МБАЛ Надежда - тема 19

• 67 727
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Аз мисля, че е хубаво когато има някой недоволен от даден доктор, да се казва и ситуацията, за да могат всички да знаят, какво може да се очаква... Simple Smile

# 196
И на мен досега не ми е пускал доплер, не ми е мерил шийка, по около 5 мин съм в кабинета, а съм вече в средата на осми месец. В първите два триместъра се следях в друга болница и винаги е било с доплер, а сега ми е странно, че не се пуска.
Споменах, че имам стягания на корема и болка от дясно, но не го отрази. Споменах, че хапчетата с желязо ми съсипаха стомаха, и пак никаква реакция. Може да не е нищо притеснително, но аз откъде да знам. Първа бременност ми е. Успокоява ме фактът, че преди две седмици бях на третата фетална при д-р Стратиева в Оскар клиник (страхотен специалист и човек) и тя каза, че всичко е наред. Като споделя тук там, че е малко отбиване на номер с тези ЖК в Надежда, ми се казва, те докторите няма с теб да се занимават да ти преподават лекции. И после, защо сме се информирали от Интернет и сме пишели по форуми.

Аз едва успях с много молби и разговори с регистратура да се вредя за ЖК при прехваления д-р Ташков. Платила съм и пълен пакет за ЖК. Прегледите са абсолютна проформа, по 10тина минути, досега само 2 пъти ми е пускал изследвания изследвания. Стигнах до там да си искам разпечатка на пакета от регистратура и да си пускам изследвания в лабораторията от пакета за да не ги изгубя. Нямало нужда казва той. Д-р Михова на ФМ имаше притеснения за скъсяване на шийката и ме помоли изрично да го предупредя да я следим, ами той отказа и нито веднъж не я измери. Та си записвах часове за ехограф при Михова и тя ми правеше прегледите и отговаряше на всичките ми въпроси. Идосега нямам връзка никаква с него - в случай на нужда или въпрос звъня на регистратура, а оттам ми казват че графика му е претъпкан, дублиран, и ме изпращат при друг лекар или в спешния.
На терапия с Клексан съм, а нито веднъж до сега не ми е правил доплер, за това ходя при Михова и тя ми пуска. Разбрах, че доплерите не се включвали в женската им консултация, която не е малка сума, а смятам  че е задължителто да се проследяват. Много разочарования се натрупаха и обмислям преди раждането да се преместя в дружа болница. Още един аргумент - докторът не поема ангажимент да дойде ако раждането започне по-рано, отива се при дежурния екип в момента. Тук се коментира и натовареността на болницата и това, че леглата не достигат, изписването на момичета по-рано, а бебетата остават в болницата.... Второ раждане ще ми е и мога да сравня с първото, че нещата определено не вървят в добра посока.

# 197
  • София
Юни платих 70 лева. Без тонове.

# 198
Здравейте, предстои ми втора фетална морфология, препоръчайте ми някой лекар. Аз ходих при д-р Михова и съм доволна, но точно тогава ще бъде отпуска

# 199
Здравейте, предстои ми втора фетална морфология, препоръчайте ми някой лекар. Аз ходих при д-р Михова и съм доволна, но точно тогава ще бъде отпуска
На мен много ми допадна др. ЖЕНИ ПАНАЙОТОВА. Попаднах съвсем случайно при нея след като по спешност трябваше да запиша час за трета ФМ. Много спокойна, разпитва в детайли и обяснява всичко. Умее да предразположи, да успокои, да те накара да се вълнуващ от хубавите събития, които предстоят 😊 Признавам си, че това ми беше най-прекрасното посещение при лекар (след ранната ФМ, когато видях за първи път бебето "на голям екран 😊), за всичките 8мес. до сега.

# 200
Аз едва успях с много молби и разговори с регистратура да се вредя за ЖК при прехваления д-р Ташков. Платила съм и пълен пакет за ЖК. Прегледите са абсолютна проформа, по 10тина минути, досега само 2 пъти ми е пускал изследвания изследвания. Стигнах до там да си искам разпечатка на пакета от регистратура и да си пускам изследвания в лабораторията от пакета за да не ги изгубя. Нямало нужда казва той. Д-р Михова на ФМ имаше притеснения за скъсяване на шийката и ме помоли изрично да го предупредя да я следим, ами той отказа и нито веднъж не я измери. Та си записвах часове за ехограф при Михова и тя ми правеше прегледите и отговаряше на всичките ми въпроси. Идосега нямам връзка никаква с него - в случай на нужда или въпрос звъня на регистратура, а оттам ми казват че графика му е претъпкан, дублиран, и ме изпращат при друг лекар или в спешния.
На терапия с Клексан съм, а нито веднъж до сега не ми е правил доплер, за това ходя при Михова и тя ми пуска. Разбрах, че доплерите не се включвали в женската им консултация, която не е малка сума, а смятам  че е задължителто да се проследяват. Много разочарования се натрупаха и обмислям преди раждането да се преместя в дружа болница. Още един аргумент - докторът не поема ангажимент да дойде ако раждането започне по-рано, отива се при дежурния екип в момента. Тук се коментира и натовареността на болницата и това, че леглата не достигат, изписването на момичета по-рано, а бебетата остават в болницата.... Второ раждане ще ми е и мога да сравня с първото, че нещата определено не вървят в добра посока.

