🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 5

  • 42 923
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 4 163
Поне на един стрес тест трябваше да се яви, за да я видим как ще работи на прима виста и под стрес.

# 226
  • Sofia
  • Мнения: 1 873
Днес гледах Нела в Преди обед и каза, че голяма част от нещата, които е видяла сега и чула от себе си, не й харесват. Каза, че има забележки към себе си, не към другите и че много смях и забавление с останалите не е показано в епизодите. Та в тази връзка всички знаем, че има сценарий и монтаж и даден персонаж може да бъде показан само от една страна, тази която са преценили хората зад камерите. Честно казано, не ми е интересно кой какъв е в живота, а да гледам какви кулинарни умения има в предаването.
Мария ми е точно безинтересна вече, а сезонът много, много слаб.
Искам да видя и аз всички победители в следващ сезон, но май няма как да стане, защото концепцията е за предаване с хоби готвачи, каквито част от тях вече не са.

# 227
  • Варна
  • Мнения: 1 691
Отличничка, зубрачка, дружинна... Странно ми е честно казано да чета подобни определения за жена, която очевидно е сдържана, интелигентна, организирана. И мисля, че креативност не веднъж показва.
Не случайно шефовете казаха скоро, че да попаднеш на елиминация е плюс за теб. Още една битка за теб, която те учи на нещо, повече впечатления за зрителите. В това отношение победителите в първите битки губят явно. В последния епизод имаше доста моменти с чувство за хумор, обичам тези отклонения от състезанието. Чисто човешките моменти като сълзите на Нела, представяйки нейната несъвършена планета Нушка, ме докосват. Защото преди всичко трябва да се стремим да бъдем човечни и ми допадна, че виждах подкрепа в повечето случаи между участниците в предаването. Ще се насладя на последните битки, понякога се случват изненади. Симпатични са ми и четиримата, които ще се борят, всеки има своите качества, ще видим кой ще има шанс. Аз лично ще стискам палци на Мария(не случайно повечето участници я посочват за победител, защото те ясно, без монтаж виждат качествата си там), но бих се зарадвала и за всеки от останалите. Радка и Ивайло доказаха, че не винаги най-добрият печели. Финалът на Радка беше нереален на фона на показаното от нея по време на сезона, още не мога да си го обясня. Дано поне финалът впечатли всички.

# 228
  • София
  • Мнения: 4 978
И аз съм доволна от останалата четворка. От самото начало така ги виждах Simple Smile
Според мен другата седмица пръв ще отпадне Тео.
За победител искам Стилиян. Той като че ли най-добре се представи във всички състезания, доста е креативен (ако не и най от всички), беше и най-често на пангара и се пребори и спаси. Това, дали останалите участници го харесват или не и защо, за спечелването на титлата няма никакво значение! Особено ако не го харесват защото е по-резервиран или страни от купона. Нали не прави гадости, не подлива вода на конкурентите... Ама не бил весело другарче, голяяяма работа! Знае, може и се справя във всякакви ситуации, това е от значение!
Мартин е симпатяга и веселяк, има знания, има умения, но сякаш не са достатъчни и не са разностранни. Повече се върти около българската кухня и класически рецепти. Вчерашният тест със сосовете го доказа, половината не ги знаеше и не ги разпозна.
Мария ми е като подкована отличничка-зубърка, казвала съм го. Симпатично, спокойно и възпитано момиче е, но това надали е достатъчно, за да станеш мастършеф Simple Smile Не вярвам в уменията й, не вярвам в нейната креативност. Въпреки постоянните й твърдения, как тя видиш ли това нещо вижда и готви за пръв път, ми оставя усещане за предварително подготвени, заучени и многократно репетирани рецепти във всякакви варианти и за всеки случай. Което безспорно е похвално трудолюбие и сериозно отношение към проекта, но не е достатъчно за получаване на титлата. Тя не се доказа на стрестестове и елиминации, в Мастъркласовете рядко беше най-добрата. Имам съмнения в нейните истински способности и че наистина заслужава да спечели.
Не чу ли Мартин какво каза?!
Лютия сос бил от първите, който опитал и това му е било грешката!
И ти да ядеш нещо люто след това и шоколад да опиташ няма да ти е ОК

# 229
  • София
  • Мнения: 2 016
А пък аз се оказа, че имам познати птиятели на Стилиян та ги разпитах, нито е неприятен тип, нито е студен и т. н. епитети. Направо не мога да повярвам как от едно предаване си извадихте такива мнения за човек, който не виждаме рвално в никакви ситуации, освен като готвач. Винаги се е държал обрано и възпитано и винаги съм го харесвала, сега като ми казаха, че просто е различен, което аз знам сравнявайки го с мои приятели актьори, та Стилиян ми потвърдиха, че е много свястно момче и преди се чудвх мвжду него и Мария за победител, но виждайки как повечето го нападат съм твърдо за него. Още повече, че според мен той не е имал и време и възможност да се впише сред останалите, защото извън снимките сигурно е тичал при новороденото и жена си.

