Родени през месец април 2021

• 27 779
  • 811
  •   1
Отговори
# 705
днес и утре има намаление 20% на всичко в раятойс
Страхотно! Тъкмо мислех да взема някой сортер и геометрична пирамида. Страхотни дрешки взех от George. Трябваха ми за подарък и поръчах това. Много мекичко и сладичко!

За друга приятелка пък взех космонавт

Вече поръчах от рая тойс. Набързо направих сметка за 200+ лв. При нас на мода са гризалки те. Бяхме при една приятелка и той беше с две гризалки. Малко си играе с тях и после ги нанизва на една пирамида. В края а сметка мисля, че ще му харесат. До сега имаше една обикновенна и една замръзяваща но сега съм поръчала още две замръзяващи и една обикновенна, като междувременно съм взела и едни кубчета които стават за ядене, деънкалки и въобще мисля че цирка почва скоро  до някоко дни ще е шоу!

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 16:59 от Анонимен

# 706
  • София
Isi-andi,може ли линк към комплекта от първата снимка? Най-добрите ни приятели чакат момиченце 😊

# 707
  • София
Мами, а имали сред Вас, чиито бебоци почнаха да спят по повече през деня? В смисъл и през нощта си спи от 21:15-30ч.  до 6:00- храни се и се будим в 8:00. Яде към 9:00-9:30. Приспах го към 11:30ч, вече минава 13:30ч и не иска да става. Върти главата и пак заспива.

# 708
При нас забелязвам, че са по нарядко но по дълги дрямки. Преди бяха по 30-40 минути, а сега по час и половина.

# 709
Аз малко се притеснявам дали му е Ок. Ляга си  към 21:00-21:10. Става към 12:00 да яде и към 6:00 да яде. После става към осем. Заспива в един и половина и става в 16:30. Ако не броим яденетата става 14 часа сън.

# 710
Ние сме на 3 дремки, като никога не е ясно коя колко ще продължи 😃. Аз си я будя, като видя, че нещо не вървим, както трябва. Грубо спи около 2:45часа дневно, днес обаче е спала 3:20. Заспива за вечерен сън 19:30-20:00 и става в 7:00-7:30.

Аз имам въпрос за храненията. По колко са ви за денонощие и как са разпределени като часове? Бебка, както имаше по 8-10 хранения, днес едвам ѝ сместих 5, като спокойно щеше да изкара и с 4. Претеглих я и видях, че е свалила 100гр. за една седмица и сега ми е филм. Както се притеснявах, че качва по много, сега сме другата крайност 😒.
Иначе да я похваля, че от вчера има заместен обяд, реши рязко, че ѝ харесват пюретата, които правя 😃.

# 711
  • София
Ние сме на 3 дремки, като никога не е ясно коя колко ще продължи 😃. Аз си я будя, като видя, че нещо не вървим, както трябва. Грубо спи около 2:45часа дневно, днес обаче е спала 3:20. Заспива за вечерен сън 19:30-20:00 и става в 7:00-7:30.

Аз имам въпрос за храненията. По колко са ви за денонощие и как са разпределени като часове? Бебка, както имаше по 8-10 хранения, днес едвам ѝ сместих 5, като спокойно щеше да изкара и с 4. Претеглих я и видях, че е свалила 100гр. за една седмица и сега ми е филм. Както се притеснявах, че качва по много, сега сме другата крайност 😒.
Иначе да я похваля, че от вчера има заместен обяд, реши рязко, че ѝ харесват пюретата, които правя 😃.

