Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 646
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
В Pinterest има много варианти с такъв тип плочки

# 571
Момичета, темата за врати е доста позамряла, така, че ще се цитирам и тук с въпрос..
Стигнахме и до прословутите врати.. За сега боядисан Мдф надделява над ламиниран, като изключим това, че е 200лв отгоре на врата. И понеже не мислех, че вратите ще ме затруднят толкова, бихте ли споделили ламинирания вариант толкова ли е зле като качество?

# 572
Не мога да отговоря на въпроса, но за мен настилките, дограмата, вратите са все неща, в които си струва да се инвестира.

# 573
да попитам съвсем лаишки въпрос:
има ли смисъл да гледам сайтовете на dulux или по-добре в магазин да си избера цвят по ral да ми смесят, е-магазин гледам един. по-скъпо ли е оцветен вриант на dulux пакетиран готов цвят, продават ли някъде (софия) пълната им гама или хора сертифицирани да им правят точния цвят от гамите на dulux. дано се разбра.

# 574
  • София
Готовите цветове мисля, че са по-евтини и няма голямо разнообразие, от Баухаус сме взимали готови, имаха и малки мостри. Цветовете бяха основно бледи.

# 575
И аз от Баухаус купих фабричен цвят на Дулукс и потвърждавам - малко са им готовите цветове, но можеш да си тонираш по избор. За мен голям проблем в този конкретно магазин е, че латексите са в един безкрайно тъмен за мен коридор, светлината, доколкото я има е изкуствена. Което пък няма нищо общо с осветеността в къщи. Купих нещо stone  ли се водеше, на практика при мен вместо бежово, каквото го мислех, е розово-бежово. Не е лош цвят, но определено не е това, което мислех, че купувам.
Така че препоръчвам, ако има възможност, цветовете (по РАЛ) да си ги гледаш в някой добре осветен магазин.

На Раковски (близо до църквата Св. Параскева) имат като фирмен магазин в една къща, но там не тонират. Можеш да звъннеш да попиташ в кои магазини тонират. Мисля, че и в Практикер тонират. Ходила съм в Практикер в Дружба, там е много по-светло в секцията за латексите.

Ако искаш да експериментираш, мога да ти предложа да минеш през магазина на Краун пейнтс на Пенчо Славейков (ако си от София). Този латекс е също английски, от класа на Дулукс, като цена и качество са аналогични (аз бих дала аванс на Краун пейнтс пред Дулукс) имат много фабрично тонирани цветове, различни видове латекси, жената в магазина е много любезна. Имат мацнати от латексите и на парчета гипскартон, тонират и по избор, в допълнение на фабрично тонираните бои. Имат и тестери по 4,50 лв., като опаковка течен фон дьо тен са, и това е най-добрият вариант да видиш реално как ще изглежда в твоето помещение.

# 576
# 577
  • София
На мен ми се струва ужасно. Тези зелени цветове не ми допадат въобще.

# 578
На dulux ми тонираха боя за баня в магазина им до Тодор Каблешков ( близо е до Хепи, не знам адрес).
Боя за баня, честно казано тяхната най ми харесва! Има видима разлика, като се нанесе. Покритието е различно на докосване , като да сте сложили филм от пластмаса.

Принципно тонираха каквото си избереш от пълната палитра. Става веднага.

second,
Тези цветове трудно се харесват.

# 579
Писали са че всичко е по идея на клиента.. ма що не го посъветваха малко тоя клиент:-(

# 580
Това е за харакири на дизайнера, определено е делтонист и аз лично получих зрителна ди**ия

# 581
Не ми харесва показаната зелена кухня.

# 582
И цялата шарения не ми харесва, нито линията на плочките по пода.

# 583
На dulux ми тонираха боя за баня в магазина им до Тодор Каблешков ( близо е до Хепи, не знам адрес).
Боя за баня, честно казано тяхната най ми харесва! Има видима разлика, като се нанесе. Покритието е различно на докосване , като да сте сложили филм от пластмаса.

Принципно тонираха каквото си избереш от пълната палитра. Става веднага.

second,
Тези цветове трудно се харесват.

а тонират по каталога на dulux или по рал?

мандаринка, препоръчаха ми dulux като много добре миещ се. аз ще търся еко-версията, тя дали се мие добре (пише, че се, но нямам личен опит от познат)? и има ли я навсякъде или е по-рядко срещана?

# 584
  • DE
В зелената кухня ме подразниха плочките на стената и пода. И цвета е доста искрящ, ако беше по-мек можеше и да е приятно Thinking

Общи условия

Активация на акаунт