Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 379
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Аз смятам, че новопоявилите се профили на деца (около 250 ако не се лъжа) не трябва да участват в това класиране.

# 136
  • Beyond the stars
Според СО няма да участват, което поражда друга серия интересни въпроси, ама.. Grinning

# 137
Следя темата , няма да кандидатстваме тази година , но исках да съм " в час " със ситуацията , така , че като стигнем догодина до този момент да съм подготвена . Реших да направя регистрация на малкия , но се оказа , че не мога да вляза в стария ни профил ( каката ни беше регистрирана преди 6 години ) . Писах за проблема във формата за обратна връзка днес , след по - малко от 10мин. получих отговор на имейла , да изпратя координати за обратна връзка с мен ( телефон). Честно казано се учудих колко бързо се свързаха и на имейла и преди малко на телефона. По телефона ми коригираха данните , дамата ми въведе адрес , данните на малкия и т.н. , като ме предупреди , че сега не мога да кандидатствам за това класиране и да въведа адреса на детето , като не забравям този критерий К2 .  Мисълта ми е , че всеки , който е имал някакъв проблем с регистрацията е можел да получи бърз отговор и още , че ме предупредиха , че не участвам в това класиране .

# 138
  • СОФИЯ
Няма основание новорегистрираните да не участват. Нарушенията нещо почват да ескалират и то за много кратко време. Дори не се опитват да замажат...външната тоалетна.

# 139
Аз пак да кажа , че така или иначе няма да кандидатстваме тази година . Не знам защо се е получило това с този критерий К2 , но ми се струва резонно , това да не участваме в това класиране . Без да ме разбирате погрешно , не съм адвокат на общината , но се поставям на мястото на всички , които са си спазили сроковете , записали са си точно данните и т.н. , и в един момент се появява някой , който решава да се регистрира в извънредно отворената система в последния ден и момент и да ме измести , тъпо .

# 140
  • София
Днес е събота, нормално е да имат по-малко работа и затова са ви отговорили бъзро, Jay , Mocking Jay. Чист късмет е според мен. Аз също писах няколко пъти на обратната връзка и до момента нямам отговор. Оправих се сама с четене и разцъкване на опциите.

Змей Горянски, с новата система на всички ни се наложи да си въведем адресите наново. Целта е още в момента на въвеждане да се прави валидацията с ГРАО. За несъстествуващите улици много се писа, надявам се все по-малко проблеми да има.

Няма основание новорегистрираните да не участват. Нарушенията нещо почват да ескалират и то за много кратко време. Дори не се опитват да замажат...външната тоалетна.

Абсолютно са се взели за Бог. Ще бесят и колят по собствено усмотрение. Относно присъстващите на срещата - никой не се представи, но ще ми е интересно да прочета и официалния отговор на писмото на СНБМ да видим колко ще е разминаването.

# 141
  • СОФИЯ
Отговорът им ще постнем тук, в случай че благоволят да отговорят де.
Как така никой не се представи, не попитахте ли все пак с кого общувате? Освен с Генчо Stuck Out Tongue

# 142
От разговора ми с господин (представител на протеста), който е бил на срещата разбрах, че г-н Керезов е сменил версията и липсващите ОК2 на част от родителите са изчезнали поради грешка в системата (а не поради "проспиване" на част от родителите). Ако действително е така, този аргумент ми звучи по-валиден за отваряне на системата в разрез с Наредбата. Остава въпроса, защо това не беше казано така от първия път, а промяна на версиите оставя съмнение за "схема".
А иначе, както вероятно знаете, г-н Керезов е уверил, че профили създадени в този прозорец ще бъдат премахвани.
Може ли някой да потвърди, че действително е било потвърдено, че причината за отваряне не е непопълване на ОК2 от страна на родителите, а грешка в системата?
И също - как подавате писмени жалби, въпроси по ваши индивидуални казуси?

# 143
От отварянето на системата в четвъртък до този момент има 7 нови деца за градината на детето ми. Никой не може да ме убеди, че точно в тази градина има 7 човека, на които са изчезнали данните от К2 или не са попълнени.

Следя въпросната градина от самото начало и толкова кандидатстващи не е имало, което означава, че К2 не е бил попълнен изобщо, а не, че е изчезнал в последствие.

Също така не разбирам новозаписаните деца. Тези родители месец и половина не успяха да подадат заявление, че точно през двата дни, в които са отворили отново системата, се регистрираха.

# 144
  • СОФИЯ
Tatko_Dobri За жалба и други писания може да ползвате виртуалното деловодство на СО или на Московска. И в двата случая получавате вх.№
Каквато и да е причината никой никъде не я е написал. Няма я в новината в ИСОДЗ, нито на сайта на СО или портала. С "казване" не става. Колкото и пъти да си променят версията, това не решава проблема. А Керезов не знам на какъв шотокан и как е падал, но ако действително уверява че ще премахва профили и го направи, явно не се е справил с контузиите след падане по глава. Така ще бъдат нарушени редица разпоредби. И тук вече не говорим само за подзаконовия нормативен акт на СОС, а закони и правото на ЕС.

# 145
Мен ме бъгват лично не само новосъздадените профили. Имам познати с втори деца, които до 07.05. не кандидастваха, защото бабата щяла да гледа детето/майката да си остане вкъщи. Всички те имат стари профили, но де факто кандидатстваха в прозореца след 13.05. до днес, защото “защо не”.
Тези хора кой ще проследи питам аз? Защото и те не са малко.

# 146
  • СОФИЯ
Ако изрежат новите профили ще си вкарат страшен автогол. Стига да има родители, които да си отстояват правата в последствие. И тук няма значение причината за новия профил, дали в тези три дни детето е навършило десет месеца или фирмата на вуйчото спонсор на бебето е фалирала. На следващото класиране да премахнат профилите на всички деца със зелени очи, а догодина детски градини само за червенокоси деца. Някак не ми се вярва че на никой в СО няма да му светне лампата и само ще плющят по медиите глупости.

# 147
мама САННЯ, съгласен че ако причината я няма някъде написана, това е без значение, какво е казано на някаква среща.
Доколкото разбрах, решението за отварянето на системата е била документирана с "протокол".
Според мен, ако декларираната причина за отварянето на системата е добавяне на ОК2, не следва да се взимат предвид нови профили. Но тази причина никъде я няма така или иначе.
А иначе Керезов пред БНР е потвърдил, че "Валидни ще бъдат регистрираните деца към датата 7 май, когато изтичаше срокът за подаване на документите".
https://bnr.bg/horizont/post/101467769/roditeli-poiskaha-ostavka … -v-gradini-i-asli

# 148
  • СОФИЯ
Както и да се върти и суче незаявяване на някой от критериите, който и да е той, не може да е причина за отваряне на системата и промяна датата на класиране.
С протокола са удостоверили действие. Основанието за действието отново липсва. Мога да подпиша протокол с шефа на банката след като я обера, за да съм сигурна че обирът е удостоверен по някакъв начин. Това не ме освобождава от наказателна отговорност и кражба, грабеж и пр. си остават престъпления.

# 149
Дайте да го поискаме тоя протокол по реда на ЗДОИ да видим какво пише вътре и на какво основание са действали. Защото един имейлще ме извиняват, ама не е административен акт, с който се изменя график или отваря система.

Общи условия

Активация на акаунт