Родени през месец април 2021

• 27 775
  • 811
  •   1
Отговори
# 690
Пропуснах да помрънкам за кофти времето … пак дъжд, някак лятото не ми стигна изобщо, мина бързо, прекалено бързо Sad сега пак ще излизаме, но за кратко и удоволствието няма да е същото, ех лято, ех

# 691
уффф.. при нас проблемите със съня се задълбочават... категорично отказва да спи в нейното легло вече и спи при нас всяка нощ. понякога се буди и ако ме няма започва да пищи и да реве и баща й не успява да я успокои. надявам се да е някакъв период само и скоро пак да започне да си спи в леглото.  иначе вече седи доста стабилно, прави и опити да пълзи. храни се добре.

# 692
уффф.. при нас проблемите със съня се задълбочават... категорично отказва да спи в нейното легло вече и спи при нас всяка нощ. понякога се буди и ако ме няма започва да пищи и да реве и баща й не успява да я успокои. надявам се да е някакъв период само и скоро пак да започне да си спи в леглото.  иначе вече седи доста стабилно, прави и опити да пълзи. храни се добре.

Привет. Най-вероятно е период, има повече от една "регресии" на съня, първата е свързана с научаването на детето да спи на цикли като нас, а следващите - с придобиване на нови умения, едно от тези, които съм запомнила е точно със самостоятелен седеж и после вървене. Simple Smile Най-вероятно ще отмине за няколко седмици.

И аз съм доста тъжна, че става студено.. супер зиморничева съм и мразя да съм навън в студа, ама заради детето ще се налага. Само да не вали, че днес тъкмо се опаковах, облякох и мъника и гледам навън се лее порой. :/

Isi, супер сте. При мен над 80г пюре започва мрънкане, че й в тежко. Сега ще постоим няколко дни на някъде 60-80г и после ще пробвам с 90-100 максимум.

В този ред на мисли имам 2 въпроса:
Това, че давам по-малки количества, отново се брои като представяне на храни и алергени, нали?
И вторият: ако два дни дам сладък картоф, мога ли на третия да продължа с обикновен жълт картоф или да ги считам за отделни храни и да си карам 3 дни единият и после наново 3 дни другият? (Предлагам ги в комбинация с пащърнак/морков)

П.П. Lira, радвам се, че е подействало, дори и за временен вариант. Аз пиша  през последната за деня дрямка. Simple Smile)

# 693
за храните.. и малките количества са достатъчни за въвеждане на храни и алергени. а сладкият картоф и обикновеният жълт са отделни зеленчуци. аз новите храни ги давам по 3дни повечето пъти.. с жълтъка ще направя изключение и няма да го давам 3последователни дни, а няколко пъти през ден. вчера дадох 1/4 разбъркан в зеленчуково пюре, днес хапна заешко със зеленчуци, утре пак жълтък.  другата седмица въвеждам пилешко, после и телешко. 8 ми месец най-накрая свинско и риба. иначе от зеленчуците май повечето вече ги е пробвала. без зелен боб, бакла и бамя, които са силни алергени и малко ме притесняват. с тях ще изчакам до 10-11 месец. от плодовете останаха горските и ягодите и може би някои по-екзотични. с ягодите също ще изчакам, а малини и боровинки ще въведа след телешкото.

# 694
Ох, и аз само го мисля какво ще правим в това време.. Тъкмо вече разбират и си го търсят, бебка издава радостни викове само като отворим вратата 😃. Много ѝ харесва на люлки. Вече си седи много стабилно.

И аз въвеждам всичко по 3 дни. Днес хапна пуешко, картоф, тиквичка, пащърнак, магданоз и лук. Харесват ѝ месните пюрета, което означава, че изяжда макс 80гр., но пак си е напредък за нас. Скоро ще въведа и жълтъка и ще редувам един ден с месо, един ден с жълтък.

# 695
за храните.. и малките количества са достатъчни за въвеждане на храни и алергени. а сладкият картоф и обикновеният жълт са отделни зеленчуци. аз новите храни ги давам по 3дни повечето пъти.. с жълтъка ще направя изключение и няма да го давам 3последователни дни, а няколко пъти през ден. вчера дадох 1/4 разбъркан в зеленчуково пюре, днес хапна заешко със зеленчуци, утре пак жълтък.  другата седмица въвеждам пилешко, после и телешко. 8 ми месец най-накрая свинско и риба. иначе от зеленчуците май повечето вече ги е пробвала. без зелен боб, бакла и бамя, които са силни алергени и малко ме притесняват. с тях ще изчакам до 10-11 месец. от плодовете останаха горските и ягодите и може би някои по-екзотични. с ягодите също ще изчакам, а малини и боровинки ще въведа след телешкото.
И аз въведох повечето зелнчуци. Педиатърката е млада и доста нестандартна. Попита ме дали искам да пробвам с ЗВБ, аз и казах, че може ама по-скоро не и тя ми предложи друга veggie led weaning. Включва доста зеленчуци и за 14 дни 14 нови зеленчука. Да кажа само, че не бих го направила пак. Незнам как не получи алергия, но педиатърката ми обясни че при пускането на едни изследвания които бяхме пуснали трябвало да значи, че не би трябвало да има алергии към тези, ама незнам. Второто ми дете ще го захраня от шест месеца с картофено пюре и ще давам на всеки три дни по малко. Няма да експериментирам. Та яде зелен боб. Много го обича пасиран с доматено пюре и сирене. Дадохте ли вече кисело мляко? Аз за яйцето някъде бях казала че мисля малко след шестия да го дам: ,,ти луда ли си? Той се дава след година най-рано след 11 месец! Горкото дете! Не искам да съм му на мястото”и подобни. Честно казано много плаках. Беше ми много гадно за коментарите. Според мен на шест месеца или седем се въвеждат някои видове месо и 1/4 жълтък. Малко извън темата но съдейки по себе си ще кажа, че да си млада майка е хубаво, но от една страна е малко гадно. Например другата грешка която направих беше, че казах. “Аз ще се цедя ама няма да кърмя. Не мига да го направя. Гнусно е!” И подобни. В края на сметка е почти изцяло на кърма, но от шише. Чак някъде към петия месец се вразумих. А изцеждах някъде по около 250 мл. на хранене. Имала съм дни и 300. На четири месеца след като го захранихме ми стана тъжно че не кърмиш и започнах, но вече не изцеждах по 1 литър на ден. Сигурно даже вече беше една четвърт от това.

