Гримиране - идеи и техники. Тема № 83

• 55 509
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Пак съгласна, имам 3 четки, с които мога да направя цялостен грим, да се чуди човек за какво са ми повече.
Минерални сенки пробвала ли си обаче? Там пигментът се натрупва и ‘застава’ не с потупване или нанасяне на база примерно, а чрез движението, което повечето хора правят, когато блендват transition/сенки над клепача. Колкото повече минаваш без да добавяш продукт, толкова по-наситен става цветът. И така на слоеве, както при минералните ФДТни. Ако четката е гъста и твърда- нищо не става. Определено съм съгласна иначе, че кой както свикне, аз например нанасям сенки само с потупване, а не движения напред-назад, при мен така най-плавно се преливат.

# 61
  • в 1001-та нощ
Аз също само потупвам и по точно "притискам" към клепача - все едно удрям печат - взимам -> полагам, взимам сянка - полагам на клепача. Никакво търкане. Минералните, които съм ползвала също   - не знам дали заради състава им имаш предвид или заради това, че повечето са "насипни", а не пресовани Simple Smile

# 62
Заради състава е, забелязала ли си, че с потупване или стоят бледи, или не се задържат дълго? Обаче зависи от състава и ако дамата не качи снимка или не каже кои са, ние може да си спекулираме цяла нощ 😆.

# 63
  • в 1001-та нощ
Ти с кои минерални сенки имаш опит? Това по-скоро е до състава на конкретния продукт и най-вече базата.

# 64
# 65
Ти с кои минерални сенки имаш опит? Това по-скоро е до състава на конкретния продукт и най-вече базата.
Да, така е. Няколко съм пробвала- idun, benecos, Annabel, недолюбваните ми Urban Decay Naked (с бая кофти състав, първата), pur... няколко вида, по едно време бях решила да мина на по-изчистена козметика откъм състав, без талк, преди да се светна, че био/минерални козметика и сенки, нямат непременно по-добър състав. Особено бялата козметика, която пробвах (тук има верига био магазини за храна, минах през доста, обаче сега като им чета състава...). Всъщност има малко неща, които избягвам, но точно те се съдържаха често- алкохол денат, феноксиетанол, цитрусови етерични масла.

# 66
Vessita, добре дошла в темата Simple Smile

Моят (непоискан!) съвет за теб е да не купуваш единични сенки, не и докато не се научиш да се гримираш и не разбереш какво ти отива и харесва. Цената на коя да е единичка често е много по-висока от същото количество продукт в палитра, а за капак комбинациите от цветове в палитрите са хармонични и селектирани от хора, които с това се занимават.  Което е трудно да се постигне с единички, ако не ти ги подбира и комбинира професионалист.

Аз пия кафе, пиша имейли и с едно ухо слушам една от руските ми каки, която обяснява новостите в дрогерийната козметика докато се маже със същите и като стигнах до този момент се разсмях със сълзи.... заповядайте:

"надо ж писать, что они такие красивые!!! Бомба! Ракета!! Просто Том Форд!!!" Grinning Grinning Grinning

PS Ния и всички зелени, погледнете мин. 4:48

Последна редакция: пт, 14 май 2021, 16:33 от Agent Provocateur

# 67
  • в 1001-та нощ

Чудесно! За да сме ти по полезни е хубаво да знаем и каква е формата на очите ти - на къде сочат - дали са бадемови - котешки, или външният им ъгъл сочи надолу. Какъв е просветът на клепача, има ли паднал клепач, дали са близко разположени или отдалечени.

Сега не разбираш защо те питаме, но с опита си - ще разбереш, че това е важно. Ето няколко примерни схеми за различен тип очи:

Относно сенките - сини очи и червена коса - предполагат студен цветотип - и в тази връзка златистите сенки не ми се връзват много, но без да те види човек - не може да е сигурен.

