Родени през месец април 2021

• 27 480
  • 811
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви, момичета ❤
mosca.marina, сама си я снимам. Трябваше ми само одеало, рози от село и сутришното ѝ добро настроение, че следобедите са тежки 😃.

# 76
Здравейте! Към мамите с опит - горе долу по колко време ползвахте всеки размер от памперсите, кой размер се израства по-бързо (знам, че е индивидуално, но може да споделите опит)?

# 77
Не че съм с голям опит(почти 2 месеца) 1-цата я смених когато памперса(ластика и къдрипките) започнаха да се отбелязват около крачетата и също така по коремчето се ориентирам, Калоян е лаком и си има голямо коремче, накрая вече беше трудно да го закопчавам нормално  Grinning

Мамите, които не са с първо бебче и са използвали Pampers 3-ката само като гащички ли я има, защото само такива срещам или има и обикновени памперси. Като цяло удобни ли са за смяна и най-важно на бебче.

# 78
И ние сме на почти 2 месеца. Още от раждането ползваме Памперс 2-ка, че едро бебче си имам. Бях купила пакет от 240 бр. и след седмица като свърши, преминаваме на 3-ката. Взех нормални памперси, но след тях смятам да пробвам и гащичките. С баткото гащичките ми бяха много удобни.
Сякаш памперси 3-ка и 4-ка се използват най-дълго време, защото тогава детето забавя качването на килограми.

И само да вметна, следете промоциите на Емаг за памперси - бройката излиза около 23-25 ст. в зависимост от номера, което си е много изгодно!

# 79
Мами, кажете добре ли е за пръв път го слагам и мисля, че не е както трябва

# 80
Dani не съм експерт в бебеносенето със слинг, но крачетата не ми изглеждат в желаната поза М или жабешката както им казват. Така съм виждала и знам от приятелки, които изцяло носят бебетата си. Аз не мога, пробвах раницата ми, но не става просто Simple Smile

# 81
Дани, на мен ми се вижда хлабаво и позата наистина трябва да е като жабче. Виж няколко клипчета в ютуб, докато разбереш начина. Аз не претендирам, че съм много наясно, защото съм го слагала само 5-6 пъти. Моят е еластичен и е много топло за него.

# 82
И ние започнахме с носенето. Първо със слинг, но ми замина кръста... Взех си раница втора ръка на Ергобейби. Много съм доволна. Поддържа много добре майчиния гръб. А и татко може да я носи, не му е толкова сложно като със слинга.

# 83
И аз взех Мех дай слинг, по-удобен ми е, малкия докато го помирише и се кротясва. Дани и според мен не е правилно сложен, разшири долу седалката от коляно до коляно да е и го вдигни малко към теб, бебчо. Да ти е на целувка разстояние главичката му. Тук  има група за бебеносене, пусни си там снимката и момичетата там ще ти обяснят по-подробно Simple Smile
И аз ще взема раница за таткото само да навърши подходящите килограми Blush

# 84
Относно бебеносенето - нас ни спасява само мандуката при пристъпи на колики, още с баткото беше така. Даже понякога и яде както си е вътре. Две ръце за тази раница, в Германия са доста популярни, за тук не знам. Стават от 3.5 кг, само един колан стеснител се слага допълнително под дупето, вътре си има вградена платка за закопчаване на бебето. Краката са в М позиция и вътре е удобно, заспиват бебоците без проблем.

# 85
  • софия
Въртите ли се вече от коремче на гръб? Моят дивак 5 дена преди да навърши 2 месеца взе, че се обърна :д мисля си, че му е рано, ама той си знае

# 86
А не е рано за въртене. Бебка се върти от 20-тия ден 😃.
А вашите бебета оплешивяват ли? Нашата е  бая плешива отгоре, добре, че отдолу тръгва новата коса 😃.

# 87
  • софия
Да, доста му пада косичката. Като го вдигна и отдолу всичко е в косъмчета. Но за сметка на това все още има косми по ушите :д

# 88
Здравейте, днес точно на 2 месеца. Отложиха ни имунизацията заради стафилококи в носа. Иначе е качила 2200 от раждането. Казаха ми също, че имала още лека жълтеница и трябвало да спра да я кърмя 3 дни и щяло да отшуми. Страх ме е да не я отбия по този начин. Разбрахме се да отмине още малко време и ако не изчезне да предприемем мерки.

Към кърмещите, вашите бебета всеки ден ли акат? Моята не и веднага ми каза доктора, че е със запек и да й давам вода със захар, която ще помогне за запек и жълтеница. Само, че чета че кърмените бебета не винаги акат всеки ден..

Към бебеносещите, как обличате бебето? Все ми се струва, че я навличам много и резултатът е потно бебе и потна мама. 🤯

# 89
Да ме прощава педиатърът, но според мен това са пълни глупости. Не съм чувала при жълтеница да се спира кърменето. За водата със захар пък съвсем няма да коментирам. Някои педиатри си карат с наученото от преди 20+ години, нищо, че постоянно излизат нови проучвания и няма как всичко да е константно и да не се променя. За кърмените бебета знам, че е нормално до 3 дни да няма изхождане, на някои места даже казват и повече.
Същите тези лекари съветват и за захранване в 3-ти месец със сокчета и други подобни щуротии 😃.
Не искам да звучи назидателно, всеки си гледа детето, както прецени, аз само изразявам моето мнение.

И да се оплача, че с бебка сме като залепени. През деня или спи върху мен, или  я разнасям. През нощта пак е лепната за мен на спалнята.. Всички мои опити да я оставя претърпяват неуспех. 30 минути се приспиваме, оставям я в леглото и най-много до 5-тата минута се е разревала. След това следват още 30 минути приспиване, ако изобщо заспи. Ако още някой ми каже как аз така съм я научила, съм склонна на убийство 😃.

Общи условия

Активация на акаунт