🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

• 42 929
  • 801
  •   1
Отговори
# 180
За момент си помислих, че ще си замине Теодор. На Нела отдавна и беше време. Всички посочват Мария за новия Мастършеф - почва да звучи като предрешен избор.

# 181
Не можах да чуя точно какво каза Михалчев, но Нела се справи по-добре с планетата, а тя беше най-важната.....

# 182
  • София
Значи, ако се слушаха само коментарите на журито за задачата, Тео трябваше да си иде. И аз се сепнах здравата. Grinning
Все пак съм доволна от полуфиналистите.

Нела се беше приготвила да си ходи.

# 183
  • София
Ами Мария си беше доста стабилна като представяне, та е нормално да я посочват. (И аз я посочих като един от тримата финалисти. ) Друг е въпроса дали е наистина толкова добра или голяма част от това е предварителната подготовка.

# 184
  • София
Едно от желанията ми се изпълни, сега и Стилиян да си ходи.

# 185
Теодор ще е следващият изгонен. Имам чувството, че шефовете си имат план кой кога да гонят и си вървят по него без значение как се справят самите участници с определената задача.

# 186
  • София
Обаче отсега съчувствам на отпадналия следващия път... На крачка от финала.

# 187
Нела си знаеше, че си заминава. Много се разчувства пред журито в ресторанта. Тогава се видя, че ще е тя. Според мен тя беше най-далече от към визия на планетата, заради изомалта на планетата. Иначе и тримата се справиха много добре с десерта. За мен беше доста трудно, но същевременно и много интересно как ще се справят.
Следващият път май май и Теодор ще си замине. На мен ми се иска да е Стилиян, но няма да е той.
Хареса ми как Роу се пошегува с Михалчев- " стига бе Пешо" хахаха.

# 188
  • Мюнхен
Мария цял сезон изкара на балкона, готви ли въобще тая жена и на една елиминация? Rolling Eyes Харесвам я и наистина е най-добрата от всички, но пък то не е особено голямо достойнство да си най-добрият в този доста слаб сезон всъщност.

Че ще победи, най-вероятно ще, но някак си не се усеща толкова извоювано, колкото в предните сезони със наистина жестока конкуренция. Дори Божана, която беше класи над останалите, готвеше на елиминации, че дори беше и на директен дуел, когато Веселина я свали от балкона. Прецакваха я, взимаха ѝ основни съставки... А и всеки от останалите участници беше НАИСТИНА добър в нещо - Иван беше абсолютен бог на всичко тестено.

Този сезон най-интересният конфликт беше циркаджийската история между Александър и Стилиян т.е нищо общо с готвенето. Много ниско ниво.

# 189
  • София
Ни Веселина помня, ни Иван... Grinning

Честото участие на Божана на елиминации беше заради опитите на останалите да я разкарат. Което говори недобре или за нея, или за тях... Както и преди отбелязах, в сегашния сезон няма подмолни интрижки и прецакване, което мен лично ме радва. И явно Мария се разбира добре с останалите.
Поне е доказала, че има умения и знания, докато в някои други сезони имаше напълно невзрачни участници, които добутаха до много предни позиции с висене на балкона...

# 190
За мен Радка без никакви знания и непознаване на доста продукти стигна до финала(незнайно как) и изведнъж там избухна. Такива чинии беше направила, че аз онемях. Дори една от финалистките(Лора ако не се лъжа) се изуми от презентациите ѝ.
А Мария е на балкона, понеже си печели кутия или клас и за това е там. Т.е. е заслужено. Надали ако не беше, другите щяха да го търпят това. Най-малко щяха да се отнасят с нея, така както със Стилиян и щяха да правят смяна с нея. И неслучайно е първия избран съотборник за битките. Междудругото другият такъв е Мартин.

