Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 932
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Това мили дами е, шперплат!  на английски може да сте го чували "плийууд"  много качествен и водоустойчив материал.
Нищо общо с  талашит и чам.
Хубаво е човек като е краен по някоя тема да има поне обща култура за материалите !
Не коментирам дали ми допада, но е стилно по ...Икейски Wink

Абсолютно. От шперплат се правят много модерни и интересни мебели. А е много здрав материал. Вчера си запазихме няколко дена почивка в хотел Арте във Велинград, той целият е обзаведен с шперплат.

https://artehotel.bg/uslugi/galeriq-pomeshteniq/#gallery-60b51436ae30a-1

А и шперплатът е по-скоро масив, отколкото талашит. По идея прилича на многослоен паркет, даже си е съвсем същото. И този шперплат, за интериори, се прави с хубав най-горен слой без дефекти. От масви не може да се направи това, което може от шперплат.

Иначе и на мен апартаментът не ми е мечтата.

# 406
За шперлата съм съгласна - много здрав, ама много мрачен ми се вижда този хотел.

# 407
Не знам, ние много го харесваме. Не е претрупан и кичозен като много 5* хотели, но всичко е качествено.  Ама всеки с вкуса си де.

# 408
Може и снимките да създават такова впечатление.

# 409
  • Варна
На мен ми харесва, аз си падам по индустриални неща.

# 410
Не ми допадна апартамента, липсва ми топлота.
Не бих живяла там.

# 411
Цветово съчетаване на картина с интериор ми изглежда елементарно, съжалявам. Това е изкуство, не е възглавница или килимче. Съчетават се стилове, обеми и т.н. Дори да е хубава картината, някак си се принизява въздействието ѝ, когато е видно, че е избрана, за да подхожда на пердетата, примерно.

Не винаги, една стара ценна картина, може да не стои добре в един да речем поп-арт стил интериор и обратното интериор с класически резбовани масивни мебели, една картина поп арт няма да изглежда на място.

И понеже нашите интериори не са от супер лукс, нямам нищо против маймуняците да речем.

Нещо не си ме прочела добре. Аз също писах, че стилът е нещото, което трябва да се съчетава - стилът на изкуството с този на интериора. Други неща също трябва да се съобразят - обемите на помещението и картината, останалите произведения на изкуството в помещението и т.н. Но не и цветовете на интериора да са ти водещи и спрямо тях да си поръчаш една "хубава" картина ....

Като се каже изкуство, не се разбира само Пикасо, стари майстори, богаташки къщи и луксозни интериори. Има страхотни произведения на съвременни художници, които струват по-малко от един диван. И чрез интернет достъпът до тях е изключително лесен. Всеки е качил творбите си в профила, питаш ги, хората ти отговарят, коментират се цени и т.н. Една приятелка така си поръча няколко акварела от някаква скандинавска художничка, която харесала в Ютуб. Аз също си имам фаворити, които редовно следя какво качват в нета и съвсем скоро обмислям покупка от тях, пък не съм от онези с "богаташките къщи".

Репродукциите на известни произведения също са чудесен вариант. И са за предпочитане пред посредствена оригинална картина. Всички сайтове са буквално заляти с качествени репродукции на Ди Джей Мънки. Да поръчаш на художник да ти нарисува "оригинално" копие на Ди Джей Мънки, и то харесано от някакъв интериор, е все едно да видиш някъде Джокондата и да поръчаш да ти я нарисуват... сигурно сте влезли във фолклора на художниците. Не че всеки трябва да е запознат с изкуството, но като си решил да го слагаш в къщата си, поинтересувай се, прояви малко отношение. Информацията е на един клик разстояние - Search Google for image се казва.

# 412
Други неща също трябва да се съобразят - обемите на помещението и картината, останалите произведения на изкуството в помещението и т.н. Но не и цветовете на интериора да са ти водещи и спрямо тях да си поръчаш една "хубава" картина ....

Не че всеки трябва да е запознат с изкуството, но като си решил да го слагаш в къщата си, поинтересувай се, прояви малко отношение. Информацията е на един клик разстояние - Search Google for image се казва.

А не може ли измежду всички хубави (по наш вкус) картини, които харесваме, да си изберем тази, която пасва на интериора (в това число и като колорит)? Защо смяташ, че ако искаме да пасва цветово не гледаме друго?

