Родени през месец април 2021

• 27 780
  • 811
  •   1
Отговори
# 675
Аз много исках да му взема завивка, но чувала ми се вижда по-добре, защото не се отвива

Повярвай ми не може да се отвие, тя завивката заема цялото легло. Само главата на бебето се вижда, довечера като го приспя ще го снимам.

Благодаря! Ще видим за следващия сезон тъй, като вече взех чувалче. Знам, че не е затова снимката, но е много сладък!

# 676
  • София
Isi-andi благодаря 💙

# 677
Много е сладък Сиа 🙂 бебка много обича да спи по корем и чувал няма да е удобен ще се опитам да отскоча до Jysk да разгледам какво имат. Вчера това дете ме изуми започнала е нещо като пълзене и докопва неща които не съм предполагала, че ще стигне. Направо става опасна, освен в креватчето и люлката. Имаме от баткото кошара за игра май ще трябва да я вадим.

# 678
Сиа, голям сладур е малкият 🥰.

Аз да питам тези, при които вече има зъби дали това са надути венци? Изобщо не ми дава да погледна, но май не бяха така преди.

# 679
Абсолютно същото е и при нас, даже има като резки на местата от където ще излязат. А лигите до земята.

Сиа, голям сладур е малкият 🥰.

Аз да питам тези, при които вече има зъби дали това са надути венци? Изобщо не ми дава да погледна, но май не бяха така преди.

# 680
Скоро скоро belle! Оф и аз чакам едни горни, направо нямам думи- то са лиги, ръце, предмети се лапат нон стоп. Да си призная  много ми е криво за него, но от друга страна е и много смешен, защото се хапе, ядосва се и тогава почва да плаче или пък като набара нещо ново и го захапва, но не му донесе удоволствието, което очаква пак плаче Simple Smile

# 681
Привет от мен! Баткото вчера стана на 8 години и тези дни покрай рождения му ден беше пълна лудница. Бебка продължава да е със сополи, започнах да й слагам грип стоп. Онзи ден падна от дивана, тя плака и аз плаках... избута холната маса, с която бях подпряла дивана и тупна, но някак се приплъзна и не беше силен удара. Вече сериозно си пълзи, като се издърпва с ръце. Също като я хвана за ръце се изправя не само сяда, както преди. Качила е само 150 гр за месец, и реших да почвам захранването. Вчера й дадох няколко лъжички пащърнак на хип. След поредната лекция на др. Владимирова реших да почна със светъл зеленчук, не тиква. Беше й интересно и го яде, но не с възхита. Как претопляте пюретата, след като са били в хладилник. Пише че отворено бурканче се съхранява в хладилник до 24 часа след отваряне, т.е. днешния остатък остава за мен или за хвърляне.

# 682
Здравей!
Браво на вас колко сте подвижни и честит рожденик! За падането.. не е успокоение, ама няма приятел, който да няма поне една история с падане от леглото/дивана в ранните месеци. Simple Smile
Аз също ползвам готови пюрета - или затоплям леко количество, като поставя нейната купичка в голям съд гореща вода, или оставям малко на стайна температура, 1-2 лъжички се стоплят бързо, като увеличите количеството не. Аз още добавям малко АМ, в пюрето. То също е топло и затопля.
Като се замисля пюре над стайна температура е яла веднъж май.. :д

Моята сладурана не хареса пащърнака на ДМ, но много й се услади този на BabyBio. Гербер също много харесва, и хип.
А като си помисля, че до скоро говорих, че не искам да сменям марките пюрета докато захранвам...

Ние минахме тиква (неуспешно) и сега морков и пащърнак. Морков давах два дни чист и днес се изкушавам да въведа нов зеленчук, но ще изчакам до утре. Simple Smile

От няколко дни намерих начин да увелича дневните дремки, че до скоро бяха 30-50 ми. Като 50 максимално и то веднъж на ден с такава продължителност. Simple Smile За това сега и аз си почивам с бебе на спалнята, така спи 1.5- 2 часа. Знам, че не е хубаво да свиква, особено като нощният сън е в кошарата, но иначе е преуморена вечер. Sad

Ще видя като посвикне да спи седмица дълго, дали ще мога да я оставям сама. Макар че ако трябва да съм честна, час и половина покой за мен е доста приятно. Simple Smile

# 683
Evita, честит рожденик! 🎉

Мен захранването ми е все още болна тема. Изяжда по 20-30 грама и се правя на маймуна. Ако изяде 60-70гр. си е цяло събитие. Хранене ще заместим в преучилищната 😂. Чудя се дали да не пробвам ЗВБ, но много ме е страх от задавяне. Онзи ден така се задави с пюре, че ми подкоси краката. Наведох я и я тупнах, както съм гледала на клиповете за първа помощ и успя да повърне.