# 696
  • София
Първи ден на захранване - тиква одобрена,искаше повече даже. Дано ни върви така.
Снощи беше кошмар - повръщах до системи в поликлиниката, наложи се баща му да доведе малкия,той отказа шише,независимо с изцедена кърма или АМ. Два часа плака от глад,докато ми изтече система и половина. Чак тогава кърмата май придоби нормален вкус, хапна и в 1 часа през нощта заспахме.
Мрън и аз за времето, зиморничава съм.
😊

# 697
Според мен няма никакъв проблем да се дава жълтък на яйце. Навсякъде пише да се дава още от 6 месец. В началото съвсем малко.
Аз започнах захранване преди седмица. До сега единствено одобрява пащърнака. Морковът направо сякаш я отврати. Направо изглеждаше че ще повърне и все едно се задушава. Аз пък се отвратих от пюретата на хип. Имат нишесте и разни други гадости. Тиквичките с картофи е някакъв отвратителен лепкав туткал. Май вече ще купувам само baby bio. Уж съдържат само зеленчук и вода. Та може 🥕 да не се е харесал заради това че е на хип. Не знам, ще пробвам и друга марка.

# 698
  • София
Здравейте, при нас захранването върви супер. 25 дни давах само зеленчукови пюрета- купешки примесени с домашни. От една седмица давам през ден и 1/4 жълтък. Всичко е точно, човека си яде. От вчера почнах да давам и царевична каша с пюре от круша за следобедна закуска. Ами намръщи се, но си изяде всичко и дохраних с малко АМ.
Кофтито е че, аз от вчера на обяд съм със стомашен вирус, прекарах цяла нощ в WC. Кръвното ми е постоянно ниско, пия какво ли не- ентерол, стоперан, витамин Ц, парацетамол. Резултат - минимален. Страх ме е да гушкам малкия, че ще го изпусна, добре че е баща му да го поеме. Аз от леглото давам наставления. Дано не пипне и бебчо моя вирус, че системите не ни мърдат.

# 699
Лятото мина една такава вълна със стомашен вирус, явно и сега върлува някакъв. Бързо оздравяване!

# 700
Привет,момичета!
Аз ще се върна на темата за 💩
Откакто започнах захранване стана по-зле.
Опитвам да давам разхлабващи зеленчуци и плодове.Реших да спра да да давам каша за СЗ,за да не задълбочавам проблема.Давам Омнибиотик Панда,чайчета и вода.Какво още мога да направя?
Заради рефлукс пие и сироп Гастротус,за който бях чела,че е възможно да доведе до запек при някои бебета.Спрях го за момента, но го пие от около месец и в началото нямаше този проблем.
Уточнявам,че (извинете за описанието),на всеки памперс и по дупето има по малко ако,което ме навежда на мисълта, че става въпрос за запек и затруднено изхождане.Иначе детето е спокойно,яде,спи,няма газове,не се свива,само от време на време се напъва,за да изходи едно,две топчета. Grinning

# 701
Ох това с акото е много неприятно … нямам правилна формула, която да предложа, но съм забелязала, че не винаги уж разхлабващи плодове и зеленчуци действат така на всички.
Аз също имам въпрос към хранещите с АМ, минахме на ХИП 2ка и това мляко е ужасно за разтваряне- като тебешир ми е, срока на годност е ок, но наистина буквално остават буци в бутилката, които не се виждат в началото, но след като я изпие вече стават видими. Аз ли правя нещо грешно, но и мм пробва и свекърва ми или някоя кофти партида…споделете моля, ако някои храни с това мляко.

# 702
  • София
Sia,аз отлагайки веднъж стигнах до болница с носилка и затова веднага се изстрелях. Поне две банки не е лошо да ти прелеят,ако не се подобрят нещата. Аз вчера си бях на отглеждане при ММ - като парцалена кукла бях,а и кърмих. Бързо да се оправиш!
Ние сме с трудно изхождане от началото още,затова ни препоръчаха с тиква да почнем ,а не с картоф. И да редувам.
От вчера е много редовен,дано така продължи, че бяхме стигнали до гастроентеролог и схеми с Мелилакс,и глицеринови свещички.

# 703
За запек педиатърката ни беше дала едно прахче и веднага тръгна. Бързо оздравяване на всички!
 Днес за първи път давам повече храна. Преди давах към сто сто и двайсе грама, а не дохранвах на обяд и педиатърката ми каза да давам повече. Каза да опитам с 200 ама май изяде към 170-180

# 704
днес и утре има намаление 20% на всичко в раятойс

Общи условия

Активация на акаунт