Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 73

• 37 575
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, група! Имате ли идея как мога да скрия тръбите към абонатната кутия за парно в коридор? Майсторите предлагат гипсокартон и латекс, но не ми харесва този вариант. Моля, ако някой има идеи да сподели Simple Smile Благодаря Ви!

# 661
Здравейте, група! Имате ли идея как мога да скрия тръбите към абонатната кутия за парно в коридор? Майсторите предлагат гипсокартон и латекс, но не ми харесва този вариант. Моля, ако някой има идеи да сподели Simple Smile Благодаря Ви!
Дай снимка.
Вариант ли е да се направи като в кутия/шкаф, на който да се изреже гръбчето или даже да е без гръб?
Нещо като продължение на мебелите в коридора.

# 662
при мен е усвоена тераса и са до тавана прозорците и терасата.

# 663
Дай снимка.
Вариант ли е да се направи като в кутия/шкаф, на който да се изреже гръбчето или даже да е без гръб?
Нещо като продължение на мебелите в коридора.

Не знам дали се вижда добре, но само тази снимка имам засега:

# 664
при мен е усвоена тераса и са до тавана прозорците и терасата.
Дори дограмата да е до тавана, отваряемият прозорец би трябвало да е 2 пръста по-надолу, което разстояние е достатъчно за релсов корниз от този тип, който се монтира на тавана:
Скрит текст:
Ако действително отваряемата част е до тавана, то не си представям как ще сложиш корниз за пердета на прозорците, който да не запречва вратата (както отбелязваш, че корнизът за римска щора ще я запречва). Или пък аз нещо съвсем не разбирам ...

Последна редакция: ср, 23 юни 2021, 22:21 от Анонимен

# 665
  • София
Може с декоративни решетки например, които да закрият цялата абонатна кутия със все тръбите.

# 666
jennifer, облицоваш отпред и от двете страни кутията с нещо ... плоскост или ламперия някаква, което да стига до пода, а отгоре слагаш плоскост, която да стърчи малко напред като рафтче, на което да сложиш свещник, ваза със сухи цветя, дървено или метлано елипсовидно плато, в което да си пускате ключовете, ако е близо до врата или някаква, кавато и да е декорация.

# 667
Може с декоративни решетки например, които да закрият цялата абонатна кутия със все тръбите.

Това с декоративните решетки или другата идея с облицоването е интересно, но все пак тази кутия до колкото виждам се отваря и трябва да има достъп до нея… досега не сме имали в апартамента такова чудо и ми се вижда доста грозновато Sad

# 668
Това с декоративните решетки или другата идея с облицоването е интересно, но все пак тази кутия до колкото виждам се отваря и трябва да има достъп до нея
Вземате или си поръчвате един най-обикновен шкаф, махате гърба и го слагате да похлупи кутията. Като трябва достъп просто се отмества шкафа.

# 669
Ето пример на такава “кутия” за ел табло.
Просто си правите по-голяма. Добре е да е с отвори за да може да ползвате топлината която се отделя от тъбите и самия разпределител.
https://www.vivre.bg/p-1362911/%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D … D0%B1%D0%BB%D0%BE

# 670
Да, може на тавана, пердетата на прозорците са така, но много ще запречва перде при отваряне и сега затова няма... Но бих искала да затъмнявам с римски щори понякога да ги спускам.

# 671
  • DE
Дженифер, може с решетка каквито слагат на радиаторите

# 672
Дженифер, може с решетка каквито слагат на радиаторите

Дането, много е красиво! Може би трябва да потърся някой дърводелец, който изработва подобни решетки

# 673
  • София
Относно потребителката с малката баня - чудесно се е получило, със здраве да си я ползвате!

# 674

Общи условия

Активация на акаунт