Пердета - 10

• 65 919
  • 807
  •   1
Отговори
# 720
Благодаря! Междувременно на мен ми попадна една майка от групата "Купи подарък от майка на дете с увреждания", която изработва пердета. Направих скрийншот, може да е полезно на някой:

# 721
  • В един копнеж!
Възникна проблем.
Купих се шарени(на разкошни за мен цветя) пердета 2х140 см ширина. С капси. Полупрозрачни.
Обаче ми трябва едно цяло бяло, което ще бъде на заден план. Корнизът ще е двуредов.
Проблемът е как да е закачането на бялото перде- пак с капси или с много малък перделик? Не мога да си представя и шареното, и бялото да са с капси, затова търся мнения коя комбинация ще изглежда по-добре
Благодаря на отзовалите се.

# 722
Помъчих се да си го представя и не мога-нито корниза, нито пердетата. Бялото перде плътно ли ще е?

# 723
Вероятно става въпрос за воал.И ще е по-добре да е на перделък, не с халки.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 22:45 от ДХ3

# 724
Може би за нещо такова става дума ?!

# 725
Да, то зависи и какъв е корнизът.Но няма как и двете да са с халки.

# 726
  • При децата ми
Темата е за пердета, но все пак: Какъв тип щори предпочитате? Външни ролетни щори или вътрешни? Харесват ми щорите тип ден и нощ, но ми се струва, че не предпазват така от слънцето, като външните щори. Питам за две спални, които с източно изложение и сутрин много пече. Едната е  с югоизточно изложение и я пече и след обяд. Мисля и за вариант плътни пердета, но ми се струва някак по-непрактично, но пък е по-уютно някак си с тях.

# 727
  • някъде по морето
Имам щори "ден и нощ" много добре затъмняват (но трябва да се вземат от по-скъпите, с по-плътен плат). Бях  учудена, но много лесно се поддържат,  не задържат прах и изглеждат добре.  Имам и външни щори на един прозорец,  който е външен и на югозапад,  за да го защитя от вятър и дъжд.  Ако няма такъв проблем, щорите "ден и нощ"
са  напълно достатъчни.

# 728
Външни щори трябва да се слагат по предназначение, а именно: освен от силна светлина, пазят от жега и студ, шумоизолират, обезопасяват жилището.
Ако е само да не грее сутрин слънце и блекаут перде ще свърши работа.
Разликата е, че перде ще затъмни изцяло, докато щората може да се остави на полуотворен вариант и леко пропуска светлина.Ние имаме щори и ги ползваме много.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 10:09 от ДХ3

# 729
  • При децата ми
ДХ3, по предназначение, да. Аз искам да предпазват и от шум и студ и доста се колебая какви да са. За външни щори ли говориш, че имате?

# 730
  • В един копнеж!
Може би за нещо такова става дума ?!

Точно така.
Бялото ще е прозрачно, воал, към прозореца. Шареното ще е по-плътното.
Вече имам ориентир как не искам да бъде.
Благодаря.

# 731
ДХ3, по предназначение, да. Аз искам да предпазват и от шум и студ и доста се колебая какви да са. За външни щори ли говориш, че имате?
Да, не мога аз без тях.Във всичките си жилища имаме.С изолация са.Че
имаше по-евтини без.

# 732
Здравейте! Допуснах тъпа грешка и съм в една главоблъсканица, за която може би ще ми помогнете. Поръчах пердета за стая в която има както прозорец, така и врата към тераса. Сложих ъгъл на корниза и стана добре, само че когато поръчвах пердетата не го бях преценила и сега ъгъла седи без перде, когато се завеси вечер 😄 Има ли как да се пришие късата част  на една от дългите и да седи добре? Или трябват изцяло нови пердета?

# 733
  • София
Може ли да покажеш снимка как е в момента, за да добием по-точна представа.

# 734
  • Къде ли не
Здравейте, къде в София мига да намеря плътни завеси на цветя, но не едри и размазани, а със съвсем отчетливи контури. Много са ми изискванията, но трябва да допълня съществуващи. Снимка не се сетих да направя, а сега са далече от мен.

Общи условия

Активация на акаунт