Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 24 053
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Записах термини за Астра Зенека за мен и мъжа ми. Първа доза утре, втора на 15 юли, т.е. след осем седмици. Ако има вариант в последствие може би ще сложим втора доза рнк вместо АЗ.

Бибит мисля беше писала, че записвали термини за АЗ за след дълго време, вчера също четох статия, че търсенето било огромно и личните лекари нямали достатъчно дози. Само докато казах на ЛЛ, че искаме да се ваксинираме, отговори че много се радва и двамата отидохме на рецепция за да се запазят часове. Каза на служителките да дават час на всеки, който поиска АЗ и да го пращат при някой от лекарите за консултация. За втора доза каза да им записват часове най-рано за след шест седмици, но да отлагат колкото е възможно по-близо до 12. Аз казах, че пътуваме в началото на август и затова ми дадоха часове за втора доза на 15 юли, за да има две седмици за имунитет, съответно да показваме паспорти, сертификати или каквото там ще има.

# 271
Soft Click, честито!!

Дано всеки желаещ скоро се дореди до ваксина.
При мен стана сравнително бързо, защото получих час служебно, но съпруга ми е още в списъка с чакащите, понеже не се води приоритетен.

# 272
Катерица, и аз не съм приоритетна, нито мъжът ми. Очевидно дават часове на всеки. Писах в немската тема вече, че лекарят пред мен каза на служителките на рецепцията да дават час на всеки, който поиска АЗ и за втора доза най-рано за след шест седмици, като ако е възможно да удължават този срок. На мен от днес за утре ми дадоха час и то в колкото часа поисках. Казах кога ще пътуваме за България, изчислихме сроковете и за втора доза ми дадоха за след осем седмици.
Пробвайте за мъжа ти при ЛЛ. През порталите не става, те засега слагат всеки който не е с приоритет в списък с чакащи. И ние сме в такъв за НРВ.

Навсякъде пише, че за АЗ за хора под 60 години ЛЛ трябва да направи оценка на здравния статус, да обясни рисковете и т.н. Моят ЛЛ само каза, че много се радва, че иска да се ваксинираме.

# 273
Час за АЗ и при нашите лекари се получава веднага и  без условия. За РНК ваксина при ЛЛ се чака с месеци.
По-бърз час може да се получи във ваксинационен център,  с малко късмет и повечето нерви в боренето на системата.
Много ме впечатли организацията в такъв център в Щутгарт.  Ваксинират стотици хора на час, но всичко върви гладко и бързо, с внимание към всеки и търпение при въпроси. Браво,  похвалвам ги.

# 274
Реина .. да видим къде и как ще се ползват парите.
За сега това което виждам е, че сбъркват децата от учене и има учители се държат сякаш отмъстително към децата. Т.е. от сорта @аз не мога и онлайн и в час . Затова се орпавяйте .
И пр. въпреки че децата ги разиграват вече една година като малки маймунки ... Те с какво са виновни, че учителите се чувстват допълнително натоварени, че възпитателите правят нотбетр. вместо бетр. ... въпреки че за много деца наистина е много по - дорбе да не стоят само пред тв и сред цигарен дим ... н
НЕ разбирам защо да го отнасят децата.

# 275
След два месеца, даже може би след един ще ваксинират наред с рнк. Трябва да приключат с приоритетните групи просто.

# 276
Soft,
Аз по случайност професионално се оказах в приоритетна група, записах се във ваксинационнен център в Хесен. Вече втора седмица чакам дата. Та не вярвам приоритетните скоро да минат. Пак ще питам при личната.

# 277
  • Germany
Аз имам записан час във ваксинационен център за четвъртък. Личният ме сложи в някакъв списък, но 1во сега е отпуска 2 седмици, 2ро не е ясно как приоритизира и взех бешайнигунг, с който да мога да се запиша в някой от центровете. С Пфайзер ще ме ваксинират. Наш приятел се ваксинира "от днес за утре" с Астра Зенека при личният лекар.Според мен засилиха сериозно ваксинирането и до месец ще са напреднали доста.

