Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 23 981
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • DE
А, ние си имаме сатър под седалката на шофьора. Наследствен от на баща ми москвича и само си го местим от кола на кола Smiling Imp

# 181
  • Немция
А, ние си имаме сатър под седалката на шофьора. Наследствен от на баща ми москвича и само си го местим от кола на кола Smiling Imp
Като талисман. Grin

Когато децата бяха малки, и ние  мъкнехме гърне.
Виж, за големите понякога се замислям, че също е нужно нещо в случай на спешна нужда в някое безкрайно задръстване.

# 182
Хм… май нищо няма складирано в нашата кола, освен задължителна аптечка, резервна гума и подобни. Обаче като тръгнем на дълъг път няма да ви казвам какво става. 🤪 За щастие имаме огромен багажник.

bella_ciao, ще бродим из австрийските гори, надявам се. Така де, аз и детето; баща му други неща ще прави.

дането, Astonished.

# 183
Да. Австрия май махнаха проверките по границите. Сега само внимаваш да си попълниш декларацията като минаваш насам. Занатам и затам нищо не знам . Как е ? Искат ли нещо специално като тестове, васини и пр. ? Докоро искаха , после прочетох че махат граничните контроли.  За друго информация нямам.
За Австрия - Хърватска някой нещо да знае? В същност Австрия има ли същото степенуване на рискови като Германия ?

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 10:48 от bella_ciao

# 184
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дането, обра приза тука!

Бела, този с много какао не се топи. Пообезформя се при дълго стоене, но не му позволявам да излиза от форма Flushed

# 185
Бела, зависи колко време си стояла в другата държава, дали е рискова, високорискова или с опасен вирусен вариант. До 24 часа в рискова държава няма тестове и анмелдунг. Чети тук.

https://www.auswaertiges-amt.de/de/quarantaene-einreise/2371468

От съседите Австрия, Чехия, Белгия, Швейцария, Полша, Люксембург и Дания са само рискови държави, Франция и Нидерландия са високорискови.

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Ris … ogebiete_neu.html

Последна редакция: нд, 16 май 2021, 10:34 от Анонимен

# 186
bella_ciao, знам само, че на някои места искат бърз тест, носене на FPP2 маска. Искали да въвеждат някакво приложение, където да ти е вписан тестът и да можеш така да го показваш, но можело и да не стане преди ваканцията. Ние ще си направим бързи тестове с тапия и там ако трябва пак.

Топи се тъмният шоколад, как да не се топи. И след това за съжаление не е същият на вкус. Sad

# 187
Ясно. Питам за Минаване от Хърватска в Словения и Австрия , защото там не важат немските правила. Там си имат локални.
Bleu попитах защото ако има тест за влизане и букване на квартира е ок, но ако искат тест на всяко магазинче, заведение дори отвън и пр. не е много ок. Ако ползвате такива де. Защото вчера бяхме в Кобленц, където бяха наотваряли разни тераси и пр. ,  малки магазинчета и др. Не всичко, но някои неща . Ами искаха тест за да седнеш, тест за да влезнеш ... Като цяло беше доста пълно с възрастни с бирички може ваксиниран и имаше на 2 места 2 шатри за бързо тестване с огромни опашки пред тях. Опашки като опашки , един върху друг ... Пак недомислица . Най-добре си бяха тези, които си носиха кошница за пикник и се настаняваха в градините по пейки и масички.
Иначе има възможност и да си вземеш нещо от заведение и да си го ядеш на пейка, бордюр, цокъл или каквото там си намериш ... Изобщо голяма недомислица според мен.

# 188
Ясно. Питам за Минаване от Хърватска в Словения и Австрия , защото там не важат немските правила. Там си имат локални.

Тогава четеш местните правила. Ето ти линк. Пиши държава и чети.
https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit/reise-und- … cherheitshinweise

# 189
тест при влизане в друга страна не е ли само за неваксинираните?

В работата ми тези, които сме ваксинирани, сме освободени от задължителния иначе бърз тест два пъти седмично.

Снощи сънувах, че съм в България... Пресичам един оживен булевард в центъра на София и съм сред тълпа от хора, много оживено. Гледам и се чудя- всички са без маски, забързани, активни... в съня си се питах, има ли изобщо Ковид в България.

# 190
И аз сънувам редовно Варна, но не се сещам да сънувам ковид. Simple Smile

И за ваксинирани, и за неваксинирани си има местни правила, доколкото още няма единно правило за ЕС. Най-вероятно навсякъде ваксинираните са изключени от рестрикции, но трябва да се провери все пак.

# 191
мерси софт. това търсих.

# 192
Ох, как ми се пътува.. .дано има яснота с рестрикциите.
Моят съпруг попадна на някаква новина, че в Сан Марино приемат туристи и им предоставя възможност да се ваксинират със Спутник. На всеки ваксинирал се, дават бонус по 50 Е.

# 193
Катерица нищо чудно. В Сан Марино се говори руски. Всички останали май са туристи. Тези във фервалтунга не знам какъв език говорят. Там ако не е Спутник ... Много весело става.
Аз четох че Британците правят сега натиск за трета опреснителна доза по повод индийска мутация . АЗ май не е много добра спрямо мутациите ? ДА видим тук как ще се отрази.

# 194
Дали е разрешено, да не отнесете глоба за притежание на оръжие 😂
Тук нон стоп вали, чат пат се показва слънце. Мисля да вземаме чадърите и да ходим на някое езеро на разходка стига да не е порой.

Общи условия

Активация на акаунт