам как ти третираш родната си дъщеря, за какво уважение въобще говорим?
Ти си решила да имаш дете, да я родиш и да я "държиш под похлупак", тя не е искала да се ражда и да бъде третирана така. Изведнъж става страхотна драма от това, че младата вече жена решава да поеме по свой път. И кьорав щеше да види неправдата тук.

# 343
Едно е да помагаш еднократно при нужда /събрала е щерката 10 000 лв за нова кола и тате да додаде 2 000 за регистрация, застраховки и гуми/, друго е да издържаш дъщеря си, а пък съвсем трето е да издържаш и гаджето на дъщеря си, заедно с нея. Защото тези истории обикновено свършват зле за дъщерята, когато тати спре кранчето. Просто тя поема на гърба си финансите на цялото семейство. Защото мързеливия готованец няма изведнъж да стане работар.

# 344
На мен лично образованието, квалификацията и професионалната реализация на синовете ми е от първостепенно значение...и да наясно съм, че около тях винаги ще вегетират паразити, приела съм го и го смятам като част от живота, като получаваш, трябва и да даваш...тоест Равето не я разбирам, никога не бих изоставила толкова умно дете, заради някакъв льохман...

Общи условия

Активация на акаунт