Пердета - 10

• 65 909
  • 807
  •   1
Отговори
# 735
Може ли да покажеш снимка как е в момента, за да добием по-точна представа.

Мисля да преместя на вратата към терасата едно от дългите, ако мога да пришия другото дълго с късото, а за останалата част да поръчам ново до края. Притесняваме ме дали ще стане да се зашият едно за друго…

# 736
  • Къде ли не
Аз имам същи случай и просто имам четири пердета. Едното си стои винаги на вратата, после има две едно до друго и още едно от другия край на прозореца.

# 737
Просто ти трябват още пердета. Много е рехавичко сега
Пришиването ще е потрес.
Не знам на кое викаш дълго и късо, предполагам на тясното и на широкото:-) ама според мен за хубав вид ти трябват още две широки

# 738
Така е да, ще купя нови две и ще стане както искам ☺

# 739
Здравейте, предстои ми да купувам прердета. Имам идея какви искам да бъдат и как да изглеждат. Въпросът ми е свързан с друго мое притеснение, както в хола така и в спалнята под прозорците има парно, искам пердетата да са до пода, но се притеснявам да не стане някоя беля с това парно.

# 740
Не мисля.

# 741
Ако е с температура като централното парно (50 градуса май беше), нищо им няма, ние цял живот сме така и нямам увредено перде. Все пак има и известно разстояние (ще изчислиш на какво разстояние от стената да сложиш релсата или корниза, така че да не попадат завесите върху радиатора),  но тънките в действителност си опират в парното, като се надиплят.   

# 742
Здравейте, предстои ми да купувам прердета. Имам идея какви искам да бъдат и как да изглеждат. Въпросът ми е свързан с друго мое притеснение, както в хола така и в спалнята под прозорците има парно, искам пердетата да са до пода, но се притеснявам да не стане някоя беля с това парно.
Слагай смело! Навсякъде съм с дълги, тънки и дебели пердета и ТЕЦ  от както се помня. ТЕЦ-ът не е печка  все пак Simple Smile

Едит:
Я чакай! Това е централен ТЕЦ или някакво локално парно в къща?

# 743
Централен ТЕЦ. Благодаря ви!

# 744
  • София
На пердетата нищо им няма, но че спират топлината зимата.

# 745
За мен проблемът е в спиране на топлината, а не толкова, че може да се повреди/запали пердето. Не знам как смело твърдите, че няма проблем. Колкото и да са тънки пердетата топлината остава малко или много между радиатора и пердето. Ако термостатите са по-интелигентни отчитат разликата и съответно смятат, че е достигната зададената температура, съответно парното се намалява, а реално в стаята не е станало топло. Да, това е тънко перде и сигурно ТЕЦ нямат чак така прецизни термостати, но …
При нас над радиаторите има перваз и аз подгъвам зимата тънкото перде да ляга на перваза за да не минава пред радиаторите. Много ми е грозно, но се преживява. Спускам като ще идват гости. За няколко часа не е драма. Плътните завеси гледам да са винаги отстрани.

# 746
Как ще се запали пердето от 60 градуса? Това не е печка на дърва.
**на ТЕЦ сме, нямам пердета никакви изобщо

# 747
Примерно с такива https://jysk.bg/za-prozoreca/kornizi/aksesoari-za-zavesa/schipka … -magnit-srebrista го захващате на две-три места отдолу и е хем красиво, хем няма да спира топлината.

# 748
Аз така правя в селската къща (както е показала papi6), че там се отопляваме с конвектори, но не мога да понасям къси завеси. По-скоро ще направя и римски щори за отоплителния сезон, още умувам имам ли изобщо нужда от тях.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 07:45 от Кубратова

# 749
Може да се щипва пердето в долната част, за да се разделя встрани и да открива радиатора.Сега има много джвъчки за целта- щипки, магнитни такива и тн.Къси пердета и аз не харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт