Емоционално недостъпни мъже

• 20 237
  • 591
  •   1
Отговори
# 120
Първо по заглавието на темата - има такива мъже, с такива скрити емоции (и често пъти не допускат/или трудно допускат там някой, който и да е ).
Относно самата авторка - мисля че не е въпроса точно в мъжете или някой конкретен мъж, тя се нуждае от някаква емоционална опора най-вече - един добър приятел, който да я подкрепя и разбира, поне отчасти. Не е въпроса да се дават пари за сеанси и прочие лечения...както и да е.
Смятам че тя трябва да срещне подходящ човек / или хора, в чието обкръжение ще се чувства добре и ще компенсира негативите от всичко друго.
И аз мисля така. Но с компании става вече все по-трудно. Всички приятелки се омъжиха и имат по 2-3 деца. 99% от старите ми приятелки нямат време за мен, защото работят, гледат си семействово. Само най-добрата приятелка сега има време за мен, защото е майчинство иначе с другите вече и по празниците не се чуваме.
Каня се да ходя с групи на походи. Чакам да се постопли защото нямам подходяща екипировка за по-хладно време. Една дама от тук ми предложи да се присъединя към нейната група и ще ходя лятото с нея. Поне така планувам за сега.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 17:59 от Lale_Lili

# 121
Лале и аз мисля, че имаш нужда от приятел...дори от само за чат..

# 122
Много добра идея е това с походите. Там ще срещнеш и готини хора, в планините други и не ходят. Simple Smile Само че си осигури поне добри обувки. То зависи и колко ходят де, но ако са сериозни походи, си трябва добра екипировка. Поразпитай я тази приятелка как да се екипираш.

# 123
Ами какво да ти кажа, накратко - може би ще ти е трудно, но ще трябва да търсиш нови приятелства и сближавания. И както споменаха някои от дамите по-горе, не бива да се хвърляш на всеки така отчаяно, малко по-сдържано и резервирано би било по-добре за всички. Трябва да си намираш свои зони и ниши на комфорт, с чиято помощ да се отпускаш и успокояваш поне малко.
Не говорим само за хора, също така и за някакви приятни (за теб ) занимания и малки разтоварващи неща / това също помага да се промени примерно песимизма завладяващ ни понякога /.

# 124
Аз преди много четях и книги и за мойте хобита (електроника, компютри, телефони, ел. коли) но сега здравословният ми проблем е свързан с непрестанно главоболие и почти не мога да седна да чета. Липсва ми. Ангаживаше ме много, а и ме обогатяваше. Обичам да чета просто. Сега си е мъка. Преди слушах много музика и подкастове на английски или радио на немски, сега със шума в ушите и това не правя.
Имам проблем с намирането на хобита. Една позната попна да прави бижута за да се залисва, ама моя милост бързо й омръзват такива неща.
Ще ми се да има някъде списък с идеи за хобита ама някакъв такъв с поне 2000 неща, та барем успея да натъмъня нещо като за мен и моето състояние в момента.
Съгласна съм че съм прекалила като съм му писала в понеделник и втроник, но не е било точно от отчаяние, или аз не го възприемам така. Просто си мислех за него и ми липсваше. Съгласна съм с вашите доводи, просто сега живота ми е по празен, вкъщи е лошо и търся отдушник. Истината е че не искам да си пишем по цял ден, но нещо малко през деня ще ми е наълно достатъчно. Както и да е, разбрахме се че с него явно няма да се получат нещата. Самотно му е и си тътси компания, а ако има секс ще е и бонус. Точно в неделя като бяхме на кафе ми разправяше как за мъжете секс не означва нищо и може цяла седмица да са с някоя мацка и да спят с нея после като си тръгнат няма дори да си спомнят. Това по повод на негова позната, която се влюбила в някакъв на морето ама той после не я търсел. Аз обаче го разбрах това малко по-различно, демек да си знам от рано.

# 125
Като чета темите из форума се радвам, че не ми се налага да си търся мъж. Имам чувството, че масово са егати утайките.

# 126
Стрина не си далече от истината!
Едно 90% са някакви "алтернативни" ИТ, които са супер пасивни. Не могат да проведат елементарен разговор. Елементарен! Едните изглеждат добре, те са вечните ергени с номерата, а другите са от типа мама каза че съм хубав и затова не се реша, подстригвам и бръсна.
Масово живеят с мама и тате и карат колелета, защото "колата е отговорност която не ми трябва".
Това да намериш някакъв самостоятелен, образован, работещ нещо интелигентно и способен да води разговори е едно на милион. Аз до сега съм намерила, няколко, но пък разбирате че аз не съм атрактивна и ме подминават, дори и първоначално да се харесаме. Все пак има голяма конкуренция и в женската част Simple Smile