# 278
Скрит текст:
Катерица, и аз не съм приоритетна, нито мъжът ми. Очевидно дават часове на всеки. Писах в немската тема вече, че лекарят пред мен каза на служителките на рецепцията да дават час на всеки, който поиска АЗ и за втора доза най-рано за след шест седмици, като ако е възможно да удължават този срок. На мен от днес за утре ми дадоха час и то в колкото часа поисках. Казах кога ще пътуваме за България, изчислихме сроковете и за втора доза ми дадоха за след осем седмици.
Пробвайте за мъжа ти при ЛЛ. През порталите не става, те засега слагат всеки който не е с приоритет в списък с чакащи. И ние сме в такъв за НРВ.

Навсякъде пише, че за АЗ за хора под 60 години ЛЛ трябва да направи оценка на здравния статус, да обясни рисковете и т.н. Моят ЛЛ само каза, че много се радва, че иска да се ваксинираме.
Да, при ЛЛ ще звъним за мъжа ми. При мен беше във ваксинационен център, с РНК ваксина.

Април месец бях питала ЛЛ дали ваксинират, но все още не бяха наясно и не показваха никакво желание.

# 279
  • Варна
На 1.06 кацам в България. За 2 юни съм се записала за ваксинация, ако не ми мине черна котка пътя Simple Smile
Тука в Германия така и не можах да схвана към кого трябва да се обърнеш, къде да се запишеш. Всички имат много работа, няма термини, приоритетно групи и дрън дрън. Аз съм с Хашимото и не знам в коя група съм всъщност.

# 280
  • Germany
Dalivali, само да кажа, че за малко и ние да летим на 1 юни. За съжаление имаме много работа следващата седмица и няма как да се чупим точно сега😏 Та, завиждам ти лекичко. Ще се потим август в Бг-то.

# 281
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Софт, съчувствам ти за работната обстановка.
Само да ти кажа, че искането на увеличение е нож с две остриета. Ако го получиш, после ще те гърбят легитимно, не под сурдинка. Rolling Eyes

Даливали, Хашито не е приоритетно.

# 282
Ася, и аз си я мисля тази работа за заплатата и гърбенето, но като че ли е по-тъпо да се оставя да ме гърбят като се правя, че едва ли не не зная. А и в крайна сметка правя колкото мога.

# 283
Soft Click
аз да ти кажа също - никога не си отстъпвай неща. Т.е. отпуски и пр. никой няма да ти благодари затова. Даже напротив. Хората не обичат да са задължени на някой или да знаят , че някой им е направил услуга. Т.е. в много голям % може да имаш обратен ефект вместо благодарност.
Ти не можеш ли да вземеш да върнеш от твоя в общ списък ?

# 284
Ася, и аз си я мисля тази работа за заплатата и гърбенето, но като че ли е по-тъпо да се оставя да ме гърбят като се правя, че едва ли не не зная. А и в крайна сметка правя колкото мога.

Софт, няма да се оставяш така. Да плащат на случай, ако не могат да изчислят колко да ти платят. Иначе да го д*хат.

Аз не съм ви разказвал как напуснах най-първата си работа. То аз не съм имал повече от 3-4 за 13 години, де.

Идва шефът, който никога го няма и от нищо не разбира, просто харчи едни семейни пари, вече почерпен, по средата на работният ден и започва да ми обяснява как трябвало да върша работата, която върша иначе отлично вече над половин година. Мирише на алкохол и ми говори глупости, прави се на интересен пред младите колежки, те да се кикотят. Изслушах го спокойно, извадих вързопа с около 30 ключа, хвърлих ги по него и му пожелах лека вечер.

После около 2 месеца всеки ден ми звъняха да се връщам на  работа, имали нужда от мен.

И аз имам нужда от спокойствие, да работя продуктивно, ама нямааааааааа.

Общи условия

Активация на акаунт