Също така за мен една маслена картина, рисувана с шпакла, ми харесва повече от репродукция и затова си поисках такава. И да, търсих много в Гугъл за да си избера какво искам и накрая получих много добре нарисувана картина, с творчески елемент, не прерисувана, която ми харесва и ми върши работа за интериора. Картината е рисувана от съвременен български художник и е по-евтина от много дивани, но и по-скъпа от някои Wink
Не на последно място е и с идеалния за интериора размер, това също не става с оригинал.

Като идея става дума за подобна картина на това долу. Ти разбираш от изкуство и може да кажеш, че не струва, ама аз си я харесвам. И избрах нея, защото я харесвам, освен че е в нужния колорит.

# 413
Аз имам роднина художник и съответно 2 големи и 2 по-малки картини вкъщи. Това ми е дал, това окачам ... не мога да го карам да ми се съобразява с интериора, още повече че обичам да променям - както цветово, така и мебелите след време.

# 414
А аз, понеже нямам подарени, имам лукса да си избирам измежду всичко на пазара.

# 415
Темата започна да бърка "дизайн" и "изобразително изкуство" 🤣 В дизайна може да използваш каквото си искаш, дори изобразително изкуство и това не омаловажава нещото дето го ползваш ¯\_(ツ)_/¯ Между другото, съществуват и "репродукции" и "принтове", което си е копие правено от друг. Ако искаш и тениска с напечатана Мона Лиза може да си окачиш на стената и пак ще стане дизайнерско решение. Друг може да си окачи автомобилни тасове за украса и хич няма нужда да се обясняват защо го правят, на който му ясно - ясно.

# 416
Черна станция, щом ти задоволява естетическите потребности, слагай си я и си я гледай, какво мога да ти кажа. Всеки си е сайбия на задника, пардон, на къщата.
Обаче си се прецакала с цената. Както казах, Search Goodle for image е много полезна функция. В Алиекспрес тази картина върви от 15 до 100 долара в зависимост от размера - маслени бои, шпакли, релеф, пълна програма.
https://www.aliexpress.com/item/32606244869.html
Вижте по-надолу в линка за каква манифактура става въпрос. Даже и Ди Джей Мънки рисуват хората ...

# 417
Има толкова разлика от показаната тук картина и тази от алиекспрес на Ди Джей Мънки , че дори за мен е очевадна.
Аз си купих картини от Алиекспрес и по тях се водих за интериора по скоро ги избрах, за да ми се впишат. Нищо особено не са, но ги избрах зя акцент.
Не съм мерило ни най малко, но уважавам това което споделяте и което съм научила.

# 418
Черна станция, щом ти задоволява естетическите потребности, слагай си я и си я гледай, какво мога да ти кажа. Всеки си е сайбия на задника, пардон, на къщата.
Обаче си се прецакала с цената. Както казах, Search Goodle for image е много полезна функция. В Алиекспрес тази картина върви от 15 до 100 долара в зависимост от размера - маслени бои, шпакли, релеф, пълна програма.
https://www.aliexpress.com/item/32606244869.html
Вижте по-надолу в линка за каква манифактура става въпрос. Даже и Ди Джей Мънки рисуват хората ...

Мислиш си, че си открила топлата вода, ама не си. Поръчай си за опит китайско копие и виж какво ще получиш. И после да говорим.  Само да кажа, че няма нищо общо с качеството от български художник.
А и още нещо, мисля, че оригиналът от снимката е музейна картина, а не стрийт арт, какъвто продават китайците. Май бях намерила и кой я е рисувал, ама не беше някой аджамия, колкото и презрително да я гледаш Simple Smile

# 419
Всъщност Китай правят изключителни копия на картини. Класическото изобразително изкуство при тях е с фотографска прецизност и така хората в школите придобиват умения, които им позволяват да копират с голяма точност. Не говорим за принтове.
Ако ви е интересно, може да хвърлите едно око на Made you look - филм на Нетфликс за една от най-големите измами с картини на изкуството в съвременната история. Точно емигрант от Китай рисува картини на Ротко в гаража си, които дилър продава на реномирани галерии без те да се осъмнят. Много трудно хващат изматата и то с жълта боя от картина на Джаксън Полак, която не е била в производство през 60-те.

Извинявам се за оффтопика Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт