Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 992
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Простете, дойде ми на езика. Relaxed

Това е лично твое мнение. Значи можеш да ходиш по имитация на дърво (ламинат), можеш да имаш мебели имитация на дърво (ламинирани плоскости), може да имаш дограма с вид на дърво, може да имаш термоплот, имитиращ камък или дърво, но точно и само гредите имитация на дърво са кич??? Ми не, не са сами по себе си. Кичозен може да бъде (или да не бъде) интериор с такива греди, но гредите са и просто строителен елемент.

# 91
Сами по себе си може и да не са, но в комбинацията със спотчета и лунички между тях ... чак си го представих цветно. Или лед ленти. За мене това си е абсолютен кич, на други може пък да им харесва. Вкусове всякакви. Иначе въпросните греди не съм ги виждала, но вече отбелязах, че ако и остатъка от интериора е "изкуствен" биха паснали вероятно.

# 92
  • София
И на мен не ми допадат такива осветителни тела към гредите. Но не защото е кич, а защото просто не си подхождат...

# 93
И на мен не ми допадат такива осветителни тела към гредите. Но не защото е кич, а защото просто не си подхождат...

ОК, оставете телата, това беше написано набързо, но идеята е, че всяко осветително тяло свети в очите и пречи да се оглеждат. А спорът е за гредите, не за спотове и лунички.
Макар че и със спотове може да се направи в един еклектичен стил. Кичът идва от количеството и преиграването, а не толкова от използваните средства.

https://3.bp.blogspot.com/-eZn6Lg2pWQw/UtlfjTl8uII/AAAAAAAAPiU/1 … room-interior.jpg

https://3.bp.blogspot.com/-03XadnJwtP0/UtlfiZeal2I/AAAAAAAAPiM/T … -the-interior.jpg

https://1.bp.blogspot.com/-tetyYfV1CYk/UtlhM0os6RI/AAAAAAAAPi4/D … -the-interior.jpg

https://3.bp.blogspot.com/-3CjhPIT9kUk/Utlc_l8axWI/AAAAAAAAPhQ/8 … -the-interior.jpg

https://3.bp.blogspot.com/-NuAfhbI_bRs/Utldm73SOII/AAAAAAAAPhg/k … fferd-ceiling.jpg

# 94
Изпуснала съм новата тема, доста интересни неща и дискусии е имало.

Със закъснение, да кажа за комарите по гьолчетата съм чела, че ги отблъсква фонтан или течаща вода. Те обичат спокойна, застояла вода.

Bar B Q, страхотно, че имаш прозорец в кухнята. Под прозореца ще има ли перваз? Не разбрах дали метро плочките под 45 градуса ги обмисляш само за вертикалните ъгли или за под прозореца също?

Monika08, гланца и сатена освен, че отразяват светлина, се препоръчват и за по-лесно почистване от зацапваня.
По препоръка на man_darin_ka за следващо боядисване ще взема латекс на Краун. Последно ползвах мат латекс на Крафт в по-тъмен цвят и не съм доволна - остава на петна и си личи където е мито.

За гредите - изглежда уникално когато е направено добре. Виждала съм апартамент с греди, не знам дали бяха изкуствени, но по нищо не си личеше да са такива. Естествено, апартамента си имаше достатъчно площ и изглеждаше грандиозно, никак не беше потискащо.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 19:59 от Agent007

# 95
Избрахме вчера плочките и цялото обзавежане за малката баня, за която ви питах.
Голяма сага беше, ММ каза, че все едно апратамент избираме. Бяхме цялата фамилия  и майстора. И добре, че отидох, щото не знам какво щяха да изберат 😀 и се радвам, че ме послушаха. Баба ми все едни китки гледаше...
Купихме всичкото обзавждане и се удивих колко малка мивка може да има.
Ако на някой му е интересно и полезно и иска да види мивката и шкафовете, мога да ги снимам.
Това са плочките, които ще са около душа, за акцент.
Основния цвят на банята е най-светлото от тези плочки. Това е гранитогрес. А другите основните плочки са фаянс-нямам ги тях, защото са само със заявка и ще дойдат след няколко дни.

Колебаехме се между много бледо сиво и този блед нюд цвят.
Майстора се оказа полезен, защото ни каза къде какво е слагал и кое как стои, кое става, кое не толкова.
Днес идва и започва работа. Каза, че баня ще имаме за 3 дена, само  да дойдат плочките.
Обзавежданията готовите за бани, които бяха там изобщо не ми харесаха, но пък взех идеи от тук- оттам за бъдещите ремонти.
Много трудно избрахме и плочките, повечето бяха кич, а мама искаше много изчистено.
И имаше страхотни плетени кошове за пране точно в нашите цветове, обаче място няма. Килимчета и пътеки имаше хубави, аксесоари за банята също.
Те ще са по-натам. Нямам търпение да стане, че да се развихря в тия 3 квадрата 😀😀😀то смешно, ама вече си го представям. Поне като имаме гости на двора няма да трябва да се качват етаж по-нагоре, че да идат до тоалетната.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 09:22 от Snow_White5

# 96
  • София
Snow_White5, а как решихте в крайна сметка разположението в банята?
Много интересен гранитогрес, ще стане хубав акцент Simple Smile

# 97
Много хубав гранитогрес. Бих си го наредила на пода веднагически. Ще е интересен крайния резултат в малката баничка.

