Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 24 003
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • DE
Не обичам да минаваме през Унгария, винаги се случва нещо гадно, а и по тяхните граници винаги е тегаво.
Бих посетила обаче отново Будапеща, страхотен град.

# 586
Как ще искат зелена карта? Всяка задължителна застраховка "Гражданска отговорност" в ЕС и още няколко държави е по системата Зелена карта.

# 587
Как ще искат зелена карта? Всяка задължителна застраховка "Гражданска отговорност" в ЕС и още няколко държави е по системата Зелена карта.

Да, ама не. Ходих до застрахователя ни да ни извади специално за унгарските гранични власти зелена карта.
И ние понякога нощуваме в Унгария, близо до Австрия, името на града за да го произнеса, трябва да си вържа езика на възел, нещо като Маджаровар, не знам си какво. В семеен хотел, много чисто, собственичката говори немски.

# 588
Това че унгарците искат зелено картонче не значи, че имат право. Или може би случката е била отдавна?

# 589
По-миналото лято беше.

# 590
Еми престарали са се.
От 1 юли 2020 зелените карти вече са бели и всеки може сам да си я разпечата. Служат за улеснение, не са задължение. Но заради унгарците ще си разпечатам моята. 😊

https://www.dieversicherer.de/versicherer/auto---reise/news/grue … ersicherung-59848

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 11:28 от Анонимен

# 591
  • Germany
Вчера се обади детския лекар и ни предложи часове за Пфайзер за другата седмица.  Много ми олекна, признавам.

За децата ли?

# 592
Тук наистина стане ли над 20° и не се трае. Друго си е да има вода и въздух.
Детето има сезонна алергия и когато вали не хвърчат толкова полените и му е по-леко. А и като цяло заради маските ли тази година не е толкова зле. Предни години не можеше да спи.

# 593
Много моля тези от вас, които познават добре НРВ, препоръчайте място за един уикенд, може и около езеро да е,  тихо и спокойно.

# 594
Мони, предложи часове за големия и за нас. Малките са под 16.
Ние си слагаме всички ваксини при нея, и за нас и за децата, имаме добър контакт и взаимно доверие, знае и че пътуваме често, та явно затова ни е имала предвид цялото семейство.

# 595
  • Germany
Мони, предложи часове за големия и за нас. Малките са под 16.
Ние си слагаме всички ваксини при нея, и за нас и за децата, имаме добър контакт и взаимно доверие, знае и че пътуваме често, та явно затова ни е имала предвид цялото семейство.

Аз мислех, че за децата още няма разрешение. Аз мога иначе да запиша големият като беглайтперсон към мен. Малкото днес стана на 12 и пуснат ли ваксини за групата 12-16 предполагам ще е с предимство заради астмата, но аз за него не искам да бързам, защото ме е страх как ще понесе самата ваксина.

# 596
  • Берлин
Ние сме на почивка в Анталия. Полети, тестове и тн всичко супер. И времето е супер. Мерки се спазват яко, за туристите е по-лежерно, но с маски и навън.
Наздраааавеее

# 597
Мони, в момента Бионтех/Пфайзер е разрешена и се прилага за лица над 16 години в ЕС. Всеки момент ще бъде разрешена и за 12-16 годишните. В САЩ вече ваксинират над 12 годишни.

# 598
Честит рожденник на Мони и весело изкарване на Папурче. Hug

И аз съм добре - да не ме мислите. Ураганен вятър и дъжд в Кьолн, под 12 градуса. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 599
  • Germany
Благодаря, Мьос. Аз не съм срещала никъде официална информация, че е разрешена и най вече, че се прилага на деца над 16г и затова се изненадах. Доколкото четох, от 7ми юни отпада приоритизирането и тогава вече могат и  деца на д 16 да се ваксинират. Ние ще поизчакаме.

Общи условия

Активация на акаунт