Ох, ваксини, ох, кеф! За всички ще има, голям кеф! 217-та НЕМСКА тема

• 24 064
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
За съжаление collateral damage с идеята да се спасят много, отвратително звучи, обаче нали виждате как измерват жертвите или хората със странични реакции - в проценти, ако числото е малко, не звучи застрашително, трагедията е за близките, за другите - статистика Sad

# 466
Те затова са в изпитателен срок все още. Както при ваксината за свински грип ли беше дето  спряха защото откриха връзка с не знам каква болест беше.
Ася от автоимунното заболяване ли си отиде свекъра ти?
Моят Kinderarzt ми е казвал, че ваксините могат (не  задължително) да отключат автоимунни. Моят случай е такъв, но минаха 15 год. Той ми го каза преди 5. Не е да не се знае, в лекарските кръгове си се знае. Детския ми лекар е много сериозен и е за ваксините.

# 467
Четох една статия, че световен шампион по ваксиниране Израел нямало да ваксинира децата . Не знам доколко е вярно, но го писшеше в пресата. Ще видим като започнат с децата.

И мога също да си кажа мнението, че едно е да лекуваш някой , който и без това е болен и няма много шансове с някакво лекарство и той да получи усложнения от лекарството ... съвсем друго е да се получи при човек, който не е на лечение , който си съществува съвсем нормално без проблеми. До момента ...

# 468
  • Немция
Обаче вчера получихме новата програма и имат копоейра! Приятно се изненадах.
За момичетата е уендо.
Не разбрах за какво става дума. Blush

Познавам двама мъже(единият, от които е ММ), които се ваксинираха преди години за свински грип. И двамата изкараха тежко ваксината, с пълна болнична картина, кашлица, висока Т, пиха и антибиотици.
Да чукам на дърво, при ММ липсва тази бурна реакция с коронската ваксина, нито пък развива някаква болнична картина.

Имаме случай в далечния ни роднински кръг на рядък гръбначен енцефалит след ковид, не след ваксината, жената е инвалид в момента. Изкарала е леко ковид.
Отделно получавам информация , че  немалко пациенти са с оплаквания в сърдечната област след ковид, дори леко изкаран. Перикардити, миокардити, тахикардии и при млади хора. Отделно и други "красоти". Така че по-добре да не се фиксираме над страничните реакции след ваксините за ковид, защото в крайна сметка ползите превишават рисковете.

Катеричке, няма връзка с напреднал рак и ваксина, стига си се фрустрирала. Wink

# 469
Аз пък казвам да си блъскаме главата над каквото поискаме. Все пак достатъчно регулиране имаме вече , та и над какво си блъскаме главата остава да ни бъде предписано и съвсем ще си заблъскам главата какво с всъщност се иска в задачата.
Това с гръбначен енцефалит  след ковид го вярвам напълно. Но и да ми кажат че се случва след ваксина пак ще го повярвам .

# 470
  • Немция
Разбира се, че всеки е свободен да си блъска главата , с каквото му дойде наум. Но това няма да направи нито животът, нито изборът по-лесен.

# 471
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рейна, от автоимунно си отиде, но не знаеха от какво 🙈
Сложиха диагноза, но от това заболяване не се умира за 4м, а може доста години да си живееш с него.
При него тялото атакуваше нервите- първо имаше болки, после не можеше да се движи, накрая и стана verwirrt, изкара една седмица в кома и си замина. Доколкото си спомням в кома тялото е атакувало и вътрешните органи или нещо подобно, не питах, не бях на място...

Бибит, копоейра е бразилски боен танц без контакт, уендо е Selbstbehauptung за момичета и жени.

За мен и ваксиниране, и боледуването са нож с две остриета, защото не е ясно как ще реагира имунната система.

# 472
Ами Бибит ако си прочетеш изречението излиза , че би било по-доре дяма избор ...    Не съм сигурна обаче че всеки би искал това да му е начина за лек живот.
Ася аз доколкото знам, лаишки - тетанус, борелиоза, бяс ... може да дадат подобни . Но би трябвало да се разпознават и по други ефекти. Но има и други. На леля ми една приятелка се оказа с множетвена склероза. И като проследили нещата се оказало започнало много отдавна ... тя е тенисистка и симптоми са били още когато при игра и се губила понякога топката . Т.е. не я виждала като попаднела в някой радиус. Мислила си , че са очите и ходила на очен. Сега години по-късно и казали, че според тях било симптом.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 11:15 от bella_ciao

# 473
asyalein, ☹.
За някои болести човек наистина май е по-добре да не знае. Радвам се, че не съм хипохондричка.

# 474
  • Немция
Белла, включвам се в общия хор на размишленията. На никой изборът не му е отнет.

Нямаш ли ваксина, избираш евентуално разболяване, специално ковид имам предвид.

Затова и има претегляне на полза и риск.

# 475
Няма смисъл да превръщаме темата за и против. Аз споменах за мед.сестра в Бг защото ми се струва нагло да не поемеш лечението защото била в изпитателен срок. Иначе тези няколко хиляди пострадали на милиони може да са малко, но всяка съдба си е лична. Тъпо е също отиваш да те боцнат и ти се преобръща живота.
Ася много странно..можело от кърлеж, можело от ваксина..Коя? Можело от автоимунно..съжалявам за свекъра ти.

# 476

Нямаш ли ваксина, избираш евентуално разболяване, специално ковид имам предвид.

Трети вариант няма. Или ваксина, или ковид. Докато не се ваксинират или преболедувал всички или почти всички, вирусът просто няма да си отиде.
Аз не съм от хората които мислят за болести, но много мисля за ограничената ми свобода и заради нея се ваксинирах. И не чувствам, че имам избор.

# 477
#Reina никой не спори за или против ваксините , а за или против обсъждането на нещата.
Както и да е няма смисъл наистина.
Може някой красавец от телевизията да обсъдим или някоя и друга напитка.

# 478
Идеята за напитка ми допадна : - ))
Гледам, pepelyashka  и снимка беше публикувала😊

За Мутертаг получих Бейлиз с ягоди🙂 Харесах го.
Направих няколко шейка вече с него.
Обичам да смесвам различни напитки, по доста нестандартен начин. В случая смесих зелен чай с ягоди ( охладен) с мляко от овес и соя ( микс) и ягодовия Бейлиз. Tropical Drink

# 479
  • Primum non nocere !
И на мен ми подариха ягодов Бейлис, но още не съм го опитала.

Бибит, ти работиш ли , ако Да, в коя сфера?

Общи условия

Активация на акаунт