Родени през месец април 2021

• 27 786
  • 811
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, и моята е на 27 март. Аз отначало все тук си пиша 😅
Спи с боди и пижама отгоре, но предполагам си зависи какви температури има всеки вкъщи.

Иначе гледах едни чувалчета на Bizzi growin. Супер красиви са. Мисля от тях да взема. Има ги в Дундьо онлайн. Водят се тог 2.5
Забелязвам, че аз им се радвам на нея неща повече отколкото бебето хахах. Сега съм хвърлила поглед на едни кукли и мъжът ми вика че тайно я искам куклата за мен а не за малката. Може и да е прав 😂

# 661
  • София
Привет, Isi. Моят пък е в края на април и чета тук какво ме очаква 😁 Добре дошла 🙂 Купих му едни тънки ромпъри от Sinsay ,тънка пижамка от там и имам от HM 3 тънки блузки,ако изцапа горната част на пижамите. Та с това го обличам засега нощем и мятам отгоре пухкава пелена за завиване.Като застудее,ще слагам може би боди отдолу.У нас е около 23 градуса. Щях да съм спокойна с чувалче,но няма да го търпи.

# 662
Благодаря на всички ви!
Добро утро! Тази нощ ставах да му пипам нослето и си беше ок. Не мисля, да му слагам още нещо. Тог 2.5 и с бодито мисля, че му е добре. Ще оставя пижамите за ноември декември където няма да има какво да правя. Аз малка още си играя с едни кукли енчантималс. Даже мъжът ми чи вика да съм си взела и да кажа, че е за бебето, но проблемът е, че той е момче!:joy:
Аз захранването го направих много тъпо. Направо как няма алергия незнам. Нищо поне сега яде много неща. С второто ще го захраня най-рано от пет месеца с картоф, и ще си чакам так, както си е казано. Относно играчките, какви играчки използвате? Ние засега имаме 1барабанче, ксилофон, маракаси, дейре и флейта заедно с един таралеж за текстурите и една дъска на която се редят животни, ама 0 внимание. Иначе има един хипопотам на който се е научил сам да му пуска музиката, активна гимнастика, почти му омръзна и въртележка за над леглото. Какво да взема за количката? Излизаме често и за дълго и го гледам, че му стана скучно?

# 663
Метода на Фербер ли ще прилагате 😁? И а ще започна от утре, тъй като днес ще е при бабите и няма как.. Много ми е притеснено как ще стане, но не издържам вече на ръце..
Добро утро ☕. Как сте момичета?

Добре дошла, Isi-andi 🤗. Бебка спи завита с одеало и облечена с ромпър. Чудих се дали да взема да пробвам и аз с чувал. Тя се върти изключително много и не знам дали няма да я дразни.

Colorful, аз продължавам по 3 дена да давам, защото на моята претенция нищо не ѝ харесва така или иначе. Според мен опитай и днес и, ако е същото сменяй утре.

Ние от днес ще започваме опитите за самостоятелно заспиване. Много ми е притеснено как ще го приеме и тя и аз 😃. Според консултантката, ако съм твърда, ще отнеме 2 седмици до момента, в който я оставям и излизам от стаята. Дано е права.

# 664
Благодаря! Ще пробвам и днес с пащърнак... При тиквата сама си я търсеше и ми е много странно. Доста съм се запознала с picky eating и не искам от желание да спазвам книгите да я превърна в такъв случай. :/

Стискам палци за заспиването. Simple Smile Ние се шегуваме, че не можем да я приспиваме и за това й се наложи да се научи сама. Леглото, биберон и стоя при нея , понякога държа ръчичка ако не успява, но никога не я оставям крива или плачеща в леглото й. Дори като имаше колики я оставях спокойна, но полубудна в леглото й. може би 5-10 пъти за 5 месеца се е налагало да я приспивам и то обикновено аз като съм пропуснала момента или ако се стресне. Единия път баща й кихна близо до нея, докато се унасяше и така се стресна, че плака сума ти време. :Д
Последно: за 2 седмици децата усвояват новите навици, и хубави, и не толкова. Така че наистина ако сте постоянни,  ще се случи за толкова време. Bell, спокойно, не трябва бебче да те усеща, че се притесняваш.. вероятно и бебче ще се отпусне и ще й е по-добре така, може би не от днес, но в дългосрочен план със сигурност.

Някой пробва ли/ще пробва ли baby sigb language - започва се от най-рано 6 месеца? Четох, че не забавя, а напротив, може да подпомогне комуникацията и проговарянето на детето, като междувременно му даде инструмент да общува по-ефективно с околните.

# 665
Ние ще използваме “вземи/остави”. При нас приспиването става на ръце, но за няма и 5 минути. Искам обаче да заспива сама, за да намалим нощните събуждания
най-вече. Притеснява ме как ще изкарам, защото вече имам постоянни болки в гърба, а консултантката ме подготви, че първият ден приспиването може да продължи час и да се наложинда я вдигам 20-30 пъти. Ще гледам да се мотивирам, за да има резултат, иначе всички усилия ще са безсмислени.

