Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 642
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
arino,
Имат и каталог по РАЛ , имат и техен.
Търсех цвят, който щерката вече си беше избрала по РАЛ.

На място можете да го разпитате за боите. Имаха дори боя, от която да си направиш място за пиши- бриши. Имаха за домашна, че и за фирмена употреба на пиши- бриши ( не знам как по друг начин да го нарека).
Щерката искаше да си прави такава стена с този хоум- офис.
За еко вариации не съм разпитвала.
Хората са любезни и доста добре разясняват!

# 586
Какво да го съветват, щом му е харесало, да си го гледа с кеф...
В момента сме в търсене на жилище и на такива работи съм се нагледала..
Извинявам се, от телефона не знам как да го сложа в скрит текст:

# 587

мандаринка, препоръчаха ми dulux като много добре миещ се. аз ще търся еко-версията, тя дали се мие добре (пише, че се, но нямам личен опит от познат)? и има ли я навсякъде или е по-рядко срещана?

Всички латекси на Краун пейнтс са миещи се, отделно си има за баня и за кухня, има и специални за лесно захабяващи се места - примерно около стълби. Ползвала съм обикновен латекс, латекс за кухня и латекс за баня. Всички се мият и не се отмиват.

Няколко пъти пиша, че отмих леко-меко-пастело или не знам каква точно боза от стени и отдолу Краун си остана, сега ще пусна и снимка. Леко-меко-то беше някакъв тип светла праскова, вижда се точно под тавана как на места е станало на тъмни и по-светли ивици. На 2 ръце миене и го свалих.
Много бледо жълтото е Краун, не е мръднал под леко-мекото. При това стената е на груба шпакловка, а не на фина.

# 588
И ние когато търсихме апартамент останахме потресени от интериорните решения на хората. Най-често преобладаващият цвят по апартаментите беше червения - червена кухня, червена баня, спалня, всекидневна... Толкова гадно ми изглеждаха, че не можех да се абстрахирам от тях и да си го представя нормално излеждащо, че накрая купихме ново жилище на тапа и всичко се нареди. Спестихме си разходите и нервите по къртене и хвърляне на всичко до довеждането му на положение "тапа" и да започнем отначало Simple Smile

# 589
E, аз видях от улицата и цикламена дограма, не е боядисана стара дървена, вероятно е алуминиева, че алуминиевата може по РАЛ да се боядисва. И не е в квартал с малцинства, а на Раковска, стара кооперация точно до църквата Св. Парашкева. Може да са ползвали апартамента за детски център примерно и затова дограмата да е в този цвят. Но ако тръгнат да продават, очевидно купувачите трябва да я сменят.

# 590
  • DE
Какво означава положение "тапа" Thinking

# 591
  • София
Какво означава положение "тапа" Thinking
На шпакловка и замазка

# 592
  • Варна
Левскарката, аз съм ползвала няколко месеца импровизирано канапе/диван от 2 сложени един върху друг еднолицеви матрака, от онези най-евтините, но най-дебелите. Трудничко е ставането, особено, на сядане можеш и да се пльоснеш на мекото, ама ако е по-тънък матрак, като на твоята снимка, и сядането ще е предизвикателство. А си представи какво ще стане, ако случайно си контузиш глезен/коляно или се сецнеш в кръста - леглото става неизползваемо. Повярвай ми, такива случайни събития се случват и на млади хора, няма никаква гаранция.

Мандаринка, сецването е един-два пъти в живота, евентуално. А сядане/ставане не ме тревожат сами по себе си. Благодаря за изказаното мнение! Ще помисля, но ми е маниашко ниско легло и много бих искала.
Да ти кажа и аз, че сядане ставане си е проблем, но може би си твърде млада, а и си нямала ниско легло.

Един друг съвет, не го прави с широк борд, освен ако не искаш перманентни синини, а сядането и ставането е изкуство Simple Smile

Така е по-добре:

# 593
Оооооо, розова кухня! Харесва ми, не би ми хрумнало, много е кукленско! Hug
Червеното беше модерно преди много години, десет сигурно. Ако навън всичко е сиво съвсем разбираемо е да искаш да си донесеш малко шаренко в ежедневието. Важното е да налучкаш точните форми в интериора, за мен по-кофти стае неудачно подбрана форма мебел отколкото цвета. Мисля че експериментирането с цветове трябвада се поощрява, иначе всички се насочват само към един стил и  става скучно 🤨

Примерчета за розово-пембяно
Скрит текст:

# 594
Емииии НЕ!

# 595
  • софия
Всички, без предпоследната и до някъде последната, но там розовото ми е по-розово, са ужасни.

# 596
Ммм, цикламения шкаф-библиотека ... взимам го. Останалите си ги задръж.
Аз обожавам зелено, обаче тая кухня сама по себе си е ужасна + кича гръб, под и таван. Но и цветовете малко жабуняк ми идват, де.
Интересна маса на бледорозовата кухня.

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 15:43 от evencee

# 597
Здравейте, момичета! Някой от Вас да е слагал от плочките на Nova Gala: 

Бихме искали да подменим плочките в коридора на вилата ни. Чудя се обаче как биха стояли по-добре, на 45 градуса или право редене и в каква комбинация да са… Та ще се радвам на Вашите идейки :о)

# 598
Днес сме на тема цветни интериори, ето и от мен - в синьо.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16123587986211 … k=6t4joq&f1=1

А тук, ако махнат опънатия огледален таван (потресающ за мен), Елвис да не ме гледа в банята и част от аксесоарите, би се получило много приятно спокойно жилище.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15907785743160 … k=6t4joq&f1=2

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 17:10 от man_darin_ka

# 599
  • Г. О.
Здравейте. Бихте ли ми помогнали като ми кажете как се нарича този нюанс на синьото:
Скрит текст:
Скрит текст:
Искам да купя точно такъв цвят за интериора, но не съм сигурна дали ще го позная по каталог сред десетки други.

Общи условия

Активация на акаунт