Гримиране - идеи и техники. Тема № 83

• 55 010
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Разглеждах на physicians formula,понеже е много хвалена пудрата, нещо на mac,nars, и някой има ли отзиви за too faced,техните бронзиращи пудри. Фиксиращ спрей- urban decay all nighter,наистина ли е толкова добър, колкото казват?

# 556
  • в 1001-та нощ
Момичета, моля за съвет Sad

Днес изпробвам грима за бала. Получи се доста приятен и смея да кажа бърз, но половин час по-късно започва да ми се събира заради падналия клепач. Надявах се, че дълготрайните сенки на МAC, които използвах като база, ще попречат, но не стана. Някакви съвети? Имам лепило за брокат и се чудя дали да не го намажа под тях утре.
Запечата ли базата с пудра?

Не! Значи мислих си го това, ама намазах сенките директно.

Т.е. не е използвана база, а вместо такава - дълготрайни сенки на МАС?

# 557
Illlzy, или сложи база хубава, или някой силно покривен коректор и го запечатай хубаво с пудра

# 558
Аз имам паднал клепач, но сенки никога не ми се събират със или без база. Всъщност база слагам изключително рядко, ако знам, че някои сенки не се нанасят добре, обикновено с шимър. Според мен с хубави сенки база не е нужна. Важи и за продуктите за лице.

# 559
Никога не нося сенки без база. Ползвам база дори и под цветни Paint Pot на Мас.

# 560
Въпрос на избор и навик. Ползата е почти никаква, а за хубави сенки никаква. Само един продукт в повече. Да не говорим, че много сенки всъщност се държат по-добре без база.

# 561
За мен има огромна разлика.

# 562
И при мен разликата със и без база е огромна. Това е продукт, от който не трупам 10 вида, а когато свърши настоящата база, купувам следваща.
В момента съм с Smahbox 24 hour и съм изключително доволна. Сенките ми не мърдат над 12 часа и то при големите жеги, дъжд, влага, сняг и т.н.

За сватбата си също ще се доверя на нея. Няма да купувам нова.

И в този ред на мисли.
Търся си матираща пудра за Т-зоната. Не използвам такава. Фиксирам ФДТ с Метеоритите на Герлен, но явно на сватбата си, която е началото на август няма да мина само с тези перли, защото онзи ден, когато беше почти 40гр лицето ми изглеждаше ...недобре. Лъсна супер бързо и се изпоти...
Май предпочитам свободна пудра. Тя дали матира по-добре? Извинявай се за въпроса, но нямам и никога не съм използвала матираща пудра.

Благодаря!

# 563
  • в 1001-та нощ
Разликата между свободната и пресованата пудра е, че то свободната по-лесно можеш да вземеш по-голямо количество. Доколко матира зависи от качествата на продукта. ФДТ + Метеорити е най-добрата комбинация.

Какъв ФДТ ползваш? Той също може да е матиращ - и за мен би бил - по-добрата опция.

# 564
ФДТ-ът, на който се спрях, е Nyx cant stop wont stop. Матиращ е. Пълно покритие.
Тествах го няколко пъти и страшно много ми харесва. Особено с тяхната фотошоп база прави кожата съвършена.

# 565
Момичета, моля за съвет Sad

Днес изпробвам грима за бала. Получи се доста приятен и смея да кажа бърз, но половин час по-късно започва да ми се събира заради падналия клепач. Надявах се, че дълготрайните сенки на МAC, които използвах като база, ще попречат, но не стана. Някакви съвети? Имам лепило за брокат и се чудя дали да не го намажа под тях утре.
Запечата ли базата с пудра?

Не! Значи мислих си го това, ама намазах сенките директно.

Т.е. не е използвана база, а вместо такава - дълготрайни сенки на МАС?

Да, използвах дълготрайните сенки вместо база. Гледала съм, че го правят вместо базата.

# 566
  • София
ФДТ-ът, на който се спрях, е Nyx cant stop wont stop. Матиращ е. Пълно покритие.
Тествах го няколко пъти и страшно много ми харесва. Особено с тяхната фотошоп база прави кожата съвършена.

Може ли линк към базата, която ти харесва?

# 567
# 568
  • Варна
Винаги ползвам база за сенки.Сенките се "лепят" по-лесно и оеднаквява цвета на клепача, иначе сенките хващат от червеникавия тен на кожата там.
Без база ходя само с черна очна линия.
Взех си 2019г. Paint Pot Soft Ochre и още имам поливин бурканче с нея.

# 569
  • В полите на Пирин планина
И аз винаги слагам база под сенките. За мен има голяма разлика в трайност и самото покритие върху клепачите. Сега ползвам Prep&prime на Mac, но харесвам също и базата в бурканчето на Арт деко, а и HD базата на Nyx. Върху тази на Арт деко по-трудно се блендира. Иначе за трайност нямам забележки. 👍

Общи условия

Активация на акаунт