6ч. АМ
9-9:30ч. АМ
12ч.  зеленчуково пюре със жълтък или с АМ, през ден ги редувам.
15ч. АМ и вкарвам безглутенова каша на Хип с царевица и плодово пюре.
18ч. АМ
21ч. АМ

# 712
  • София
На мен ми се плаче - вечер като почне в от 21 примерно,в 23 сега пак иска кърмене,в 1,в 4,в 6,или и аз не зная кога,то всяка нощ е за себе си. Той на месец- два не беше така.
Денем протест при всяко приспиване/а търка очички и киселее,хващам момента/,вечер по n часа се кандърдисваме....Интервали гледам, от утре ще ги сменям,ритуали вечер, песнички, гърлото буквално ме заболя днес. Не искам да съм мрън,ама едва държа след болницата и на това. Не виждам зъби,лиги умерено. От три дни захранване видимо е доволен,като е буден не съм го зарязала,играем,старая се и да  се умори,и двигателното развитие да върви. Отчайвам се вече с този сън. Косата ми почна да капе ужасно.

# 713
звярът е все още на 6 хранения

6:30 кърмене
9:30 каша
13:00 зеленчуково/месно/с жълтък пюре
16:30 плодово пюре и кърмене
20:00 вечерна каша
22:30-23:30 кърмене

с храненето е супер. яде каквото и колкото й дам. започнах да увеличавам количествата и при някои хранения да премахвам дохранването с кърмене. изключение е следобедното плодово пюре, което е под 100 грама, но мисля към него да добавям и каша (направена с 30-40мл вода).

нейният режим за сън е много зле. няма го..
днес отново започнахме опити за приспиване в нейното легло. а от няколко дни последното ядене се опитвам да е към 22:30 и директно да заспива за през нощта.
преди обед понякога дремва, след храненето в 13:00 спи, ако сме вкъщи и я гушна. вечер е по-активна. но ако я гушна още в 21:30 може да заспи и след това като хапне, приспиването за през нощта е сложно. дневните дремки обикновено са 2-3 и продължават между 30мин и час и половина. зависи колко е изморена.

лира, аз последните два месеца се мъчих жестоко с нейното спане. в крайна сметка още докато бяхме в испания се предадох и започнахме да я взимаме да спи при нас. заспиваше само гушната в мен ( легнали) и в повечето случаи с някакъв 'бял' шум и спеше само върху мен или лепната до мен. последната седмица постепенно премахнах шума, а днес баща й успя следобед да я приспи в нейното легло. вярно, че отне време, но ми се струва огромен успех. сега вечерта двамата се редувахме до нейното легло и за под час заспа. дано поспи до сутринта.

# 714
  • София
Наистина си е голям успех това! Аз правя опити вечер,засега без успех.
Бял шум не обича,много рядко на дъжд от клипче да се унесе. Той е в next to me креватче. На нощните кърмения,ако остана будна,го връщам,ако "припадна",остава на спалнята с нас. Но решил ли е да не спи,си будува до нас,ритка,"бърбори" или вика/рядко е плач със сълзи/ в зависимост от настроението. Сега точно като съм на парцал,изглежда се постресна след болницата и два дни дневните дремки са буквално на гръбче върху мен,даже с буза до неговата,една ранна сутрешна на спалнята за доспиване имаме като изпратим татко на работа. В количката преди се навиваше,сега или не,или ми трепва 4-5 пъти. Дневни дремки 30 мин,една дълга върху мен при късмет.
Дано скоро премине този етап. Не ме е яд за друго,а че му се спи  и се инати,и се мъчи недоспал,и ние като шамаросани.
Обещала съм си,че като стигне до дискотеки,сутрин в 6 ще му пусна прахосмукачката и ще бутна няколко тежки книги "без да искам ".
😉

# 715
Lira, захранвате ли се вече, само беше споменала препоръки до колкото помня.
Това, което описваш може да е и признак на готовност за захранване. (Макар че при бебчето на sin zaek да не е така).
Също - на колко светло спите? Аз много се притеснявах да пробвам съветите да спи на затъмнено дори и през деня, да не й объркам ритъма, ама за нас това беше супер голям напредък преди време да заспива по-лесно през деня и нощем всички да получаваме по-пълноценен сън - бебето като се събуди за хранене в ранни зори (между 4 и 6) и заспива супер лесно, ако влиза съвсем малко светлина, за разлика от като например имаше влючена лампа в стаята.