За съжаление и аз съм със същото горчиво мнение. Много съм разочарована от д-р Ташков, тъй като беше препоръчан от достоверни източници. Още по-разочарована съм обаче от Надежда. Няма да навлизам в подробности тук, но се чувствам изключително "претупана" след всеки преглед. Най-много мерене на кръвното и и мерене на главата и корема на бебето. На всички притеснения и въпроси се вдигат рамене, нямах връзка с лекаря, когато ми се наложи, а когато отидох в спешното по съвет на кол центъра, ми се скараха, че за такъв проблем съм вдигнала лекари от отделението да идват да ме преглеждат. Да се чуди човек какво да направи... За изследвания аз подсещам и тегля с ченгел думите от устата. За болницата мога единствено да кажа, че зад любезното отношение седи една генерална незаинтересованост към пациента. И все пак има и доста доволни, така че не мога да генерализирам мнението си. Но от моя личен опит бих препоръчала да си спестите нервите и парите и да се насочите към Майчин дом или Шейново. Аз се преместих в Майчин дом и съм безкрайно доволна. Да, няма го любезното мяукане и лъскавите кабинети, но влизайки при доктора се правят всички необходими видове прегледи, доплер, при притеснение за нещо веднага се проверява, лекарят дава телефона си и ако има нещо и му/ѝ се обадите още на следващия ден Ви вика ако прецени, независимо дали е на кабинет или не. Това на мен поне ми даде едно огромно успокоение. Да не говорим, че на излизане няма да платите 40 лв за мерене на кръвното... Ако държите да сте в частна болница, съм чувала добри неща и за Токуда, но само до чуването съм си останала. Успех!

# 201
И аз се включвам към последните две оплаквания. Др. Ташков, който е иначе прекрасен и много отзивчив човек и доколкото зная чудесен оператор, изобщо не искаше да ми премери шийката в 27 седмица, а му бях казала, че за последните две седмици се бе значително скъсила! Всички знаем в този срок на бременността това какви поразии може да направи. Каза “стига са ви плашили с тия шийки, и какво като се скъси”.

# 202
Всеки има собствена история,аз лично не се следих в болницата,но родих в нея. Изключително доволна съм и от двата си избора. Лекаря ми ме следеше по здравна каса, но с доплащане,така че нищо не е останало непроверено, а от екипа и престоя си в болницата също съм много доволна. Доволна съм и от реакцията към постродовите усложнения. Истина е обаче,че болницата става все по-натоварена,а това неминуемо ще се отрази негативно. Докато лежах си говорихме с едната от акушерките в отделението,че отпуска не са взимали от почти година, а и акушерки не искат да почват и те се скъсват от работа. Малко дълъг стана поста,извинявайте.

# 203
На мен много ми допадна др. ЖЕНИ ПАНАЙОТОВА. Попаднах съвсем случайно при нея след като по спешност трябваше да запиша час за трета ФМ. Много спокойна, разпитва в детайли и обяснява всичко. Умее да предразположи, да успокои, да те накара да се вълнуващ от хубавите събития, които предстоят 😊 Признавам си, че това ми беше най-прекрасното посещение при лекар (след ранната ФМ, когато видях за първи път бебето "на голям екран 😊), за всичките 8мес. до сега.

Аз пък лично само нея не я препоръчвам. Била съм и при четиримата лекари,които правят ФМ. Всички останали са изключително адекватни, когато се окаже, че има проблем с бебето. Д-р Панайотова както мъркаше и ми обясняваше как бебето се развива страхотно, буквално за 2 минути накрая на прегледа успя да ме стресира до такава степен, че щях да се побъркам. Добре,че успях да си запиша скорошен час при д-р Михова след това, която успя спокойно и адекватно да ми обясни рисковете и какво следва оттук нататък. Не смятам за професионално да се допуска такава рязка промяна в настроението, не всичко е да те нарича "мила",а да те информира сериозно и спокойно за състоянието ти. Просто съвета ми е да не се подлъгвате по излишното фамилиарничене и изкуствено приповдигнатия тон, за да си спестите опасен за състоянието ви стрес.

