Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 23 985
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
И аз мислех, че важи за всички. Ние сме първи ден под 100. Три поредни дни беше май и тогава всеки ден на училище.

Ние резервирахме за ваканцията. Дано не ни мине корона път. Правя списък какво ще взимаме. Кеф. А мразя по принцип. Laughing

# 136
  • Deutschland/HE
Дени и Ася,
ние чакаме  писмо да тръгнат децата на редуващи се групи. До миналия петък бяхме над 165 и от тогава сме все под 165, което е границата да тръгнат на училище, но все още се чака от Гезундхайтсамта. Събота следобед е и още го няма Sad.
Приятели живеят в Хохтаунускрайс и от понеделник ще са си целите класове редовно на училище, при тях инциденса е около 80.

# 137
  • Primum non nocere !
Белла! Не мога да те изчета !
Не ми се сърди! Конкретизирай го , ако можеш в 3 изречения.

# 138
colibri,
При нас се знаеше от петък 7 май, че тръгват на 10 май с под 165, но при нас числото падна някъде 2-3 май. По този повод питах дъщерята, дали ще успее да си намери класната стая, че от почти 5 месеца, не е била в училището. Laughing Но сега твърдо държим над 100, та нещата не се променят.

# 139
  • Немция
А аз гледам подготовка за изпращане на абитуриенти, от наши познати в Пловдив. Всички накуп на училищния двор, маски няма, мерки няма и се замислям къде отиваме лятото... Rolling Eyes

Отделно моя приятелка се оплаква, че сред тийнейджърите във Варна купонът върви, дискотеките са фраш и е проблем да отделиш собствения си тийнейджър от другите, ковид вече не е оправдание.

# 140
  • Germany
Аз четох едно писмо от културминистериума на нашата провинция, от което разбрах, че и да падне под 100 инциденца пак ще се редуват, но до кога не ми стана ясно. Ние мислим да пуснем нашите деца след Пфингст, но определено ще ми е притеснено, ако са целият клас, а не на групи.

# 141
  • Deutschland/HE
Дени, ние имаме писмо от училището, те с аготови да започнат, но се чака някакво потвърждение от Гезундхайтсамта. Дъщеря ми не е ходила от началото на декември на училище (те и ноември бяха на векселунтерихт), само домашни и проекти се трупат, а тя вече губи мотивация Sad.

# 142
Бибит, и мен точно това ме притеснява за лятото. Затова и още не сме решили дали ще пътуваме.

# 143
При нас трябва да падне под 50,че да тръгнат нормално,до тогава- по 2-3 пъти в седмицата... Има и съседни училища,които успяват да направят разстояние 1,5 м. и децата са нормално на училище! Общо взето пълна бъркотия! Grin

# 144
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, преди седмица гледах снимка от родния ми град - каква тълпа имаше пред една от модните дискотеки... Нямам думи просто... Все едно за банани по комунистическо време чакаха...

# 145
  • Germany
Мен честно казано ме притеснява, че сега се почва един юруш да разхлабваме и ще цъфнем и вържем баш преди ваканцията. Определено обмислям да не пускам децата на училище последната седмица, за да не олепят нещо там и да се чудя какво да ги правя в Италия, ако успеем да отидем. До България не планираме прибиране тази година.

# 146
До почивката в България мисля да се ваксинираме, така че не ме притесняват тълпите, а и едва ли ще се бутаме в тях.
При 30 милиона ваксинирани човека няма как да се вдигне числото на заразените. Все по-опасно ще е за неваксинираните, но въпреки това общата бройка би трябвало да продължи да пада.

# 147
Кое Шехи? Аз от твоите 2 нищичко не разбрах . 
Нищо не са ни казали за училището да се променя. Но в момента си ни е ок.
Bleu за къде се решихте?
Аз днес за малко пак да остана без бензин. Карам си по магистралата и гледам минавам покрай една бензиностанция и си викам я да погледна имам ли бензин . Ами почти нямах, на границата на резервата бях. Но ми стигна този път без стрес до следващата .  Добре че се сетих да погледна.
Софт не сте ли в Люксембрг или във Франция? Ако идете до Франция и случайно разбереш какво разбират французите под PCR тест ще те моля да ми кажеш. Нещо ме съмнява да разбираме едно и също. Много са ми подозрителни.

# 148
Аз днес за малко пак да остана без бензин.

Обичаш да живееш на ръба.

# 149
Отказахме се от Люксембург при това чудно време.

Общи условия

Активация на акаунт