# 666
  • София
Момичета, преди раждането на бебчо, бях супер въодушевена на големия бебешки пазар: кошара, матраче, спални комплекти, 2 ЧУВАЛЧЕТА за спане и другите неща... ами в крайна сметка нито ползвахме чувалчетата, нито все още ни стават. Преди 2-3 седмици имаше страшни намаления в JYSK и направо му взех голяма бебешка дебела завивка за зимата и една по-тънка за пролетно-есенния сезон. Бебока си умира от кеф като го завия, защото завивката издава леко шумолящ звук. Вечерно време заспива за 5 минути сам самичък докато си мачка юрганчето лекичко. Ще оставя линк на двете завивки, препоръчвам да се купуват на промоция.

https://jysk.bg/spalnya/zavivki/bebeshki-yunosheski/yunosheski-z … nfjellet-90x130sm   купих го за 35лв., като беше на промоция.
https://jysk.bg/spalnya/zavivki/bebeshki-yunosheski/yunosheski-z … 00g-sola-90x130sm  по-тъничката все още е на промоция

http://www.bambo.bg/v-kascthi/sladki-snischa/spalni-komplekti/ki … anda-41101030110/  едното спално комплектче, чаршафа за завивката е с размери 95/135, завивката от Jysk влиза перфектно.

# 667
Аз много исках да му взема завивка, но чувала ми се вижда по-добре, защото не се отвива

# 668
Оххх, наистина не проумявам как се случва това приспиване на бебе! Абсурдно ми се вижда увеличаването на съня с примерно 15мин??!! Как се увеличава сън на бебе, което се е събудило? Вече дори не се травмирам, че бебето не спи по някакви си интервали на 2,15 Мин. Или пък че вечер не заспива преди 22.30. снощи например я сложих в 21.30 и уж заспа и се събуждаше на всеки час. Като последно заспа за цялата нощ в 12.30. безмислено ми се струва да говоря с консултант по сън като знам че ще ми кажат да намаля интервала на будуване и да увелича съня. Бебето просто заспива, когато реши да заспи. Иначе от днес започнах захранване с пащърнак. На 5,5 месеца е и много й харесва. Също така сме й давали да си близне дренки и авокадо. И тях много одобри.

# 669
  • София
Аз много исках да му взема завивка, но чувала ми се вижда по-добре, защото не се отвива

Повярвай ми не може да се отвие, тя завивката заема цялото легло. Само главата на бебето се вижда, довечера като го приспя ще го снимам.

# 670
Sia, ще чакаме, защото се завива през глава и ако е толкова голяма че да не може да се отвие може и да решение също.

Моята сага с пащърнака беше разрешена оказа се че е на друга марка пащърнакът се харесва. (Babybio се хареса, а ДМският, не.)

Bell, стискам палци и да се случи по-бързо от час и да имате голям напредък още от тази вечер. Simple Smile)

Allegra, мисля че най-доброто е комбинация между насоките за възрастта, водене по детето и твоето майчинско чувство. Simple Smile

# 671
Аз не смея много да се похваля, но идвам да кажа, че бебка заспа за 25 минути и то с много малко протест. Може и да е било късмета на начинаещия и утре да не е същото 😂.
И аз май трябва да измисля някаква завивка, че нали все спеше между нас и беше с нашата.

Алегра, разбирам те. Тъкмо днес обяснявах как искам да съм от майките, които не са чували за интервали на будуване. За съжаление, ако се водя само по детето при нас не се получава. Идва ми малко натоварващо все да пресмятам, но пък ми е важно да имам спящо и спокойно дете и се прежалвам.

# 672
Това ми е проблемът, сънят просто не се получава нито с моя помощ нито като зависи от бебето. Лежи си, гледа си в една точка вечер, играе си с една шумящо дрънкаща кокошка и това е. През деня спи 3 пъти по 30 минути. И от 22.30 до 10 с едно събуждане за ядене. Онзи ден сложиха синфлорикс. Е това бяха най-спокойните 2 дена. Спа през деня 2 пъти по 1,5-2 часа. Вечерта заспа рано и до 9 сутринта. Мъжът ми се шегува, че направо да я видим по-често за тая ваксина. Grinning

# 673
И този като бебок като брат си не признава никакви завивки, а за чувалче и дума да не става…пробвах си аз за всеки случай, три дни беше кошмар- той си се върти, иска да си пипа крачетата докато спи, отново докато спи стои на колене и ръце, а чувала му пречи- кошмар ви казвам, е, последната вечер махнах с псувни на ум това чудо и всички спахме добре Simple Smile
Мисля, че до седмица- две ще пропълзи истински, защото вече светна че от четириопората може да се движи напред , сега остана само да му хване цаката!
Спи от 20:00-20:15 до 6:30 сутринта с едно будене между 1:30-2:00 за ядене.

# 674
  • София

Повярвай ми не може да се отвие, тя завивката заема цялото легло. Само главата на бебето се вижда, довечера като го приспя ще го снимам.

Общи условия

Активация на акаунт