Родени през месец април 2021

• 27 464
  • 811
  •   1
Отговори
# 60
  • ...
Mellaniee, И аз родих на 29.04, имах 3 шева, но доктора ми ги махна на 7мия ден след раждането.
Аз бях 20 кг отгоре, сега съм 11+ и все още корема ми е сравнително голям. Не мога да си влезна в дрехите от преди. Чувствам се иначе много добре и лохиите почти са намалели, надявам се да мога да почна някакви упражнения скоро.
Има доста клипчета в ютюб с упражнения, ще пробвам няколко и ще си избера да следвам някой канал. Иначе имам диска на Светла Иванова за възстановяване след раждане с йога от предната бременност, ще почна може би първо с него.
Имам голямо чудене с това хранене. Аз дохранвам, но не знам дали не прехранвам бебка. Напоследък спи по 4 часа и отгоре дори и през деня. Вечер си прави 4/5 часова пауза. Това ме навежда на мисълта, че може би яде повече и затова така спи. Не съм се изцеждала скоро, последно успях да изцедя 20 мл от едната гърда. Малката суче не повече от 10 мин на гърда и после дохранвам с макс 60 мл, с изключение на вечер, когато й давам повече, защото имам чувството, че няма нищо в гърдите ми вечер, а и тя изглежда все още гладна. На 3 седмици е. Дохранващите мами, какви са вашите режими?

# 61
Нямам режим на дохранване, колкото изяде малкия толкова давам. Забелязвам, че от една седмица яде по-малко АМ, не знам на какво се дължи, най-оптимистичният вариант е да ми се е увеличила кърмата. Преди ядеше на ден около 650 мл, т.е. между 90-120 мл на хранене АМ. Сега яде на ден около 550 мл, между 60-90 на хранене. Давам докато той не си затвори устата и не спре да иска, оригвам няколко пъти на хранене като е спокоен при оригване, значи вече не е гладен, предлагам още малко и ако цока вяло спирам да му давам. Ама такива паузи през деня не ми прави, освен обедната дрямка, там отива 4 часа и отгоре пауза между храненията. На два месеца е.
Zhaneta92 имаше един виц за такава като теб в един форум, дето пита как да напълнее, че много слабеела Joy Доста смешно ми стана на фона на наще неволи как си рекна, че нищо не правиш и дум 14 кг надолу Joy Hug
П.с ето нахранен човек, който не иска повече да му се дава Joy
моля, не ме цитирайте, ще изтрия снимката по-късно

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 07:16 от FireWalkWithMe

# 62
  • ...
Много сладък ♥️ но той е вече на 2 месеца, може и бебка да стигне до този момент на съзряване и да осъзнае, че не е гладна... За сега обаче аз й спирам храната на макс 60 през деня. Няколко пъти правих грешката да додам още заради рев от нейна страна и после съжалих, защото тя не стана по-спокойно след храненето, а напротив и реших, че така преяжда. В сряда съм на преглед ще видя как върви с наддаване то.

# 63
Ах какъв бонбон пиян от мляко Simple Smile

# 64
Освен, ако след 60те плаче да и додадеш гърда? Аз го държа по 20, 30 минути на гърда преди шишето, ако имаш време пробвай така Simple Smile веднъж го прехраних без да искам, като беше по-малък, стана му тежко и рева 30 минути докато не се изходи и не му олекна, ако си спи спокойно след ядене, ни би трябвало да е прехранена, според моя опит. Simple Smile
Добре, че е мъж и не му пука, че съм качила снимка с пиянската му физиономия в нета Joy

# 65
  • ...
Страх ме е да додавам гърда да не ми разрани пак зърната, тя си смуче яко 😁 но ще пробвам. Иначе аз я спирам 10 Мин като усетя, че вече не суче активно а само си примлясква.

# 66
Здравейте, момичета ❤
Бебка днес става на 2 месеца. Трябваше да слагаме ваксини, но в събота имахме гости и в неделя звъннаха да кажат, че момиченцето им е с шарка. Сега 2 седмици ще съм на тръни. Дано се размине, че още е много мъничка.. Иначе е наддала 1100гр. и е пораснала с 5см. Поне леко е забавила качването, че след 1400гр. първия месец се бях притеснила да не е много 😃.

# 67
  • ...
Честити два месеца Бел! Дано да ви се размине шарката! Аз мисля да сложа на децата ваксина за шарка, защото и сина не я е карал още, а нали казват че колкото по-късно я караш по-тежко минава.

# 68
Относно багажа, аз качих 15 смъкнах 5 в болницата и откакто съм вкъщи съм -1кг. само. Почти не ям та може от това да е

На въпроса който ме мъчи
Живеем в Пловдив, малчо спи през деня след всяко хранене ако заспи изобщо по 30мин., вечер след баня пак същото и така до 12ч., бяхме си на село там спи повече, почна и да яде повече и да огладнява по-бътзо докато бяхме там. 💩 Му стана тъмно зелено на моменти, вече е само на АМ, но забелязвам и че има нещо като слуз/ сополи (извинявам се) пак на моменти. Четох че и от много слюнки може да се появят, а той в действителност доста се плюнчи напоследък. От вчера сме пак в Пловдив и е по-неспокоен пак иска на ръце, пак реве но не като от колики, доста пръцка и ака по малко по няколко пъти на ден, а нормално го прави по веднъж на ден, но доста като количество, съответно сега е едно напъване и рев. До сега винаги като ака се е мръщил като се напъва и почервенява но до там, сега и реве. Оххх дълго стана ама някой друг с подобни проблеми, тази слуз ме притеснява, на 27ми сме на консултация, но дали да звъня на личната

Относно детските, кога се подават, къде и какво е нужно, аз тъна в блажено неведение и спокойствие а ще стане на 2 месеца Калоян.

# 69
  • ...
За слузта не мога да кажа нищо, най добре с педиатъра да се провери според мен. И ние сме в Пловдив 🙂 може да не му понасят жегите? Тези дни е доста задушно и топло, ние започнахме малко да пускане климатиците, когато бебешка е вън от стаята да направи около 25 градуса температура.

# 70
За слузта четох, че било нормално. Така организмът едва ли не помага за изхождането. Относно цвета, аз много се ориентирах по тази статия http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

След консултация с консултант по кърмене, ми казаха че зеленикаво ако значи некалорична кърма. Тоест бебето не достига до по калоричната кърма, а само приема т.нар. първа кърма, която е по водниста.
Разбира се най добре питайте педиатъра.

# 71
И ние сме от Пловдив и трите почивни дни си бяхме на село. В температурите не е имало разлика, защото е на няма и 10км, но определено беше по-спокойна. Друго си е да чуваш птички, вместо блъскането от отсрещния строеж 😃.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 22:05 от Belle_

# 72
Йее, голяма красота! Чудна е!
Зеленото ако също е символ на претопляне, също както ака по веднъж на ден е престояло в стомахчето му и се е окислило, така съм чела по статии за причини за зелено. Виж, за слузта не зная, мисля, че е рано за слуз от лиги.

# 73
Супер снимка! Сама ли ги правиш? Много добре се е получило.

И ние сме от Пловдив и трите почивни дни си бяхме на село. В температурите не е имало разлика, защото е на няма и 10км, но определено беше по-спокойна. Друго си е да чуваш птички, вместо блъскането от отсрещния строеж 😃.
Показвам за малко снимка от днес ☺
Скрит текст:

# 74
Ехааа, разкошна снима Belle!
Доста мами се заформихме от Пловдив, трябва да направим една среща. 😁

Общи условия

Активация на акаунт