# 191
Мария цял сезон изкара на балкона, готви ли въобще тая жена и на една елиминация? Rolling Eyes Харесвам я и наистина е най-добрата от всички, но пък то не е особено голямо достойнство да си най-добрият в този доста слаб сезон всъщност.
Скрит текст:
Че ще победи, най-вероятно ще, но някак си не се усеща толкова извоювано, колкото в предните сезони със наистина жестока конкуренция. Дори Божана, която беше класи над останалите, готвеше на елиминации, че дори беше и на директен дуел, когато Веселина я свали от балкона. Прецакваха я, взимаха ѝ основни съставки... А и всеки от останалите участници беше НАИСТИНА добър в нещо - Иван беше абсолютен бог на всичко тестено.

Този сезон най-интересният конфликт беше циркаджийската история между Александър и Стилиян т.е нищо общо с готвенето. Много ниско ниво.
Това си мислех и аз към края на епизода. Мария все на балкона, а елиминациите бяха с най-интересните задачи, точно като тазвечершната. Не знам колко е добра тя, не съм опитвала ястията ѝ, приемам на доверие, че е добра, но към края много ми се загуби като основна фигура. Тоест тя като основна фигура не участваше точно в интересните битки. Стилиян за разлика от нея доста се поизпържи на елиминационен огън. Даже ми беше странно да го гледам да бездейства тази вечер.
Както и да е, точно четиримата, които смятам за най-добри, са полуфиналисти. Дано наистина да са най-заслужилите, а не герои на сценария.
 Първата задача е интересна, но вече ми омръзна. Стилиян и Нела се справиха по-добре, за мен при тях имаше много по-голяма прилика. Журито също каза, че не е нужно да правиш някакво многокомпонентно чудо, а да избереш такова, което ще е лесно за уеднаквяване.
Сосовете бяха голям купон, забавлявах се, но Теодор трябваше да се качи на балкона след това. Не ми харесва така да се променят правилата. А и той за малко да изгори накрая или поне така ни накараха да си мислим. В интерес на истината, сферата на Нела наистина беше по-добра от тази на Теодор. А самият сладкиш беше истинско бижу, плюс това и по моя вкус. Не знам Мартин как успя така да го издокара, направо шапка му свалям.

# 192
  • София

Откраднат живот
Сезон 11 Епизод 38

# 193
  • Мюнхен
А Мария е на балкона, понеже си печели кутия или клас и за това е там. Т.е. е заслужено. Надали ако не беше, другите щяха да го търпят това. Най-малко щяха да се отнасят с нея, така както със Стилиян и щяха да правят смяна с нея. И неслучайно е първия избран съотборник за битките. Междудругото другият такъв е Мартин.

Аничка, като цяло конкуренцията за кутията и мастъркласовете тази година е много ниска, това ми беше идеята, че Мария печели лесно, защото няма силни участници в този сезон. Затова казвам, че не е кой знае колко извоювано, просто няма с кого да се пребори толкова сериозно. Вчера далеч не ѝ беше силно представянето и пак се качи горе.

Трябва да направят един MasterChef All Stars между финалистите от всички сезони и да видим тогава кой кого. Седем сезона по трима финалисти - 21. Пасва идеално. Въпреки че харесвам Мария, смятам, че въобще няма да блесне в такава обстановка.

П.С: Забравих да кажа колко много ми хареса задачата от елиминацията тази вечер. Виждала съм я в австралийския и канадския МастърШеф и наистина е адски трудна. Евала, достойна задача за квалификация за полуфинал.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 23:51 от Jinnafee

# 194
Десертът на елиминацията днес беше уау!

Аз пък мисля, че правилно спечелиха Нела и Стилиян. И визуално повече си приличаха чиниите им, и за вкус казаха, че са по-еднакви. И вкусни!

Защо на Мартин му беше такава зеленикава планетата? И мострата, и на другите двама преобладаваха жълто- оранжево-кафявите цветове. Не звучи добре така написано Wink, но слънчева трябваше за бъде, не лимонена.
Нела, ако не беше объркала пояса, щеше да изпревари Теодор.

Не я искам мария за Мастършеф. Момчетата повече заслужават. Всеки един от тримата.

Последна редакция: ср, 19 май 2021, 23:59 от птица

Общи условия

Активация на акаунт