Сивите са подходящи, но ми иглеждат прекалено тъмни за начнаещ, аз бих те посъветвала да започнеш с по-меки и не толкова контрастни цветове.

Необходима ти е и база за сенки. Това нещо, като крем, който се нанася на клепача и е контактното в-во между кожата и грима. Функцията на базата е да фиксира сенките на клепачите, за да останат там - иначе не се лепят, ронят се и се поръчват по лицето. Аз харесвам и ползвам 24 часовата на МАС.

Действа се така: измиваш лицето, изчакваш да изсъхне, нанасяш база на зоната, която ще гримираш - моята база е в тубичка, изстисквам малко количество и нанасям с пръсти, като крем. С четката взимам от сянката - все едно я стържа с шпатула. Така от сянката се изстъргва горния слой и сенките влизат межди косъмчетата на четката. Аз лично не търкам с четката върху сенките, не "мажа" с четката по тях. Не, директно влизам на контра и стържа Simple Smile След това, като взема от сенките с четката  - притискам косъмчетата на четката върху клепача - там където искам да нанеса цвят. Потупвам с четката, все едно казвам - тук сложи, тук сложи и тук сложи. Не търкам нищо никъде, само потупвам.

Като начало можеш да опиташ с един цвят по целия клепач и с времето да опиташ да добавяш повече, да преливаш и т.н.

Най-лесно се гримрират бадемовидните  / котешки очи дори и с малък просвет. При тях е достатъчно да се сложи цвят на подвижния клепач и всичко е очно. Моите са по-трудни. Аз имам голям просвет във вътрешната част на окото, а във външната няма. Downturned от схемите. Затова във вътрешната част ползвам по-светли сенки, а във външната по-тъмни и с очната линия очертавам нова бадемова форма.

Формата на очите е сред важните отправни точки при избор на схема за грим. Както и цветотипът, разбира се - за избора на цветове.  Аз много харесвам коса с червен цвят, това ще ме оганичава в цветовете в стайлинга, затова се въздържам Simple Smile

# 68
Аз минавам набързо да се покажа, въпреки че не съм спала тази нощ.

Агент, като каза зелени, разбрах, че за кожа иде реч, видях макс фактор, ама нищо не разбирам на Руски. Както казват Италианците, аз език не говоря (щото не говоря техния), но не бих си купила 2 маска ако трябва да нагодя цвят. Бих ги пробвала всъщност.
Vessita, според мен може да пробваш най-лесно 1 цвят на цял клепач първо, за да видиш каква форма ти отива като сенки- по-издължена, заоблена, квадратна и т.н.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 11:44 от Анонимен

# 69

Илзи, днес сътворих прекрасно лайняно кафяво око и бая се поозорих докато намеря подходящо червило, но в края на краищата се сетих за едно кално кафяво MJ и заспа. Всички матови от Голд на моите очи изглеждат много по-тъмни, отколкото в палитрата или на снимка.

Дижон в сгъвката, Sandstone - на подвижния - външна 1/3, Cava - вътрешен ъгъл и подвижен.

# 70
Не съм ползвала Cava все още. Ще пробвам тази комбинация идните дни! Dijon е много интересен цвят и ми хареса съчетанието му с Python и Lime Chrome.

При мен пък светлите матовите много ми жълтеят и ако прекаля изглеждам като болна.

# 71
Уау, Ния! Последните ти две грим визии са разкош.

# 72
Пробвали ли сте тези червила на Дъглас?
Мернах вчера тази промоция и нали търся заветното кафяво се зачудих дали си заслужават дори и тези пари. Понякога да, но не винги. Надявам се да можете да споделите мнение.

# 73
и поне три пъти по-стари Grinning

пп това е любимият ми магазин за паралелен внос, но козметика (освен за коса) от там вече не купувам

# 74
Аз все се лепя на кафяво, но някак със студен подтон. Не мога да проумея как да ги различавам. Сякаш сивеят тези със студения тон, но пак се лепя за тях.

Общи условия

Активация на акаунт