# 127
  • France
Авторке, за мен имаш грешен подход, с грешно разчитане на сигналите при мъжа и много комплекси от твоя страна.
Скрит текст:
От януарските разговори още е видно, че на този човек му хлопа дъската. Никой нормален мъж няма да обяснява на първа среща как няма да купува нищо на жената и как бившата е искала да му вземе апартамента. За мен това говори за две неща: или е психически обременен, или скъперник, или безкрайно неграмотен (как някакво гадже ще му вземе драгоценния апартамент, който той плаща?). Още тук е трябвало да ти светне лампата, че този човек не е читав, независимо от това колко неземен хубавец е.
Следва разговор в дълбоки детайли за бившата. Отново свети лампата и вие алармата - не е приключил емоционално, комплексиран е и си търси някого, с когото да си ласкае егото. Вероятно след това са се появили други жени, които са му ангажирали вниманието и заради това не те е потърсил.
Твоето поведение: защо обясняваш на начални срещи за проблемите си вкъщи? Мъжете не искат да слушат проблеми, защото го разбират като "Реши ми проблема.". Казал бил да готвиш, пък се нацупил. Ще готвиш, ако ти решиш, ако инициативата идва от теб. Аз лично изобщо не държах да блестя с домакински качества на първите срещи и не бих го направила. На мен ми трябва мъж, който иска жена, а не обслужващо звено.
И последно, че стана дълго: научи се да пробираш мъжете и да разчиташ сигналите. Едно от най-базовите правила е, че ако мъж на първи срещи се отплесне да говори за стари гаджета, това определено не е твоят мъж. Също бих посъветвала да се въздържаш от клипчета, поздрави за добро утро, добър ден и приятна вечер, защото ако липсва интерес у другия, единствено ще го убиеш с досада. А след като не е отговорил, това означава, че дори и да ти се обади, на твое място не бих възлагала големи очаквания. Според мен можеш направо да го зачеркнеш от списъка.
Абсолютно съм съгласна с това мнение. Ако Лале беше жена с нормално самочувствие, първо този разговор не би траял 4 часа и второ, не би имало нито втора, нито 3-4та среща. Оке по-малко пък тема в този форум.
Лале, честно казано не те разбирам. Когато човек няма работа, в един момент почва да работи какво да е, но да има средства и да не губи трудови навици. Само ти можеш да се изтеглиш от дупката. Мъжът ще се появи когато успееш.

# 128
Самостоятелен и работещ... Thinking Лили, ти не си такава, ама мъжете били малко такива. Rolling Eyes

Ама те мъже викаш... друга работа... та наистина кой ви издържа в момента?

# 129
Дами, защо се хванахте за тезата "търсиш кой да ви издържа" и "трябва да си успешна, за да намериш добър партньор"? Ми, не съм съгласна и с двете!

# 130
Е стига бе хора, защо се заяждате?
Аз да не си търся мъж от вчера?
Имам спеатявания и те бяха доста когато здравословният ми проблем се появи и като казвам доста имам в предивд над 10 х. щом е толкова важно за форума. Работеща жена съм и до преди да се разболея съм работила над 15 години без прекъсване. Парите ги събирах с друга цел и ми бяха важни, но тази цел вече със здравето отпадна. Този отговор устройва ли ви?
Отделно когато парите привършиха зашочнах да си продавам личните вещи. Имах и все още имам малко останали скъпи часовници, парфюми, козметики, дрехи.
Други някакви още по-лични въпроси имате ли?
Не мога да уважавам някакъв льльо, който се е йванал за полата на майка си!
Учила съм и съм работила без спиране и ако сега не бях добре пак щях да работя. Цялото образование съм си платила сама! Всички курсове по английски, по немски. Само по немски са ми 5500 лева. Магистратурата в УНСС ми беше 4700. Наляла съм сумати пати в мен и то саа с моята работа. Всичко което имам съм си го изкарала сама!
Не виждам защо ми правите дребни сметки и счетоводен одит! Даже не знам и защо ви отговарям на подобно заяждане!

# 131
Аз сметка на твоите пари не правя, просто ти казвам, че мъж, който да не е до майка си и който да те обича безусловно е като бялата лястовица, всички говорят за него, но никой не го е виждал.

# 132
Е стига бе хора, защо се заяждате?
Аз да не си търся мъж от вчера?
Имам спеатявания и те бяха доста когато здравословният ми проблем се появи и като казвам доста имам в предивд над 10 х. щом е толкова важно за форума. Работеща жена съм и до преди да се разболея съм работила над 15 години без прекъсване. Парите ги събирах с друга цел и ми бяха важни, но тази цел вече със здравето отпадна. Този отговор устройва ли ви?
Отделно когато парите привършиха зашочнах да си продавам личните вещи. Имах и все още имам малко останали скъпи часовници, парфюми, козметики, дрехи.
Други някакви още по-лични въпроси имате ли?
Не мога да уважавам някакъв льльо, който се е йванал за полата на майка си!
Учила съм и съм работила без спиране и ако сега не бях добре пак щях да работя. Цялото образование съм си платила сама! Всички курсове по английски, по немски. Само по немски са ми 5500 лева. Магистратурата в УНСС ми беше 4700. Наляла съм сумати пати в мен и то саа с моята работа. Всичко което имам съм си го изкарала сама!
Не виждам защо ми правите дребни сметки и счетоводен одит! Даже не знам и защо ви отговарям на подобно заяждане!

И ти в други теми не си нежна с питащите, ама както и да е. Да не говорим и двойния ти стандарт към мъжете - ти може да имаш тъжен живот без собствен дом, ама мъжете като го правят са ниска топка. Ми не харесвам такива неща, хубаво е човек да честен със себе си първо.  Не сме в евтин роман да дойде богаташ да спаси прототипа на Пепеляшка. Нищо против нямам, че търсиш на хляба мекото, ама тактиката на професионалната жертва не е начина.

# 133
Аз сметка на твоите пари не правя, просто ти казвам, че мъж, който да не е до майка си и който да те обича безусловно е като бялата лястовица, всички говорят за него, но никой не го е виждал.
С всички мъже на тая планета ли си била, че така лесно генерализираш? Защото аз познавам такива мъже.

# 134
Изразявам собственото си мнение по проблема на авторката, колкото по -бързо свикне, толкова по-леко ще и е.

Общи условия

Активация на акаунт