# 98
Разположението го реши мама, и по съвети на майстора, тоест моите предложения за мивка под прозореца бяха отхвърлени с довода, че ще е неудобно и ще ни пречи,а може да се удряме в нея. Беше категорчина, че не иска там.
Та тя си реши. Аз само избрах плочките и дадох акъл за този граниторгрес.
 Майстора го одобри, бил шикозен и античен стил, много се смях.
 Понеже на мен ми харесват баните по спа центровете и техните дизайни, и ми навява малко римски стил-това ми харесва и ми хвана око.
Тоалаетната чиния ще е в ъгъла, а до нея ще е мивката, срещу прозореца ще е душа. Шкафчето на една от стените, мерихме всичко от до, преценявахме, сядахме на място, майстора се въртя като луд, обяснява, беше забавно.
Всичко е сметното до последен милиметър. Гранитогреса го забелязах аз накрая когато вече бяхме на ръба от отчаянието. Консултантите зареждаха нов и го местеха и го видях на редовете.
Мама прави ремонта, тя ще си я ползва. Събразихме се и на баща ми с вкуса.
Мама искаше акцент само на душа-видяла, че сега така е модерно нали...
Пода и стените абсолютно изчистени, ама без нищо.
Искала максимално семпло и изчстено, защото другото щяло след време да й омръзне. Аз бях само за насоки кое сега е модерно, и избрах шкафа и плочките.
И на мен ми е много интересно как ще стане, ще снимам процеса.

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 11:53 от Snow_White5

# 99
Така си е най-добре - както искат ползващите банята, че иначе след това ти ще излезеш виновна. На мен ми харесва идеята за нюд плочки с акцент в частта с душа, ще очаквам снимки.

Една наша баня все още си стои неремонтирана, въпреки че дори майстор бях довела. Защото баща ми смята, че тръбите трябва да са над плочките, водомерите - също, той ги е правил и така смята, че е най-добре (да не се кърти, ако нещо се развали). Обиди се, като му казах, и аз, и майсторът, че не се прави вече така - прие го като лична обида за труда, който е вложил. Аз пък се тръшнах, че не искам след известно време да разбивам отново сравнително нова баня. И си стои така, нито аз, нито той я харесва, но нямаме сделка. Иначе като го водих по магазини за плочки, той каза - избирай ти! Да, ама да са гланц, да не са релефни (т.нар. 3Д много го озадачиха, какъв им е смисълът Laughing), да са "светлички" (т.е. някакви бели или почти бели), и пак драма.

# 100
Ами да ти кажа така са и бащите и дядовците. Като знаят навремето колко труд са вложили, как са го правили, и си имат виждания, а има и не малка доза сантимент. Моя баща е същия. Лошо му стана, че ще се кърти, но ние всичко изринахме из основи, кърти се и сега, в момента долу. А пък каква драма беше с дървената ламперия-останала от пра дядо ми, специален подарък за сватбата, такава драма беше, че в нашата кухня още стои, не ми даде да я махна. И на техния етаж подозорим, че никога няма да я махнат. Спомени носи от дядото и не дава дума да се каже да се маха.
Долу на приземния етаж всичко беше ламперия, мъка му беше като го счупиха и всичко изкъртиха майсторите.
А така схлупват тия ламперии, толкова тъмно беше там, стаите и без това малки, ниски тавани, ама нали на времето е било модерно така.
Сега да видиш как се разшири, каква светлина влезе, пак е тъмно, защото е приземно, но разликата е оттук до небето.

# 101
В Швеция много апартаменти са с външни тръби и сега.

# 102
Леле, само си представям какви коментари ще има в темите, ако някой пусне такава снимка на новата си баня Stuck Out Tongue И за тръбите, и за плочките. Тези плочки са точно такива, като по времето на соца, както са останали в спомените ми.

В немския Амазон ровя за батерии (за баня), чета мнения и разглеждам снимки на купувачи. Гледам Грое и Хансгрое, но виждам снимки и дори клипчета на такива батерии, вързани с външни тръби и от Германия, и от Франция, и от Италия. Може би ние тук много сме дръпнали естетически-интериорно в сравнение с богатия Запад и критериите са ни вече много високи. Това е само шега (включително и самоирония), да не вземе някой да се обиди.

Шегата настрана, но ако масовите бани в България се правят като показваните в теми в бг-мама, мисля, че няма от какво да се срамуваме, даже напротив.

# 103
Там има много стари сгради, вероятно защитени с разни закони от разбиване и вкопаване на тръби и затова. И все пак вижте какви са външните тръби и сравнете с разни родни картинки на открити тръби.

# 104
Конкретно в това на снимката съм била, сградата не е особено съвременна определено.
Но после гледах няколко предавания за покупки на жилица в швеция-където им показват няколко имота и си избират един. Там имаше и нови сгради направени по същия начин. Та може би е въпрос на навици:-) всъщност като се замисля ако ти се спука тръба, е къде-къде по лесно да се поправи:-)

Общи условия

Активация на акаунт