Моето долу горе спи, но аз още не мога да си наглася съня. Sad Когато още кърмех и беше денонощно, ми се размести сънят и вече дори преуморена, трудно заспивам. :/ Бая книжки изчетох така уж като приспивно занимание,,щ докато цялата къща спи..

# 716
Belle, същата работа е и при нас - и със съня, и с храненето. С триста зора ѝ набутвам 6 хранения, защото нали уж толкова трябва да има до към края на шести месец… Ама тя спокойно може да мине с 5, даже сигурно с 4 сега като заместих обяда с пюре. Опитах да я храня, когато си поиска чак, ама тя така яде супер малко. 4-5 пъти по 120-140мл, а е на 6 месеца?! Тя прави много голяма нощна пауза… Яде последно “нощно” хранене в 22:30 и после не търси до 8 сутринта, което за всеки друг сигурно би било благословия, ама тя яде толкова малко, че се притеснявам. Беше започнала няколко нощи поред да се буди в 1 през нощта за хранене и бях най-щастливата, ама беше за кратко и после пак спря. Grinning

# 717
Същата драма и при мен. Сънят през деня е мираж. 2 пъти по 30 мин. На всичкото отгоре започна да се буди на всеки два часа за хранене. Преди поне спеше по цяла нощ. И по същия начин крещи си, рита, дращи с нокти по таблата на леглото, влачи се по гръб на леглото, докато не си удари главичката в таблата...Все такива дивотии по нощите. А кога се смята за заместен обяд? Днес изяде 120мл пюре. Но вчера по-малко. Нямам търпение да въведа повече яденета, защото след кърмене всеки път повръща като се метне по корем след ядене Sad

# 718
Значи, като гледам как е при вас, май вярно идват малко храненията. Вчера я кърмих в 19:30 и сутринта чак в 6:30. Тази сутрин се размърда в 4 и веднага ѝ дадох. Случвало се е и 4часа и половина да минат и тя да не покаже признаци на глад, някой ми смени детето 😃. Иначе за заместен обяд аз броя 160-170гр. пюре, защото толкова е препоръчително за тяхната възраст и след това 3-4 часа не търси да яде поне моята. Притеснявам се да не седи гладна, защото и кърменето продължава точно 3 минути, не знам колко успява да изсуче за такова кратко време и после 4 часа да не е гладна 🤔.

Момичета, тези с неспящите бебета, опишете как ви е режимът. В колко стават, в колко лягат, какви интервали имат? Не, че съм много запозната, но покрай консултантката научих някои неща. При нас  даже 15 минути скъсяване на последния интерсал оказаха огромно значение за вечерния сън. След това вече самостоятелното заспиване окончателно оправи всичко. Сега и да се събуди през нощта се самоуспокова и заспива без моя намеса. Преди имахме нощи през час-два се налагаше да я кърмя или да я люшкам..

# 719
  • София
Да,от 3 дни захранвам. Вчера беше трети ден с тиква. Разделих порцията на две, за да хапне и вечерта- хем да не точи лигички на масата,хем да запълня малко коремчето. Заспиването пак си беше кошмар, но се буди по-малко. Надявам се да не е случайно.  Днес ще въвеждам морков,но чак на третия ден давам вечер.

Имаме дебели завеси и винаги ги дърпам преди сън. От днес ще удължа будуването на 2.15 ч и ще опитам след 17-17.30 да не спи,пък ще видим.  Belle,може ли да напишеш твоя режим? Simple Smile
Трудно ми е да напиша режим с това кърмене на поискване. Ще опитам да записвам тези дни.
🙂

Последна редакция: пн, 11 окт 2021, 10:21 от Lira81

Общи условия

Активация на акаунт