Правя си изводи от това, което виждам на екрана! Нямам задкулисни познати, които да ми обясняват какъв е и колко не е такъв, какъвто ни го показват. И никой не могат да го изкарат такъв, какъвто не иска да е, ако сам не се е съгласил да играе такава роля.
Задкулисни познати.....😀
Не говоря за никой от продукцията, съвпадение се получи на приятели и разпитах, защото ми беше любопитно.
Пак казвам на екрана не виждаме нищо реално, как решихте, че е студен, себичен и какви бяха епитететите, че ги забравих? Защото не плаче като отпада някой или защото не се смее нон стоп и не се прегръща с жените? Не е пдоливал вода, не е обиждал, не е бягал от отговорност или работа, не е псувал - едно възпитано и талантливо момче и му стискам много палци, защото имаше супер чинии спрямо останалите този сезон, имаше красиви и оригинални неща, които и журито оцени❤️

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 15:59 от hetera

# 230
  • Мнения: 14 972
Не знам дали съм права, но мисля, че за финала всеки финалист има за ментор някой от журито. Вероятно и помощта и съветите на други шефове, може би от водещите мастъркласовете. Брейнсторм Wink Просто няма как участниците сами да прескочат няколко нива, а те определено го правят на финала. Т.е., вече става състезание не между финалистите, а между шефовете Wink И точно от избора на последните зависи много, ако не и всичко! Не вярвам, че участници сами измислят или избират рецептите! Те заучават и оттренирват онова, което са им избрали, или поне посъветвали и показали. Оттук и избраната концепцията става от решаващо значение. Миналата година при Митко просто не беше впечатляваща и печеливша. (подозирам, че Токев е бил съветникът)

Скрит текст:
И аз съм доволна от останалата четворка. От самото начало така ги виждах Simple Smile
Според мен другата седмица пръв ще отпадне Тео.
За победител искам Стилиян. Той като че ли най-добре се представи във всички състезания, доста е креативен (ако не и най от всички), беше и най-често на пангара и се пребори и спаси. Това, дали останалите участници го харесват или не и защо, за спечелването на титлата няма никакво значение! Особено ако не го харесват защото е по-резервиран или страни от купона. Нали не прави гадости, не подлива вода на конкурентите... Ама не бил весело другарче, голяяяма работа! Знае, може и се справя във всякакви ситуации, това е от значение!
Мартин е симпатяга и веселяк, има знания, има умения, но сякаш не са достатъчни и не са разностранни. Повече се върти около българската кухня и класически рецепти. Вчерашният тест със сосовете го доказа, половината не ги знаеше и не ги разпозна.
Мария ми е като подкована отличничка-зубърка, казвала съм го. Симпатично, спокойно и възпитано момиче е, но това надали е достатъчно, за да станеш мастършеф Simple Smile Не вярвам в уменията й, не вярвам в нейната креативност. Въпреки постоянните й твърдения, как тя видиш ли това нещо вижда и готви за пръв път, ми оставя усещане за предварително подготвени, заучени и многократно репетирани рецепти във всякакви варианти и за всеки случай. Което безспорно е похвално трудолюбие и сериозно отношение към проекта, но не е достатъчно за получаване на титлата. Тя не се доказа на стрестестове и елиминации, в Мастъркласовете рядко беше най-добрата. Имам съмнения в нейните истински способности и че наистина заслужава да спечели.
Не чу ли Мартин какво каза?!
Лютия сос бил от първите, който опитал и това му е било грешката!
И ти да ядеш нещо люто след това и шоколад да опиташ няма да ти е ОК
Чух, чух, не ми се карай Joy
Само дето има една умна приказка за моженето и оправданията Simple Smile
Да не би другите да не пробваха същите! Тео колко пъти си изгори устата и въпреки това още няколко позна след лютивките!
А някои от сосовете дори ставаха и за визуално разпознаване. Стига човек да ги знае и да е работил с тях.

Последна редакция: чт, 20 май 2021, 16:03 от птица

# 231
  • Мнения: 289
Скрит текст:
Отличничка, зубрачка, дружинна... Странно ми е честно казано да чета подобни определения за жена, която очевидно е сдържана, интелигентна, организирана. И мисля, че креативност не веднъж показва.
Не случайно шефовете казаха скоро, че да попаднеш на елиминация е плюс за теб. Още една битка за теб, която те учи на нещо, повече впечатления за зрителите. В това отношение победителите в първите битки губят явно. В последния епизод имаше доста моменти с чувство за хумор, обичам тези отклонения от състезанието. Чисто човешките моменти като сълзите на Нела, представяйки нейната несъвършена планета Нушка, ме докосват. Защото преди всичко трябва да се стремим да бъдем човечни и ми допадна, че виждах подкрепа в повечето случаи между участниците в предаването. Ще се насладя на последните битки, понякога се случват изненади. Симпатични са ми и четиримата, които ще се борят, всеки има своите качества, ще видим кой ще има шанс. Аз лично ще стискам палци на Мария(не случайно повечето участници я посочват за победител, защото те ясно, без монтаж виждат качествата си там), но бих се зарадвала и за всеки от останалите. Радка и Ивайло доказаха, че не винаги най-добрият печели. Финалът на Радка беше нереален на фона на показаното от нея по време на сезона, още не мога да си го обясня. Дано поне финалът впечатли всички.
^Това, плюс не разбирам забележката за "заучени рецепти".