# 204
От д-р Панайотова имам само УЖАСНИ впечатления... никога повече не искам да я виждам тази дама... попаднах на нея, защото трябваше на два пъти да ми разписва тоновете и двата пъти ми намери някакъв проблем, с който да ми изкара акъла ( а реално проблем нямаше).  Пращаше ме в спешния кабинет, искаше да ме хоспитализира, а аз си тръгвах с рев от болницата и молейки се следващия път да не трябва тя да ми разписва тоновете...

Като цяло подкрепям горните мнения, че болницата е адски натоварена и са го ударили на печалба, претупват, вече дори не се стараят да се държат добре с пациентите.

# 205
Дълго време се чудех дали да си публикувам операцията ДВА месеца по-късно как изглежда, ама понеже се отвори дума за д-р Ташков… Паднах се при него за спешно секцио, в епикризата пише, че асистент е д-р Генова. Нямам идея коя е тя и кой ме е шил, защото ми се губи някакво време след като извадиха дъщеря ми. Или са ме приспали, или съм заспала от умората след родилна зала. И двата варианта не са ок, не съм запозната да е имало усложнения по време на операцията, които да налагат приспиване, но не смятам и, че някой щеше ми каже, дори да е имало. Посетих двама различни АГ за следродилен преглед и двамата са на мнение, че цикатриксът не е ок. Сега чакам да зарасне матката, за да видим дали не съм се сдобила с изтънявания или някое и друго истмоцеле. Надявам се всичко да е ок в бъдеще, но не тая чак толкова огромни надежди. Успех на всички, на които им предстои раждане. Избирайте внимателно и дано всичко е ок при вас! Heart

# 206
Дълго време се чудех дали да си публикувам операцията ДВА месеца по-късно как изглежда, ама понеже се отвори дума за д-р Ташков… Паднах се при него за спешно секцио, в епикризата пише, че асистент е д-р Генова. Нямам идея коя е тя и кой ме е шил, защото ми се губи някакво време след като извадиха дъщеря ми. Или са ме приспали, или съм заспала от умората след родилна зала. И двата варианта не са ок, не съм запозната да е имало усложнения по време на операцията, които да налагат приспиване, но не смятам и, че някой щеше ми каже, дори да е имало. Посетих двама различни АГ за следродилен преглед и двамата са на мнение, че цикатриксът не е ок. Сега чакам да зарасне матката, за да видим дали не съм се сдобила с изтънявания или някое и друго истмоцеле. Надявам се всичко да е ок в бъдеще, но не тая чак толкова огромни надежди. Успех на всички, на които им предстои раждане. Избирайте внимателно и дано всичко е ок при вас! Heart

Елица, признавам, че съм шокирана от написаното и това, което се е случило!
Правили ли сте консултация с Др Ташков след секциото? Неговото мнение какво е? Объркало ли се е нещо?

# 207
Не, преди изписването го попитах кога да отида на следродилния преглед и ми каза да отида при следящата ме АГ по-добре, защото той не ми бил следил бременността. Което ми се стори странно при положение, че следящата ме лекарка пък не е присъствала на раждането, а това уж е преглед за възстановяването от него… Но лекарката ми, така или иначе, напусна Надежда и ходих на две други места на частно просто. Посетих двама независими АГ (препоръчвани на много места) без да се обяснявам какво и що, за да не са предубедени. Мнението им е едно и също - цикатриксът не е ок, матката не може да се прецени все още и ще ходя пак след няколко месеца да ме преглеждат. Докато бях в Надежда д-р Ташков беше казал на визитация да не ме закачат, той щял да си ме преглежда, сменя превръзки и обслужва разреза. Тогава си мислех, че просто е грижовен към пациентите си. Сега по-скоро съм на мнение, че е искал само той да си го гледа, защото не е много доволен от резултата.

# 208
Ташков явно се е скатал. Прегледа след раждането е задължително да го извърши лекарят, който е водил раждането. И аз се следях при Димова, Христов и Личева действаха по време на процеса, но водещ раждането беше д-р Личева и при нея трябваше да ида на преглед.
Напоследък основно негативни мнения преобладават, а не виждам да се взимат някакви мерки, освен да се кара на конвейерен принцип. Та даже и филиал се откри, за да има още повече плащащи.

# 209
  • София
Момичета, какво е мнението ви за др.Чапанова за ЖК?

Общи условия

Активация на акаунт