Иначе да я похваля, че имахме най-добрата нощ, откакто се е родила. Заспа в 20:00часа сама в кошарата за 5 минути, без да правя нищо. Единственото събуждане беше в 4:30 за хранене и стана в 7:00. Не бях предполагала, че скоро ни се случи това 😃.

# 684
Съжалявам за падането Disappointed
При нас захранването за сега върви супер. Първо дадох тиква, сега сме на тиква с пащърнак. Много е лакома и си изяжда всичко, а мляко след това почти не пие. Затоплям на водна баня направо бурканчето или в купичката й, като слагам и АМ в пюрето. За сега и ги приготвям вкъщи. Колкото повече увеличаваме количеството, толкова цапаницата и забавата стават по-големи Grinning
Колкото и да не искам през деня и аз я слагам на леглото и лягам с нея, така заспива по-бързо и наистина спи повече. А спокойният сън вечер е мираж Grinning

# 685
Цапаницата при нас също е на ниво.. Simple Smile
Имам си вече 2-3 дрешки за ядене, по които има всичко, ама съм взела към магическия сапун на ДМ да видим.. Simple Smile

Бел, аз също много исках, но ме е страх от задавяне, а също и не срещам подкрепа от любимия и педиатъра за това към момента. Мисля да следвам предложението на д-р Владимирова и да предложа плодове по-нататък така.

Следвам тази страница в Инстаграм https://instagram.com/solidstarts
Там описват много подробно за този вид захранване и запомням техники на рязане за предлагане на храна. Simple Smile

Честито за съня!

# 686
  • София
Честит рожденик! Здрав и щастлив да е!
Ние онзи ден бяхме на ваксина. Качил е 320 грама,но педиатърката ни отсече,че е малко и е гладен. Даже денем да съм кърмела по-често,но той вече си съкрати сам интервала. Започна нощем да се буди по-често, отколкото първите месеци и да хапва. Та в събота или неделя  започваме захранване. Моя приятелка педиатър се е консултирала с гастроентеролог.  Той казал да не хвърля пюрето,а според инструкциите на бурканчето - ако е 24ч,го дава на другия ден,някои плодови били с 3 дни срок и така. Казал е също,ако на третия ден когато е по-голямо количеството не може да го изяде,да го раздели на 2 порции и едната за вечеря. Само да не бърка с лъжичката в цялото количество.
Аз имам домашна тиква,моркови малко,картофи и тиквичка. Та ми се иска това да ми е реда за пробване,защото тъкмо малко оправихме изхождането.
Colorful_life,последвах идеята ти на минутата,в която прочетох /толкова съм недоспала/ и току що спахме час. Засега ми стига. Дневните в последно време са по 30 минути,вечер приспиването е цяла сага,а след полунощ се храни няколко пъти. Ще се опитам да стане навик и да върна поне една дълга дрямка,че изнемогвам. Креватчето му е next to me и нощем след кърмене се старая винаги да го връщам......освен,ако не "припадна" от умора 😂
Може ли да помоля за линк към лекция или съвети от д-р Владимирова?

# 687
Благодаря, момичета! Ето последното видео на д-р. Владимирова, което гледах
https://youtu.be/SfW7N-Q9i9Q

# 688
Честит рожденик!
Падането винаги е болна тема и моят първи момък е падал два пъти, но какво да се прави, случва се. Очаквам и този скоро да падне Simple Smile Simple Smile
При нас захранването върви добре, всеки ден приготвям пюрета и в неделя почвам месото. Това е интересен феномен при мен- аз не готвя- много много рядко- последно готвих преди 8 месеца, обаче за децата някак се насилвам и за първия до 2 годишна възраст готвих всеки ден, сега за този не съм сигурна дали ще изквася до 2 но ще опитам. Бебока изяжда по 150-170 гр храна, но след това си настоява за млякото и си изпива по 120 мл 😯😯😯 ще замества хранене, ама друг път.

# 689
Ние също вървим смело напред. Педиатърката ми даде няколко кремчета и плодово пюренца с йогурт които да давам и ми каза, като ги свърша да преценим дали да давам вече месо. Досега е ял каши лека нощ, нормални каши и плодови пюрета в бурканче, а зеленчуковите си ги готвя сама. Първия месец всеки ден готвех, а сега готвя по няколко зеленчука и ги пасирам замразяван и после си размразяване на части и ги смесвам да стане 150 грама но педиатърката каза, че е ацки малко и да помна да давам повече. Каза ми да давам по200 без бляло и по 180 с мляко.

Общи условия

Активация на акаунт