Всички "заучават" рецепти и, ако видят възможност - ги изпълняват/интерпретират в някоя задача. На Алекс месото във формата на домат (златната чиния) какво беше - току-що хрумнало му ли? Или на Неда в миналия сезон перуанската салата? Не, разбира се - хапват, четат, гледат, подготвят се, нормално е.

# 232
  • Мнения: 14 972
Разбира се, че всички заучават рецепти и се подковават предварително. Обратното би било глупост!
Въпросът е как се справят в екстремни ситуации, когато заучените рецепти не вървят. Защото точно тогава кадърността се проявява най-добре.

# 233
  • Мнения: 919
Чета и явно не само на мен ми е доскучало.... На този фон много ме забавляват Роу и Михалчев, някак се отпуснаха съвсем и са много естествени, добре че са те...
Мария и мен почна да ме дразни, никога нищо не е правила.... А на мастър класа се изложи мислех, че ще докара поне тя соса, би трябвало да знае какъв вкус трябва да има за разлика от Марто...
Стилян по малко театрални и, и откакто каза, че жените са мъдри и трябва да се слушат, ме спечели
Мартин го плюх досега, ама вече ми харесва и се надявам да спечели, скромно момче е, но мисля има какво още да покаже ако се по отпусне и рискува в готвенето....
Само ми е странно този десерт как го правиха без дори да са го опитали....
Някой питаше как се прави - първо се темперира шоколад и се сипва в молда, на тънко, молда се намазва с Кокосово масло и се пръска с бои, ако искате, после си правите каквото измислите кремче с желатин (тип парфе), за течния център обикновено ви трябва друга по-малка формичка, в която да сипете пак темпериран шоколад и да сложите пълнежа, който сте избрали, обикновено с добавено нишесте, така че да остане течно в центъра. Когато стегне малкото, и потапят в още течното парфе, когато стегне, вадите, загряват двете полукръг чета на горещ тиган и ги слепвате.... Не е извънземно сложно, особено ако имате чилър, с камера ще е най-вероятно по-бавно. Гледайте елиминациите в австралийския МШ там сигурно 20+ пъти са показвали подобни техники, и тъй като обясняват много подробно, за разлика от нашите, ще се научите бързо ❤️

# 234
  • Мнения: 14 972
Хич не е сложно, мдааа Joy

# 235
  • Мнения: 919
Хич не е сложно, мдааа Joy
E хайде сега, да напълните кремче във формичка, намазана с шоколад, повечето неща звучат сложно докато не ги направите - говоря конкретно за това, което показаха Simple Smile
Даже рецепта ви намерих, в нея центъра е кули - т. Е. Компот и просто се поставя замразено, а после като се разреже на стайна температура изтича....
https://www.greatbritishchefs.com/recipes/chocolate-raspberry-mousse-recipe

# 236
  • Мнения: 1 355
Ами не е лошо да направят и нещо по-така, за 100 хиляди става дума все пак🤣🤣
Едно пиле фрикасе преди полуфинала и да минават всички. Много ясно, че ще е сложно, нали се очаква да се развиват тези хора?
Между другото има едно момче Amaury Guichon- ето това е хай левъл в сладкарството!❤
Да не се гледа от хора на диета обаче🤣🤣

# 237
  • Пловдив
  • Мнения: 4 851
А, да. Точно на пиле фрикасе, кой знае колко издънки ще има. Омлетът е обикновено голям препъникамък. Като и разни яйца, палачинки и теста.....

# 238
  • Мюнхен
  • Мнения: 827
Птица, участниците нямат ментори от журито, Димитър от предния сезон каза, че нямат абсолютно никакъв контакт с журито извън това, което се вижда на екрана. Забранено им е да говорят с тях даже освен едно здравей-здрасти.

Доколкото разбрах, покачването на нивото става по време на самото предаване, защото снимат само няколко дни в седмицата, през останалото време всеки е свободен да чете, да прилага наученото и да готви. Освен това между полуфинала и финала има известен отрязък от време, в който всеки се подготвя самостоятелно.

П.С: Имало е австралийски All Stars с цел благотворителност, участвали са хора от първите три сезона на предаването и наистина е било доста зрелищно.

# 239
  • Майничка
  • Мнения: 13 908
Спомням си един Стефан от първи сезон, в началото напълно се губеше сред другите, после направо избухна. За него други участници казваха, че непрекъснато чете нови рецепти и тренира, когато не снимат.
Няма как всичко да бъде наизустено и оттренирано, но наистина обширните познания помагат, най-малкото, да се направи асоциация с познат като характеристики и техника на приготвяне продукт.

Общи условия

Активация на акаунт