Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 24 003
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Немция
А времето утре се очертава антибирено, при нас ще са максимално 11 градуса. Neutral Face

# 571
Papa е виновен - и лошото време и пиенето на алкохол все той ги подстрекава. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 572
  • в сърцето на един мъж...
Ма той ако може да си вземе бележка, защото от утре официално отварят бирените градини и няма да можем да пием бира навън заради него

# 573
Papa е виновен - и лошото време и пиенето на алкохол все той ги подстрекава. Stuck Out Tongue Winking Eye

Като не ми събрахте кеш да си бия камшика... ще търпите. Joy

Гея, в Кьолн още нищо не отварят. В Дюселдорф се очаква вторник да отворят, та ще се пътува. Joy

# 574
  • Немция
Между другото моят мъж също е доволен, че е хладно и дъждовно. Grinning Хич не му трябвали жеги, от които да не може да спи.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 00:02 от Бибит

# 575
А времето утре се очертава антибирено, при нас ще са максимално 11 градуса. Neutral Face

В Германия има бира за всякакво време. Ние неслучайно сме тук точно, но времето няма да го коментираме. 😆

Аз в Германия също не искам жеги точно. Като няма море само се ядосвам на жегата. Ама ако обича да спре да вали все пак и да се задържи на около 20 градуса.

# 576
20 са много. На 15 си стискаме ръцете. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 577
И на 15 към навита, но дъжд веднъж седмично. Даже ми е идеално 15.

# 578
  • Немция

В Германия има бира за всякакво време.
Бира на топло вкъщи. Satisfied
Навън на Biergarten, докато вали или духа- не, благодаря.

# 579

В Германия има бира за всякакво време.
Бира на топло вкъщи. Satisfied
Навън на Biergarten, докато вали или духа- не, благодаря.

Е, защо? Biergarten го промониха преди последният локдаун - навсякъде разтеглиха палатки, поръчваха от Полша, че по-евтино, някакви ултра-мега устойчиви на всякакви температури и време... Одеала, печки някакви... за да събират повече хора зимата. И ги затвориха след това. В градината може да е по-топло, отколкото вътре.

# 580
Сбъдваща, в последните дни е доста трудно да се намери термин за ваксина в БВ. Вчера, след цяла седмица ровене, мъжът ми си намери термин за понеделник в импфцентър. Явно някой се е отказал и той влезе в подходящия момент. Аз се надявам началото на юни, когато пуснат ваксините за всички, да успеят да доставят повече дози. Или да могат Betriebsärzte да ваксинират.

Голямата щерка понесе добре първата ваксина, само малко я наболяваше рамото. Но пък при тях е бил някакъв хаос в центъра и не са получили втори термин, сега чакат чрез работодателя да им дадат.

# 581
Вчера се обади детския лекар и ни предложи часове за Пфайзер за другата седмица.  Много ми олекна, признавам.

# 582
  • Немция
Папа Панда, в студ и в одеало увита не пия бира, а нещо по-загряващо. Греяна бира няма. Grinning

Мьос, супер алтернатива с детския лекар!
На мен ми пратиха вчера закъснял имейл от Импфцентъра, макар че им съобщих, че другаде са ми сложили първата доза. Та ми пишат, че в нашия Kreis още нямали достатъчно ваксини за всички желаещи от приоритетни групи. Но да съм в готовност. Пак им писах да ме отметнат от списъка си.

Последна редакция: сб, 22 май 2021, 09:09 от Бибит

# 583
Geia, благодаря за съвета, ще попитам шефката.
И като отварят бирените градини, голям праз. Времето е като за глювайн, не за бира.
Три почивни дни, а такова противно време. Тъкмо мислехме да отскочим нанякъде, но накъде в тая мъгла и дъжд?
Ще си дремем у нас. Angry
Относно маршрута с кола за пътуване към България, препоръчвам Румъния. Много спокойно се пътува и няма чакане по границите. Само на връщане, гледайте на унгарската всичко да ви е наред, заядоха се единия път, че нямаме зелена карта/одрусаха ни с 60 евро/ и втория път за това, че не сме минали на ТЮФ. Мъжът ми обясни на митничаря, че в Германия има гратисен период от 1 месец, в който може да кара без да е минал на прегледа, митничаря рече - в Германия да, но не и в Унгария. И айде, кихнахме още 50 евро.

# 584
  • Deutschland/HE
Ние също минавахме през Румъния, като пътувахме с кола. Там усилено строят магистралата и вече участъка без магистрала е доста намалял. Има един завой след Румнико Вълчава, който сме кръстили "Български извор" - димят скари, народа пресича, както му дойде Simple Smile. Околовръстното на Букурещ е гадно, защото ти не си с предимство, а тези които идват от града и стават брутални задръствания Sad.
Ние спираме за нощувка в Сегед, много хубав град, вечеряме, разходка и на сутринта продължаваме. Спали сме и в хотел (Auris) и във фериенвонунг (със замостоятелна баня/тоалет) и нямаме забележки.
Последнага година, когато се връщахме имаше огромни опашки на границата Унгария-Австрия и видяхме, че унгарските и австрийските коли се отклоняват в дясно и тръгнахме след тях и извадихме голям късмет Simple Smile Минават през един малък граничен пункт на няколко км и там минаваш супер бързо и се включваш точно след първата бензиностанция Шел май беше, за това трябва да си подготвен с винетка.
Софт, а спирането на Пандорф е задължително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт