Страсти – градините в София, кампания 2021/2022 - тема 1

• 33 217
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Виждам че са завъртяли класирането. Сметнах общо още 858 приети деца. Дано сред тях са и на мами от тази тема.
Моето дете отново не е прието.

# 586
Мейл имате ли или направо в системата да гледам и да не чакам?

# 587
Системата е заключена при мен. Мейл все още нямам. И миналия път пристигна с голямо закъснение при мен

# 588
Мейл имате ли или направо в системата да гледам и да не чакам?
Доколкото разбрах мейл ще получите единствено ако детето в прието.

# 589
Заключена е, но през самото детско заведение може да видите кои са приети и кои не, аз сега това погледнах и отново не е прието детето, но то и с номер 9..., изобщо не е имало шанс.

# 590
Melusine, благодаря за инфото...Спести ми много чакане и рефрешване. Не сме приети отново.

# 591
Оххх, момичета...
Като прочета "пак..." и ми става ясно, че дачицата не са приети... 😪
Имам един съвет към вас (особено важи за по-големите деца - след ясла) - следете системата всяка седмица след септември ✌️С няколко деца съм имала успех да намерим място около Коледа и Нова година. Тогава хората не следят и празнуват... И като се появят места няма кандидати... Следователно може да смените набора и да кандидатстват и с предния набор. А на мен ми се случи и директора след записването да ме пита дали искам да ми премести детето в неговия набор (беше се освободило място). Моя приятелка пък на следващата учебна година (след разговор с директор) прехвърли детето в неговия си набор....
Мисълта ми е, че има вариранти и ваша е задачата да следите и да действате!
От сърце ви желая успех 🤗 А не децата здраве и безгрижни игри 🍀

# 592
Ние пак ударихме на камък. 2 деца приети с по 15 и 14т. От къде се взеха....
Живи и здрави!

# 593
Ние пак ударихме на камък. 2 деца приети с по 15 и 14т. От къде се взеха....
Живи и здрави!
Все така се случва на текущите класирания... Чааак до октомври ✌️
После се разсейват 😉
Това е причината да смятам за редно да има резерви и при отказ от записване или невъзможност да се докажат заявените точки да имат шанс обикновените деца. Щото след първо класиране... После винаги се нареждат невъзможни за преборване точки ✌️

# 594
Верче, няма как да не ударите на камък. На второ класиране има срамно малко места, че не знам защо го завъртат изобщо.
Ирчик, карат родителите да се чувстват отхвърлени. Децата имам предвид, едни са приети в общността, а другите са аут. Поне такова е моето усещане след тъпите класирания. Остава ми утехата, че плащайки частна ясла, осигурявам по-добри условия за детето като внимание и обгрижване. Иначе емоциите ми са гневни, заради безсилието, заради дискриминацията, на която са подложени нашите деца и т.н.т. Иде ми да си отпиша детето от тъпата система и повече да не припарвам до нея. Нервите, които ни образуваха с отварянкия-затварянкия, тъпотия след тъпотия...ми дойдоха повече за втора година. Ще държа профила само заради великите ваучери, с които/ ако/ще "помагат", когато децата станат на 3. Нашите деца няма да са приети. Дано поне за тези, които ще се родят в близките 2-3 години нещата да не изглеждат като сега. Мразя всички, заради които сме в това положение, дано никога не се връщат. Това мнение може да е спам, но съм сигурна, че за всички, които са в моето положение, е напълно споделено...

# 595
Усмивке, Блажени са вярващите 🤗
Този проблем седи от много години. Системата стартира 2009 ако не ме лъже паметта иии проблемите си стоят 🥴 Попроменят туй-онуй и пак няма места за децата.
Пак преди много години от СНБМ алармираха, че проблема ще се пренесе и към училищата... Но пак нищо не се направи. Огромни нови квартали с много млади семейства, с деца (Манастирски ливади, Студентски град, Малинова долина, Витоша) нямат нито градини, нито училища. Ноооо това не пречи да има нови и нови сгради...
В същото време се приемат закони за по-ранна задължителна предучилищна подготовка и за преминаване на учениците в една смяна ама... Ако е възможно, нали... щото... Ми не е възможно 🤬 Аз не знам да има построено и едно ново училище 🤬

# 596
ednausmivka Освен отхвърлена и без късмет - ей така ме кара да се чувствам тази луда лотария. Наистина съжалявам, че на голямото класиране не поставих на първо място най - удобната ни, но с най - малък шанс ясла вместо най - далечната, нежелана и уж с най - висока процента вероятност. Каква файда има от това, че на желаната ясла сме имали 2 % шанс, а на нежеланата 30 % освен, че сега се чувствам по - прецакана.
Попаднах на видео как стоят нещата с яслите във Франция https://www.youtube.com/watch?v=6pqAd4miu4Q Искрено се смях на финала.

# 597
Имайте предвид, че през август ще се освободи по някое и друго място, защото тогава свободните места за деца с хронични заболявания ще се прехвърлят към общите. Като гледам, например, в нашия район са много малко приетите с ХЗ и вероятно ще останат места за август.

Също така, не премахвайте кандидатурите, защото през текущите класирания понякога изпадат места и може неочаквано някое дете да бъде прието.

# 598
Кофти, че не изпращат мейл.
Наистина, в интерес на родителя е да си следи нещата, но все пак е улеснение. Всичко се случва. Миналата година четох за изпуснато място, защото родителите чакали чейл, пък то само в системата се гледа.
Ей така да си кажа Joy че съм попълнила 3 календара да ми напомня за датите

# 599
Естествено, някой да не помисли, че системата е правена за удобство на родителите, че те кои бяха...

Общи условия

Активация на акаунт